Latvijas hokeja vēstures spilgtākie notikumi

1909. gads 

28. februārī (15. februārī pēc vecā stila) notiek pirmā hokeja ar ripu spēle Rīgā, gandrīz pilnībā atbilstoši tā laika noteikumiem (katrā komandā bija pa 7 spēlētājiem, bez apmalēm, daļa spēlēja ar hokeja, daļa ar bendija nūjām), Dārzkopības biedrības slidotavā (tagadējā Grostonas ielā), kurā piedalās Rīgas Union un Strādnieku dārza komandas (4:3). 

1930. gads 

15. februārī Rīgā notiek pirmā oficiālā hokeja ar ripu spēle starp Rīgas Centrs un Karaļauču (Kēnigsbergas) SSS komandām (3:0). 

21. februārī notika pirmā oficiālā hokeja spēle Liepājā – Olimpija pret Hokej Balten (3:1).

Rudenī Latvijas Ziemas Sporta Savienība (LZSS) paplašināja Hokeja (tobrīd bendija) sekcijas funkcijas – iekļaujot tajā hokeju ar ripu.

Novembrī no LZSS tiek nosūtīta vēstule ar lūgumu, Latvija kļūtu par League Internationale de Hockey sur Glase (LIHG) dalībvalsti.

30. decembrī Rīgā, Esplanādes slidotavā notika pirmais atklātais hokeja treniņš, kurā piedalījās Universitātes sports (US) komanda Arvīda Jurgena vadībā.

1931. gads

1. februārī  LIHG kongresā Kriņicā (Polija) Latvija oficiāli kļūst par LIHG (League Internationale de Hockey sur Glase, kas bija IIHF priekštece) dalībvalsti (IIHF gan norādīta, ka Latvija ir tās dalībvalsts no 1931. gada 22. februāra).

1. martā Esplanādes slidotavā Rīgā notika spēle, lai noskaidrota Latvijas stiprāko komandu, kurā tikās Rīgas grupas uzvarētāja Union pret Liepājas grupas uzvarētāju ASK. Mačs beidzās pēc 2 papildlaikiem un ar 1:0 uzvaru izcīnīja Union (vienīgos vārtus guva Johans Skadiņš).

15. martā Rīgā Latvijas studentu izlase pārbaudes spēlē ar 3:4 zaudē Lietuvas studentu izlasei.

1932. gads 

Februārī sākās pirmais oficiālais Latvijas čempionāts (meistarsacīkstes) hokejā. Komandas sacentās Rīgas zonā (6 komandas, par uzvarētājiem kļuva Union) un Liepājas zonā (3 komandas, par uzvarētājiem kļuva ASK), un pēc tam abu zonu uzvarētājas tikās finālā, lai noskaidrotu čempionu. 

27. februārī LSB slidotavā Rīgā notiek pirmā valstssacīkste Latvija - Lietuva 3:0 (pirmos vārtus guva Alfrēds Verners, divus vārtus guva Indriķis Reinbahs). 

12. martā LSB slidotavā Rīgā par pirmo oficiālo Latvijas meistarsacīkšu (čempionāta) uzvarētājiem kļuva Rīgas Union komanda, kas finālā ar 14:1 pārspēja Liepājas ASK (uzvarētāju labā 6 vārtus guva Herberts Keslers). 

No 14. – 20. martam Berlīnē (Vācija) notika 17. Eiropas čempionāts hokejā (tas bija pēdējais atsevišķais turnīrs, jo turpmāk tas tika izspēlēts Pasaules čempionāta ietvaros), kurā pirmo reizi piedalījās Latvijas valstsvienība, kas savā debijā izcīnīja 1 uzvaru un piedzīvoja 3 zaudējumus, ieņemot 8. vietu (piedalījās 9 komandas). 

15. martā Latvijas aizvadīja savu pirmo spēli Eiropas čempionātā un piedzīvoja zaudējumu 0:7 pret Čehoslovākiju priekšsacīkšu grupu turnīra mačā, bet nākamajā dienā zaudēja arī Francijai 0:1. Gandarījuma turnīrā par vietām Latvija 17. martā ar 3:0 uzvarēja Rumāniju (vārtus guva Ēriks Pētersons – 2 un Arvīds Jurgens), bet nākamajā dienā ar 2:5 piekāpās Lielbritānijai.

1933. gads 

22. janvārī sākās 2. Latvijas meistarsacīkstes (čempionāts) hokejā, kurā Rīgas zonā piedalījās 5 komandas, bet Liepājas zonā 2 komandas.

31. janvārī Latvijas studentu izlase (kodolu veidoja Rīgas US hokejisti) Bardonekijā (Itālija) aizvadīja pirmo spēli 3. Ziemas akadēmisko meistarsacīkšu (Universiāde) hokeja turnīrā pret Šveici, un izcīnīja uzvaru ar 1:0 (vārti Jānis Kļaviņš), bet otrajā spēlē 2. februārī ar 0:1 piekāpās Francijai. Silto laika apstākļu dēļ turnīru nevarēja pabeigt, un Latvija beigās ieņēma dalītu 2. – 5. vietu (piedalījās 6 komandas).

No 18. – 26. februārim Prāgā (Čehoslovākija) norisinājās 7. pasaules čempionāts hokejā, kurā pirmo reizi piedalījās arī Latvijas valstsvienība, kas četrās spēlēs izcīnīja 1 uzvaru un ieņēma 10. vietu (piedalījās 12 komandas). Šis vienlaicīgi bija arī Eiropas čempionāts un tajā Latvijas valstsvienība ieņēma 8. vietu (starp 10 komandām). 

18. februārī Latvijas valstsvienība aizvadīja pirmo spēli pasaules čempionātā ar 1:5 piekāpjoties Šveicei (pirmos vārtus PČ guva Ādolfs Petrovskis), bet otrajā priekšsacīkšu grupu turnīra spēlē 20. februārī tika zaudēts Ungārijai 0:3. Gandarījuma spēlēs par vietām Latvija pārspēja Itāliju ar 2:0 (abi vārti Arvīdam Jurgenam), bet cīņā par 9. vietu piekāpās Rumānijai (0:1).

12. martā LSB slidotavā Rīgā par divkārtējiem Latvijas meistariem (čempioniem) kļūst Rīgas Union, kas finālā uzvar Liepājas Olimpija 1:0.

