Latvijas studentiem Universiādē neveiksme pret Krieviju + Foto

Foto: FHR

Kazahstānas pilsētā Almati turpinās pasaules ziemas universiāde. Trešdien, 1. februārī Latvijas studentu hokeja izlase otrajā mačā ar 1:7 atzina Krievijas studentu pārākumu.

Pirmajā periodā krievi bija aktīvāki, un tas izpaudās arī uz tablo. Otrajā minūtē vārtus guva krievu aizsargs Romāns Kudinovs, un Latvijas izlase nonāca iedzinējos. Vēl pēc trijām minūtēm izcēlās pretinieku vienības spēlētājs Andrejs Aleksejevs (0:2).

Otrajā periodā pretinieki joprojām izskatījās labāki, taču spēles 29. minūtē Olafs Aploks panāca mums cerīgo 1:2. Patīkamās emocijas gan nebija ilgstošas, jo 32. minūtē iemeta krievs Ņikita Sirotkins (1:3).

Trešajā periodā mūsu grupas galvenie favorīti guva četrus vārtus. 44. minūtē - vispirms Ņikita Sirotkins realizēja vairākumu, bet pēc 39 sekundēm precīzs bija Artjoms Osipovs. Mača izskaņā krievi divas reizes realizēja skaitlisko vairākumu - 58. minūtē iemeta Aleksandrs Tarasovs, savukārt 44 sekundes pirms beigām punktu pielika Krievijas izlases spēlētājs Daņils Iļjins (1:7).

Latvijas izlases sastāvu veido Latvijas virslīgas hokeja čempionāta hokejisti, savukārt Krievijas vienība nokomplektēta no VHL spēlētājiem, vairākiem ir arī KHL pieredze.

Universiādes hokeja turnīrā Latvijas izlase spēlē C grupā, pirmajā mačā mūsējie pieveica Japānu (4:3 P),  2. februārī plkst. 12:00 sāksies cīņa ar Dienvidkoreju. A grupā ir Zviedrija, Čehija, Kazahstāna un Ķīna. B grupā sacenšas Kanāda, ASV, Slovākija un Lielbritānija. Pēc grupu spēlēm astoņas labākās izlases iekļūs ceturtdaļfinālā.

Latvijas studentu izlases galvenais treneris Gints Bikars: "Krievija vienmēr ir demonstrējusi labu, tehnisku hokeju. Mūsu puiši nebija gatavi tādiem spēles ātrumiem"

Sadarbībā ar Sportacentrs.com

 

Latvijas studentu izlases sastāvs

Spēles protokols

Spēļu kalendārs:

Datums laiks* spēle Rezultāts
28.01.2017. 12:00 Latvija - Japāna 4:3PL
01.01.2017. 08:30 Latvija - Krievija 1:7
02.02.2017. 12:00 Latvija - Koreja  

*pēc Latvijas laika

Related articles