1934. gads

Par Latvijas čempioniem pirmo reizi kļūst Rīgas ASK, kas uzvarēja divu apļu turnīrā, kurā piedalījās 6 komandas.

1935. gads

No 19. – 27. janvārim Davosā (Šveice) notika 9. pasaules čempionāts hokejā, kurā piedalījās arī Latvijas valstsvienība, kas ieņēma 13. vietu (starp 14 komandām). Šis turnīrs vienlaicīgi bija arī Eiropas čempionāts un tajā Latvijas valstsvienība ieņēma 12. vietu (starp 13 komandām). Priekšsacīkšu grupu turnīrā tika zaudēts Kanādai (0:14) un Lielbritānijai (1:5), bet pēc tam gandarījuma turnīrā tika zaudēts Rumānijai (2:3) un Vācijai (1:3), kā arī uzvarēta Nīderlande (7:0).

4. februārī Sanktmoricā (Šveice) sākās 4. Ziemas akadēmisko meistarsacīkšu (Universiāde) hokeja turnīrs (piedalījās 6 komandas), kurā Latvijas studentu izlase izcīnīja 3 uzvaras (pret Itāliju 2:0, Franciju 1:0 OT un Čehoslovākiju 1:0 OT) un piedzīvoja 2 zaudējumus (pret uzvarētājiem Ungāriju 0:4 un Šveici 1:4 OT), kas kopvērtējumā deva 4. vietu (trešajā vietā esošā Čehoslovākija ieņēma augstāku vietu labākas vārtu attiecības dēļ).

No 16. – 17. februārim Esplanādes slidotavā Rīgā notika SELL (Suomi, Eesti, Latvija, Lietuva) studentu olimpiādes hokeja turnīrs, kurā gan piedalījās tikai triju Baltijas valstu studentu izlases. Latvijas studentu izlase uzvarēja gan Igauniju (7:1), gan Lietuvu (4:2), un kļuva par uzvarētājiem. 

Par divkārtējiem Latvijas čempioniem kļūst Rīgas ASK, kas uzvarēja viena apļa 5 komandu turnīrā.

1936. gads 

6. februārī Garmišā-Partenkirhenē (Vācija) 4. Ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā Latvijas delegācijas karogu nesa Latvijas hokeja valstsvienības kapteinis Leonīds Vedējs.

No 6. – 16. februārim Garmišā-Partenkirhenē (Vācija) notika 4. Ziemas olimpisko spēļuhokeja turnīrs, kurā pirmo reizi piedalījās arī Latvijas valstsvienība (g.t. Arvīds Jurgens), kura piedzīvoja zaudējumus visās trijās spēlēs un ieņēma dalītu 13. vietu (piedalījās 15 komandas. 

7. februārī priekšsacīkšu grupu turnīra pirmajā spēlē Latvija ar 0:11 zaudēja Kanādai, nākamajā dienā ar 2:9 Polijai (vārtus guva Jānis Bebris un Arvīds Pētersons), bet vēl pēc dienas ar 1:7 Austrijai. Tā kā gandarījuma turnīrs par vietām netika izspēlēts, tad Latvijas valstsvienība ieņēma dalītu 13.-15. vietu. 

Par trīskārtējiem Latvijas čempioniem kļūst Rīgas ASK, kas uzvarēja viena apļa 5 komandu turnīrā.

Par Latvijas (Spādes) kausa ieguvējiem kļūst Rīgas US, kas divu spēļu summā pārspēj Rīgas ASK.

1937. gads

Par Latvijas čempioniem pirmo reizi kļūst Rīgas US, kas uzvarēja divu apļu turnīrā ar 4 komandu piedalīšanos.

1938. gads

No 11. – 20. februārim Prāgā (Čehoslovākija) notika 12. pasaules čempionāts hokejā, kas bija veltīts IIHF (LIHG) 30. gadadienai, un Latvijas valstsvienība (g.t. Arvīds Jurgens) tajā ieņēma dalītu 10. – 12. vietu (piedalījās 14 komandas), bet Eiropas čempionāta ieskaitē dalītu 8. – 10. vietu (starp 12 komandām). Priekšsacīkšu grupu turnīrā tika uzvarēta Norvēgija (3:1), zaudēts ASV (0:1), Vācijai (0:1) un Lielbritānijai(1:5), kas deva 4. vietu grupā un dalītu 10. vietu kopvērtējumā.

Par četrkārtējiem Latvijas čempioniem kļūst Rīgas ASK, kas uzvarēja divu apļu turnīrā starp 4 komandām.

1939. gads

No 3. – 12. februārim Cīrihē un Bāzelē (Šveice) notika 13. pasaules čempionāts hokejā, kurā Latvijas valstsvienība (g.t. kanādietis Larry Marsh) izcīnīja 10. vietu (piedalījās 14 komandas), bet Eiropas čempionāta ieskaitē 8. vietu (starp 12. komandām). Priekšsacīkšu grupu turnīrā tika zaudēts Šveicei (0:12) un Čehoslovākijai (0:9), kā arī uzvarēta Dienvidslāvija (6:0). Gandarījuma turnīrā tika uzvarēta Beļģija (5:1) un vēlreiz Dienvidslāvija (4:0), kas kopvērtējumā deva 10. vietu.

26. februārī par pieckārtējiem Latvijas čempioniem kļūst Rīgas ASK, kas papildus spēlē uzvarēja Rīgas US ar 2:0 (pēc viena apļa turnīra starp 4 komandām abām vienībām bija vienāds punktu skaits).

1940. gads 

Par divkārtējiem Latvijas čempioniem kļūst Rīgas US, kas uzvarēja divu apļu turnīrā starp 3 komandām.

10. martā tika aizvadīta pēdējā valstsvienības spēle pirmās brīvvalsts laikā, kurā Latvija uzvarēja Igauniju ar 2:1 (pēdējo vārtu autors Kārlis Muške).

1941. gads

Par Latvijas PSR čempioniem kļūst Rīgas Dinamo, kas uzvar divu apļu turnīrā starp 3 komandām.

1942. gads

Par Latvijas čempioniem kļūst Rīgas US 1A komanda, kas uzvar viena apļa turnīrā starp 4 komandām.

1943. gads

Latvijas čempionātā piedalījās 6 komandas, taču tas netika pabeigts un čempions netika noskaidrots.

1944. gads

Latvijas čempionāts netika aizvadīts, bet 6. martā Elmāra Baura izveidotajā slidotavā Cēsu ielā par Rīgas čempioniem kļuva Rīgas US, kas sagrāva ASK ar 10:0.

1945. gads

Hokeja sacensības Latvijā nenotika.

1946. gads 

Latvija tiek izslēgta no IIHF (LIHG) sakarā ar valsts neatkarības zaudēšanu (PSRS okupāciju).

Martā par Latvijas PSR čempioniem kļuva Rīgas Dinamo I komanda, kas uzvarēja divu apļu turnīrā ar 3 komandu dalību.

22. decembrī sākās pirmās PSRS meistarsacīkstes (čempionāts) hokejā, kurās piedalījās 12 komandas, kas bija sadalītas 3 apakšgrupās, bet pēc tam grupu uzvarētāji cīnījās par čempionu titulu. No Latvijas PSR šajā čempionātā startēja Rīgas Dinamo komanda (g.t. J. Dobelis).

1947. gads

Janvāra beigās Rīgas Dinamo komanda pirmajā PSRS čempionātā izcīnīja 4. vietu (grupu turnīrā tika ieņemta 2. vieta aiz Maskavas Spartak, bet gandarījuma turnīrā par 4.-7. vietu izcīnīta uzvara).

Latvijas PSR čempionāts nenotika.

Vācijas Federatīvajā republikā (VFR) HC Augsburg sastāvā spēlēja septiņi bijušie Latvijas valstsvienības hokejisti.

1948. gads

PSRS čempionātā A klasē (Augstākajā līgā) Rīgas Dinamo (spēlējošais treneris H. Vītoliņš I) divu apļu turnīrā starp 10 komandām izcīna 4.vietu. 

HC Augsburg ar septiņiem latviešiem sastāvā izcīnīja Dienvidvācijas (VFR) meistaru titulu.

Latvijas PSR čempionātā piedalījās 10 komandas (Rīgas grupā 6 komandas un otrā grupā 4 komandas no Liepājas, Bauskas, Daugavpils un Talsiem), bet finālā Rīgas Dinamo ar 12:2 uzvarēja Liepājas Daugavu.

1949. gads 

PSRS čempionātā A klasē Rīgas Dinamo (spēlējošais treneris E. Klāvs) divu apļu turnīrā starp 10 komandām izcīna 6.vietu. 

Latvijas PSR čempionātā piedalījās 8 komandas (4 no Rīgas un pa vienai no Bauskas, Cēsīm, Daugavpils un Liepājas), kas bija sadalītas divās grupās, bet finālā uzvarēja Rīgas Dinamo ar 5:2 pārspējot N. daļas (b. Duļņeva) komandu.

Rīgas Dinamo tiek pārdēvēta par Daugavu

1950. gads

 7. janvārī lidmašīnas katastrofā Krievijā pie Sverdlovskas (tagad Jekaterinburga) lidostas Koļcovo kopā ar gandrīz visu Maskavas GKS (ВВС МВО) pamatsastāvu iet bojā PSRS izlases vārtsargs Harijs Mellups un aizsargs Roberts Šūlmanis, kuri uz Maskavas komandu pārgāja pirms šīs sezonas.

PSRS čempionātā A klasē Rīgas Daugava (spēlējošais treneris E. Klāvs, kuru sezonas laikā nomainīja A. Pētersons) divu apļu turnīrā starp 12 komandām izcīna 6.vietu. 

Latvijas PSR čempionātā finālstadijā piedalījās 8 komandas (4 no Rīgas un pa vienai no Daugavpils, Liepājas, Limbažiem un Talsiem), kas izspēlēja play-off, bet finālā uzvarēja N. daļas (b. Smirnova) komanda, kas  pārspēja Rīgas Dinamo ar 5:1.

1951. gads 

Janvārī Daugavas stadionā Rīgā tika atvērts pirmais stacionārais hokeja laukums (izmērs 63x33 m), kas bija izrakts 1,7 m dziļi zemē, un tam apkārt bija tribīnes 4 500 skatītājiem.

PSRS čempionātā A klasē Rīgas Daugava (g.t. A. Pētersons gan nebija ar komandu) 12 komandu konkurencē palika 10. vietā.

Latvijas PSR čempionāta finālstadijā piedalījās 11 komandas, bet finālturnīrā cīnījās 4 labākās. Pārspēlē par 1. vietu Rīgas VEF ar 5:1 uzvarēja Rīgas  Dzelzceļnieku sporta klubu.

Ēriks Koņeckis un Rūdolfs Veide Preuβen Krefeld sastāvā kļūst par Vācijas (VFR) čempioniem.

1952. gads

PSRS čempionātā A klasē Rīgas Daugava (g.t. E. Klāvs) 12 komandu konkurencē izcīnīja 5. vietu.

Latvijas PSR čempionāta finālā piedalījās 8 komandas (3 no Rīgas un pa 1 no Kuldīgas, Bauskas, Limbažiem, Liepājas un Rēzeknes), bet par čempioniem kļuva Rīgas Dinamo, kas spēlē par 1. vietu ar 4:2 pārspēja Rīgas  Dzelzceļnieku sporta klubu.

Ēriks Koņeckis Krefeld EV sastāvā kļūst par Vācijas (VFR) čempionu.

1953. gads

PSRS čempionātā A klasē Rīgas Daugava (spēlējošais treneris H. Vītoliņš I) 17 komandu konkurencē izcīnīja 10. vietu.

Latvijas PSR čempionātā finālturnīrā piedalījās 6 komandas (4 no Rīgas un pa 1 no Daugavpils un Liepājas), un pēc apļa turnīra par čempioniem kļuva Rīgas Dinamo.

1954. gads

PSRS čempionātā A klasē 9 komandas aizvadīja divu apļu turnīru, kurā Rīgas Daugava(spēlējošais treneris H. Vītoliņš I) ieņēma 6. vietu.

Latvijas PSR čempionātā finālturnīrā Cēsīs 4 komandas aizvadīja apļa turnīru, un tajā uzvarēja Rīgas AVN (Apgabala virsnieku nams).

Rūdolfs Veide pārstāv Vācijas (VFR) izlasi pasaules čempionātā (izcīnīja 5. vietu).

1955. gads

PSRS čempionātā A klasē 10 komandas aizvadīja divu apļu turnīru, kurā Rīgas Daugava(spēlējošais treneris H. Vītoliņš I) ieņēma 5. vietu.

Latvijas PSR čempionātā finālturnīrā 6 komandas (3 no Rīgas un pa 1 no Cēsīm, Talsiem un Liepājas) izspēlēja vienu apli, un par čempioniem kļuva Rīgas Lokomotīve.

Rūdolfs Veide pārstāv Vācijas (VFR) izlasi pasaules čempionātā (izcīnīja 6. vietu).

1956. gads 

PSRS čempionātā A klasē 15 komandas aizvadīja divu apļu turnīru, kurā Rīgas Daugava(spēlējošais treneris H. Vītoliņš I) ieņēma 6. vietu.

Latvijas PSR čempionātā 7 komandas (4 no Rīgas un pa 1 no Cēsīm, Talsiem un Daugavpils) izspēlēja 2 apļu turnīru, un par čempioniem kļuva Rīgas Lokomotīve.

1957. gads

PSRS čempionātā A klasē 16 komandas aizvadīja divu apļu turnīru, kurā Rīgas Daugava(g.t. H. Vītoliņš I) ieņēma 12. vietu.

Latvijas PSR čempionāts nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ netika pabeigts.

1958. gads 

PSRS čempionātā A klasē Rīgas Daugava (spēlējošais treneris K. Ronis) 17 komandu konkurencē ieņēma 16. vietu.

Latvijas PSR čempionātā 7 komandas (4 no Rīgas un pa 1 no Tukuma, Talsiem un Daugavpils) izspēlēja 2 apļu turnīru, un par čempioniem kļuva Rīgas ASK.

Maijā Rīgas Daugava tiek pārdēvēta par RVR meistarkomandu.

1959. gads 

PSRS čempionātā A klases otrajā apakšgrupā Rīgas RVR (g.t. K. Ronis) 7 komandu konkurencē ieņēma 7. vietu.

Latvijas PSR čempionāts nenotika slikto laika apstākļu dēļ.

7. maijā tiek dibināta Latvijas (PSR) Hokeja federācija. Pirmais priekšsēdētājs – Eduards Zolts.

1960. gads 

PSRS čempionātā A klases B apakšgrupā Rīgas RVR (g.t. E. Klāvs) 7 komandu konkurencē ieņēma 7. vietu (25 spēlēs 24 zaudējumi un 1 neizšķirts), bet gandarījuma turnīrā par 16.-18. vietu arī palika pēdējā vietā (4 spēlēs 1 uzvara un 3 zaudējumi).

Latvijas PSR čempionāta (vienlaicīgi bija arī LPSR olimpiāde) finālturnīrā 5 komandas (3 no Rīgas un pa 1 no Cēsīm un Rēzeknes) izspēlēja viena apļa turnīru, kurā par čempioniem kļuva Rīgas Proletāriešu raj. (ASK).

9. novembrī tiek atklāta Daugavas stadiona mākslīgā ledus slidotava.

1961. gads

PSRS čempionātā A klases B apakšgrupā Rīgas Daugava (RVR) (g.t. Sokolovs no Krievijas/ aizstāja E. Klāvs/ nomainīja A. Jegorovs no Krievijas) 9 komandu konkurencē ieņēma 9. vietu (16 spēlēs 15 zaudējumi un 1 neizšķirts), bet gandarījuma turnīrā par 13.-19. vietu arī palika pēdējā vietā (18 spēlēs 2 uzvaras, 3 neizšķirti un 13 zaudējumi).

Latvijas PSR čempionātā piedalījās 16 komandas, bet 4 komandu finālturnīrā uzvarēja Rīgas ASK.

1962. gads

PSRS čempionātā A klasē Rīgas Daugava (RVR) (g.t. A. Jegorovs no Krievijas) 20 komandu konkurencē ieņēma 15. vietu.

Latvijas PSR čempionātā 4 komandu finālturnīrā uzvarēja Rīgas RVR.

1963. gads

PSRS čempionātā A klasē Rīgas Daugava (g.t. G. Firsovs no Krievijas) priekšsacīkstēs 20 komandu 1 apļa turnīrā ieņēma 18. vietu, bet gandarījuma turnīrā par 11.-20. vietu 7. vietu (kopvērtējumā 17. vieta).

Latvijas PSR čempionātā 4 komandu finālturnīrā uzvarēja Rīgas RER.

1964. gads 

Janvāra beigās Rīgā viesojas ASV Austrumu krasta štatu izlase, un ap šo notikumu Rīgā valdīja milzīga ažiotāža, bet Daugava (pastiprināta ar vairākiem Maskavas Lokomotivspēlētājiem) guva pārliecinošu uzvaru ar 9:1.

PSRS čempionātā A klasē 21 komanda tika sadalīta divās grupās – spēcīgākajā (Augstākā līga) un otrajā (cīnījās par 11.-21. vietu). Rīgas Daugava (g.t. K. Kapčonovs no Krievijas/ aizstāja J. Šūlmanis/ nomainīja K. Ronis) otrās grupas 4 apļu turnīrā ieņēma 8. vietu (kopvērtējumā 18. vieta).

Latvijas PSR čempionātā 4 komandu finālturnīrā uzvarēja Rīgas RER.

1965. gads

PSRS čempionātā A klases otrajā grupā piedalījās 22 komandas, kas bija sadalītas divās apakšgrupās pēc reģionālā principa – Austrumu un Rietumu. Rīgas Daugava (g.t. K. Ronis) otrās grupas Rietumu apakšgrupā 11 komandu konkurencē 4 apļu turnīrā ieņēma 3. vietu (uz spēcīgāko grupu pārgāja tikai uzvarētāji), bet uzbrucējs Juris Reps guva 40 vārtus (visvairāk visās grupās).

Latvijas PSR čempionātā 4 komandu finālturnīrā pirmo reizi uzvarēja komanda ārpus Rīgas – Brocēnu CŠK

Novembra vidū par LHF prezidija priekšsēdētāju kļūst Anatolijs Raskolovs, kurš šo amatu ieņēma līdz pat 1992. gadam, kad Latvijas Hokeja federācija bija atjaunota jau par pilntiesīgu dalībvalsti, un saskaņā ar jaunajiem statūtiem tika vēlēts gan LHF prezidents, gan citas vadības institūcijas, bet A. Roskolovs kļuva par goda prezidentu.

1966. gads 

Februāra beigās Rīgas Daugava izcīnīja Bukarestes kausu Rumānijā, kas bija pirmā komandas starptautiskā trofeja. 

Rīgas Daugava (g.t. J. Antonovs) PSRS čempionātā A klases otras grupas otrās apakšgrupas turnīrā 13 komandu konkurencē 4 apļu turnīrā ieņēma 6. vietu, bet uzbrucējs Juris Reps guva 48 vārtus (visvairāk visās grupās).

Latvijas PSR čempionātā 4 komandu finālturnīrā uzvarēja Rīgas RER.

Pavasarī Rīgā tika atvērta RVR specializētā hokeja skola (par treneriem strādāja Bauris, Krastiņš, Kupčs, Rozenbergs un Vītoliņš I, un tajā uzņēma 1952.-1957. g. dzimušos).

Septembra vidū Daugavas stadiona mākslīgā ledus slidotavā pirmo reizi bija redzams ledus kombains.

1967. gads 

Rīgas Daugava (g.t. S. Motl no Čehoslovākijas) PSRS čempionātā A klases otras grupas turnīrā 12 komandu konkurencē 4 apļu turnīrā ieņēma 8. vietu.

Latvijas PSR čempionātā 6 komandu finālturnīrā (4 no Rīgas un pa 1 no Brocēniem un Jelgavas) uzvarēja Rīgas RER.

Septembra sākumā Rīgas Daugava meistarkomanda maina saimniekus un kļūst par Rīgas Dinamo.

1968. gads 

Rīgas Dinamo (g.t. S. Motl no Čehoslovākijas) PSRS čempionātā A klases otras grupas turnīrā 12 komandu konkurencē 4 apļu turnīrā ieņēma pēdējo 12. vietu, un izkrita uz trešo grupu.

PSRS čempionāta B klases Rietumu zonas turnīrā pirmo reizi piedalījās Rīgas RVR komanda (sastādīta no jaunajiem un vairākiem pieredzējušiem hokejistiem), kas paralēli startēja arī republikas čempionātā.

Latvijas PSR čempionātā spēcīgākajā grupā 8 komandas (no Rīgas (6), Brocēniem un Jelgavas) aizvadīja 4 apļu turnīru, un par čempioniem kļuva RVR.

Krievijas speciālists Viktors Tihonovs tiek apstiprināts par Rīgas Dinamo galveno treneri.

1969. gads

Rīgas Dinamo (g.t. V. Tihonovs no Krievijas) PSRS čempionātā A klases otras grupas Rietumu zonas turnīrā 11 komandu konkurencē 4 apļu turnīrā ieņēma 3. vietu.

Pēc PSRS čempionāta noslēguma Juris Reps (ar Maskavas Dinamo izcīnīja bronzu) tika iekļauts 34 čempionāta labāko spēlētāju sarakstā starp 5 labākajiem kreisās malas uzbrucējiem. 

Latvijas PSR čempionātā spēcīgākajā grupā 8 komandas (no Rīgas (5), Brocēniem, Daugavpils un Jelgavas) aizvadīja 4 apļu turnīru, un par čempioniem kļuva Latvijas bērzs.

1970. gads 

2. janvārī Rīgas Dinamo aizsargs Valērijs Odincovs Eiropas jauniešu (U19) čempionātā Ženēvā (Šveice) izcīnīja zeltu kopā ar PSRS U19 izlasi.

Rīgas Dinamo (g.t. V. Tihonovs no Krievijas) PSRS čempionātā A klases otras grupas Rietumu zonas turnīrā 12 komandu konkurencē 4 apļu turnīrā ieņēma pārliecinošu 1. vietu (44 spēlēs, 41 uzvara, 1 neizšķirts un 2 zaudējumi), un atgriezās pirmajā grupā (pēc spēka otrajā).

Rīgas RVR PSRS čempionāta B klases Rietumu zonas turnīrā izcīnīja 2. vietu.

Latvijas PSR čempionātā spēcīgākajā grupā 9 komandas (no Rīgas (7), Brocēniem  un Jelgavas) aizvadīja 4 apļu turnīru, un par čempioniem kļuva RVR.

31. augustā atklāj Rīgas Sporta pili.

1971. gads

3. janvārī Rīgas Dinamo uzbrucējs Helmuts Balderis Eiropas jauniešu (U19) čempionātā Prešovā (Čehoslovākija) izcīnīja zeltu kopā ar PSRS U19 izlasi.

Rīgas Dinamo (g.t. V. Tihonovs no Krievijas) PSRS čempionātā A klases pirmās grupas turnīrā 13 komandu konkurencē 4 apļu turnīrā ieņēma 3. vietu.

PSRS čempionāta B klases finālturnīrā Rīgas RVR komanda izcīnīja 4. vietu.

Latvijas PSR čempionātā spēcīgākajā grupā 8 komandas (no Rīgas (6), Brocēniem  un Jelgavas) aizvadīja 4 apļu turnīru, un par čempioniem kļuva RVR.

1972. gads

Rīgas Dinamo (g.t. V. Tihonovs no Krievijas) PSRS čempionātā A klases pirmās grupas turnīrā 13 komandu konkurencē 4 apļu turnīrā ieņēma 3. vietu.

Rīgas RVR komanda PSRS čempionāta B klases finālturnīrā izcīnīja 4. vietu.

Pēc PSRS čempionāta beigām Latvijas tiesnesis Ivars Plikšķis tika iekļauts starp labākajiem 15 PSRS hokeja tiesnešiem.

Latvijas PSR čempionātā kopā piedalījās 10 komandas, un par čempioniem kļuva RVR.

1973. gads 

27. martā Rīgas Dinamo uzbrucējs Edmunds Vasiļjevs Eiropas jauniešu (U19) čempionātā Ļeņingradā (PSRS) izcīnīja zeltu kopā ar PSRS U19 izlasi.

30. martā noslēdzās PSRS čempionāta A klases pirmās līgas turnīrs, kurā pārliecinošu uzvaru svinēja Rīgas Dinamo (g.t. V. Tihonovs no Krievijas) 13 komandu konkurencē 4 apļu turnīrā izcīnot 42 uzvaras 48 spēlēs (vārtu attiecība 336-135), un pēc 10 gadu pārtraukuma atgriezās Augstākajā līgā.

Rīgas RVR komanda PSRS čempionāta B klases Rietumu zonas turnīrā izcīnīja 5. vietu un finālturnīrā neiekļuva.

Latvijas PSR čempionātā 8 komandas (no Rīgas (7) un Brocēniem) aizvadīja 3 apļu turnīru, un par čempioniem kļuva RVR, kas republikas čempionātā spēlēja ar otro sastāvu.

RVR specializēto hokeja skolu pārņēma Latvijas bērzs, un arī PSRS čempionāta B klases turnīrā spēlēja šī komanda.

Pirms Rīgas Dinamo jaunās sezonas PSRS čempionāta A klases Augstākajā līgā Rīgā valdīja milzīga ažiotāža ap biļešu iegādi uz spēlēm Rīgas Sporta pilī.

1974. gads

6. janvārī Ļeņingradā (PSRS) noslēdzās pirmais neoficiālais Pasaules junioru (U20) čempionāts hokejā (piedalījās 5 vadošās pasaules izlases, bet Kanādu pārstāvēja junioru kluba komanda), kurā Rīgas Dinamo uzbrucēji Viktors Hatuļevs un Edmunds Vasiļjevs izcīnīja zelta medaļas PSRS U20 izlases sastāvā.

Rīgas Dinamo (g.t. V. Tihonovs no Krievijas) PSRS čempionāta A klases Augstākajā līgā 4 apļu turnīrā (9 komandas) izcīnīja 6. vietu. Komandas vārtsargs Viktors Afoņins tika iekļauts čempionāta 34 labāko hokejistu skaitā, kā viens no 3 vārtsargiem.

Latvijas bērzs komanda PSRS čempionāta B klases 1. zonas turnīrā izcīnīja 3. vietu un finālturnīrā neiekļuva.

Latvijas PSR čempionātā piedalījās 6 komandas (no Rīgas (5) un Brocēniem) un par čempioniem kļuva Latvijas bērzs.

1975. gads 

5. janvārī Vinipegā (Kanāda) noslēdzās otrais neoficiālais Pasaules junioru (U20) čempionāts hokejā (piedalījās 6 pasaules vadošās izlases), kurā par uzvarētājiem kļuva PSRS U20 izlase, kuras sastāvā bija Rīgas Dinamo spēlētājs Viktors Hatuļevs, kuru atzina par turnīra labāko uzbrucēju un iekļāva simboliskajā izlasē.

Rīgas Dinamo (g.t. V. Tihonovs no Krievijas) PSRS čempionāta A klases Augstākajā līgā 4 apļu turnīrā (10 komandas) izcīnīja 5. vietu. Starp čempionāta 34 labākajiem spēlētājiem tika iekļauti Rīgas Dinamo aizsargs Vjačeslavs Nazarovs un uzbrucējs Helmuts Balderis, kurš kļuva ar 48 punktiem bija trešais rezultatīvākais spēlētājs un ar 34 vārtiem otrs labākais vārtu guvējs.

Latvijas bērzs komanda PSRS čempionāta A klases 2. līgas Rietumu zonas turnīrā (14 komandas) ieņēma 12. vietu.

Latvijas PSR čempionātā piedalījās 6 komandas (no Rīgas (5) un Brocēniem) un par čempioniem kļuva Latvijas bērzs.

3. jūnijā Monreālā (Kanāda) Rīgas Dinamo spēlētājs Viktors Hatuļevs kļūst par pirmo PSRS hokejistu, kurš tiek izvēlēts NHL draftā (Philadelphia Flyers 9. kārtā ar kopējo 160. numuru).

1976. gads

1. janvārī Somijā noslēdzās trešais neoficiālais Pasaules junioru (U20) čempionāts hokejā (piedalījās 5 pasaules vadošās izlases, bez ASV), kurā par uzvarētājiem kļuva PSRS U20 izlase, kuras sastāvā bija Rīgas Dinamo uzbrucējs Mihails Šostaks.

Rīgas Dinamo (g.t. V. Tihonovs no Krievijas) PSRS čempionāta A klases Augstākajā līgā 4 apļu turnīrā (10 komandas) izcīnīja 6. vietu. Starp čempionāta 40 labākajiem spēlētājiem tika iekļauti Rīgas Dinamo vārtsargs Mihails Vasiļonoks un uzbrucējs Helmuts Balderis.

Latvijas bērzs komanda ieņēma 9. vietu PSRS čempionāta A klases 2. līgas Rietumu zonas turnīrā (14 komandas).

Latvijas PSR čempionātā piedalījās 5 komandas (visas no Rīgas) un par čempioniem kļuva Juvelieris.

25. aprīlī Katovicē (Polija) noslēdzās Pasaules čempionāts hokejā, kurā Rīgas Dinamo uzbrucējs Helmuts Balderis, kā pirmais no Latvijas hokejistiem, izcīnīja sudraba medaļu un bronzas medaļu Eiropas čempionātā (notika PČ ietvaros), spēlējot PSRS izlases sastāvā.

1977. gads 

2. janvārī Rīgas Dinamo uzbrucējs Mihails Šostaks kļūst par pasaules junioru (U20) čempionu PSRS U20 izlases sastāvā, pirmajā oficiālajā IIHF pasaules junioru (U20) čempionātā Čehoslovākijā (piedalījās 8 izlases).

23. februārī Rīgas Dinamo Maskavā, PSRS vadītāja Leonīda Brežņeva klātbūtnē, uzvarēja Maskavas CSKA ar rezultātu 8:6. Šī uzvara toreiz latviešu tautai nozīmēja daudz vairāk nekā vienkāršs panākums sporta laukumā.

19. martā Rīgas Dinamo (g.t. V. Tihonovs no Krievijas) pabeidza PSRS čempionāta A klases Augstākās līgas 4 apļu turnīru (10 komandas) ar izcīnītu 4. vietu un tikai 4 punkti pietrūka līdz bronzai. Rīgas Dinamo uzbrucējs Helmuts Balderis kļuva par čempionāta rezultatīvāko spēlētāju (40 vārti un 23 piespēles), labāko vārtu guvēju (40 vārti), tika iekļauts sezonas simboliskajā izlasē un atzīts par PSRS gada hokejistu. Starp čempionāta 40 labākajiem spēlētājiem tika iekļauti Rīgas Dinamo aizsargs Vjačeslavs Nazarovs, kā arī uzbrucēji Helmuts Balderis un Anatolijs Jemeļjaņenko.

Latvijas bērzs komanda (g.t. H. Vītoliņš II) ieņēma 6. vietu PSRS čempionāta A klases 2. līgas Rietumu zonas turnīrā (14 komandas).

Latvijas PSR čempionātā piedalījās 7 komandas (visas no Rīgas) un par čempioniem kļuva Latvijas bērzs I.

8. maijā Vīnē (Austrija) Helmuts Balderis IIHF pasaules čempionātā tika atzīts par labāko čempionāta uzbrucēju un iekļauts čempionāta simboliskajā izlasē, kā arī kopā ar PSRS izlasi izcīnīja pasaules un Eiropas čempionātu bronzas medaļas.

4. jūnijā Rīgas Dinamo galvenais treneris Viktors Tihonovs kopā ar uzbrucēju Helmutu Balderi pārceļas uz Maskavas CSKA.

1978. gads

26. martā Rīgas Dinamo (g.t. Ē. Grabovskis) ar izcīnītu 6. vietu pabeidza PSRS čempionātu A klases Augstākajā līgā 4 apļu turnīrā (10 komandas). 

Latvijas bērzs komanda (g.t. H. Vītoliņš II) PSRS čempionāta A klases 2. līgas Rietumu zonas turnīrā (14 komandas) ieņēma 1. vietu, un ieguva tiesības spēlēt 1. līgas turnīrā.

Latvijas PSR čempionātā piedalījās 5 komandas (no Rīgas (4) un Ķekavas) un par čempioniem kļuva Latvijas bērzs.

14. maijā Prāgā (Čehoslovākija) Helmuts Balderis kļūst par pasaules un Eiropas čempionu PSRS izlases sastāvā. 

Vasarā Rīgas 55. vidusskolā Vietalvas ielās 15. tika izveidotas divas hokeja specklases.

Decembrī Rīgas Dinamo devās turnejā uz Kanādu, kur kopā aizvadīja 8 spēles, to vidū arī 4 ar vienu no Kanādas olimpiskās izlases variantiem – 2:1, 5:1, 1:4, 2:3.

1979. gads 

3. janvārī, Zviedrijā uzbrucēji Vladimirs Golovkovs (Latvijas bērzs) un Anatolijs Antipovs (Rīgas Dinamo) kļuva par pasaules junioru (U20) čempioniem PSRS U20 izlases sastāvā.

17. martā Rīgas Dinamo (g.t. Ē. Grabovskis) ar izcīnītu 6. vietu pabeidza PSRS čempionātu A klases Augstākajā līgā 4 apļu turnīrā (12 komandas). Starp 36 labākajiem čempionāta spēlētājiem tika nosaukti Rīgas Dinamo vārtsargs Vladimirs Bistrovs un aizsargs Vjačeslavs Nazarovs, kā arī Maskavas CSKA uzbrucējs Helmuts Balderis.

30. martā Latvijas bērzs komanda (g.t. H. Vītoliņš II) ar ieņemtu 14. vietu pabeidza PSRS čempionāta A klases 1. līgas turnīru (16 komandas), bet pēc tam 6 komandu pārejas turnīrā izcīnīja 3. vietu un nosargāja vietu 1. līgā. 

Latvijas PSR čempionāta finālturnīrā piedalījās 6 komandas (no Rīgas (4), Cēsīm un Ķekavas) un par čempioniem kļuva Latvijas bērzs I.

27. aprīlī Maskavā (PSRS) Helmuts Balderis kļūst par pasaules un Eiropas čempionu PSRS izlases sastāvā.

Vēlā rudenī ekspluatācijā tika nodota Daugavas stadiona ledus halle ar piepūšamo jumtu (piepūšamais jumts iebrūk 1998. gadā) 

1980. gads 

2. janvārī Helsinkos (Somija) Rīgas Dinamo uzbrucējs Vladimirs Golovkovs kļūst par pasaules junioru (U20) čempionu PSRS U20 izlases sastāvā.

22. februārī Leikpleisidas (ASV) ziemas olimpisko spēļu hokeja turnīrā  Helmuts BalderisPSRS izlases sastāvā piedzīvoja zaudējumu ASV izlasei (hokeja vēsturē šīs spēle tiek saukta par “Brīnumu uz ledus” (angļu val. “Miracle on the ice”)), kuras  ārsts bija latvietis Visvaldis Nagobads. Šis panākums ļāva amerikāņiem, kuru sastāvs bija veidots no studentiem, izcīnīt olimpiskās zelta medaļas, bet neapšaubāmie favorīti PSRS hokejisti bija spiesti samierināties ar sudraba medaļām.

30. martā Latvijas bērzs komanda (g.t. H. Vītoliņš II/ nomainīja A. Klinšovs) ar ieņemtu pēdējo 16. vietu pabeidza PSRS čempionāta A klases 1. līgas turnīru (16 komandas), un izkrita uz 2. līgu.

7. aprīlī Hradec Kralovē (Čehoslovākija) vārtsargs Vitālijs Samoilovs (Rīgas Dinamohokeja skola) kļūst par Eiropas čempionu un tiek atzīsts par Eiropas U18 (jauniešu) čempionāta labāko vārtsargu, spēlējot PSRS U18 izlases sastāvā.

10. maijā Rīgas Dinamo (g.t. Ē. Grabovskis) ar izcīnītu 8. vietu pabeidza PSRS čempionātu A klases Augstākajā līgā 4 apļu turnīrā (12 komandas).

Latvijas PSR čempionāta finālturnīrā piedalījās 8 komandas (no Rīgas (5), Ķekavas (2) un Cēsīm) un par čempioniem kļuva Latvijas bērzs I.

1981. gads

20. martā Latvijas bērzs komanda (g.t. A. Klinšovs) ar izcīnītu 7. vietu PSRS čempionātu A klases 2. līgas Rietumu zonas turnīrā (16 komandas).

17. maijā Rīgas Dinamo (g.t. V. Jurzinovs no Krievijas) ar izcīnītu 5. vietu pabeidza PSRS čempionātu A klases Augstākajā līgā. Piedalījās 12 komandas, kas vispirms aizvadīja 4 apļu turnīru, bet pēc tam 6 labākās izspēlēja vēl vienu apli.

Latvijas PSR čempionātā uzvarēja Rīgas Dinamo jaunie hokejisti.

Vasarā Rīgas 55. vidusskolā Vietalvas ielās 15. tika izveidots hokeja internāts.

1982. gads

8. maijā Rīgas Dinamo (g.t. V. Jurzinovs no Krievijas) ar izcīnītu 8. vietu pabeidza PSRS čempionātu A klases Augstākajā līgā. Piedalījās 12 komandas, kas vispirms aizvadīja 4 apļu turnīru, bet pēc tam mūsu komanda cīnījās par 5.-8. vietu.

Latvijas bērzs komanda (g.t. P. Vorobjovs no Krievijas/ nomainīja E. Rozenbergs) ieņēma 8. vietu PSRS čempionāta A klases 2. līgas Rietumu zonas turnīrā (12 komandas).

Latvijas PSR čempionātā 6 komandu (no Rīgas (4), Ķekavas un Cēsīm) 4 apļu turnīrā par čempioniem kļuva Ķekava.

1983. gads 

4. janvārī Ļeņingradā (PSRS) Rīgas Dinamo aizsargs Andrejs Maticins un uzbrucējs Germans Volgins kļūst par pasaules junioru (U20) čempioniem PSRS U20 izlases sastāvā.

22. aprīlī Rīgas Dinamo (g.t. V. Jurzinovs no Krievijas) ar izcīnītu 5. vietu pabeidza PSRS čempionātu Augstākajā līgā. Piedalījās 12 komandas, kas vispirms aizvadīja 4 apļu turnīru, bet pēc tam mūsu komanda uzvarēja turnīrā par 5.-8. vietu. Rīgas Dinamo uzbrucējs Helmuts Balderis kļuva par čempionāta rezultatīvāko spēlētāju (32 vārti un 31 piespēles). Par labāko vārtu guvēju kļuva Rīgas Dinamo uzbrucējs Aleksejs Froļikovs (38 vārti). Starp čempionāta 34 labākajiem spēlētājiem tika iekļauts Rīgas Dinamo uzbrucējs Helmuts Balderis. Rīgas Dinamo komandai tika piešķirta balva “Progresa kauss”.

2. maijā Rietumvācijā (VFR) Rīgas Dinamo uzbrucējs Helmuts Balderis kļūst par trīskārtēju pasaules un Eiropas čempionu PSRS izlases sastāvā.

Latvijas bērzs komanda (g.t. E. Rozenbergs / nomainīja Ē. Grabovskis) ieņēma 10. vietu PSRS čempionāta 2. līgas Rietumu zonas turnīrā (14 komandas).

Latvijas PSR čempionātā 5 komandu (no Rīgas (4) un Ķekavas) 4 apļu turnīrā par čempioniem kļuva Latvijas bērzs.

1984. gads

27. aprīlī Rīgas Dinamo (g.t. V. Jurzinovs no Krievijas) ar izcīnītu 8. vietu pabeidza PSRS čempionātu Augstākajā līgā (12 komandas). Starp čempionāta 10 labākajiem tiesnešiem tika nosaukts Anatolijs Kuzņecovs no Rīgas.

Latvijas bērzs komanda (g.t. Ē. Grabovskis) ieņēma 6. vietu PSRS čempionāta 2. līgas Rietumu zonas turnīrā (14 komandas). Par labāko turnīra vārtu guvēju kļuva Latvijas bērzs uzbrucējs Sergejs Povečerovskis (41 vārti).

Latvijas PSR čempionātā 6 komandu (no Rīgas (5) un Ķekavas) 4 apļu turnīrā par čempioniem kļuva Latvijas bērzs.

1985. gads

27. aprīlī Rīgas Dinamo (g.t. V. Jurzinovs no Krievijas) ar izcīnītu 8. vietu pabeidza PSRS čempionātu Augstākajā līgā (12 komandas). Helmuts Balderis kļuva par turnīra labāko vārtu guvēju (31 vārti).

 Latvijas bērzs komanda (g.t. Ē. Grabovskis) ieņēma 8. vietu PSRS čempionāta 2. līgas Rietumu zonas turnīrā (14 komandas). 

7. maijā Francijā Artūrs Irbe tiek atzīts par Eiropas jauniešu (U18) čempionāta labāko vārtsargu un PSRS U18 izlases sastāvā izcīna sudraba medaļu.

Latvijas PSR čempionātā 6 komandu (no Rīgas (5) un Ķekavas) 4 apļu turnīrā par čempioniem kļuva Latvijas bērzs.

1986. gads

4. janvārī Kanādā Rīgas Dinamo uzbrucējs Sergejs Gapejenko kļūst par pasaules junioru (U20) čempionu PSRS U20 izlases sastāvā.

14. martā Rīgas Dinamo (g.t. V. Jurzinovs no Krievijas) ar izcīnītu 5. vietu pabeidza PSRS čempionātu Augstākajā līgā (12 komandas). Pēc turnīra Rīgas Dinamo ieguva speciālbalvu “Autoritāšu bieds” (9 punkti pret līdervienībām).

RASMS (Republikas Augstākās sporta meistarības skola) komanda (g.t. Ē. Grabovskis) ieņēma 10. vietu PSRS čempionāta 2. līgas Rietumu zonas turnīrā (12 komandas).

Latvijas PSR čempionātā 6 komandu (no Rīgas (5) un Ķekavas) 4 apļu turnīrā par čempioniem kļuva Dinamo.

1987. gads

19. martā Rīgas Dinamo (g.t. V. Jurzinovs no Krievijas) ar izcīnītu 7. vietu pabeidza PSRS čempionātu Augstākajā līgā (12 komandas). Starp turnīra 34 labākajiem spēlētājiem tika iekļauts arī Rīgas Dinamo vārtsargs Vitālijs Samoilovs (kā viens no 3 vārtsargiem)

RASMS (g.t. A. Siliņš) ieņēma 21. vietu PSRS čempionāta 2. līgā (34 komandas).

Latvijas PSR čempionātā 6 komandu (no Rīgas (5) un Ķekavas) 4 apļu turnīrā par čempioniem kļuva RER.

1988. gads 

28. februārī Kalgarī (Kanāda) notiekošajās Ziemas olimpiskajās spēlēs Rīgas Dinamo vārtsargs Vitālijs Samoilovs kļūst par olimpisko čempionu PSRS izlases sastāvā (tika pieteikts vairākām spēlēm, taču laukumā tā arī neizgāja).  

13. maijā Rīgas Dinamo (g.t. V. Jurzinovs no Krievijas) finālsērijas ceturtajā spēlē piekāpās Maskavas CSKA (visā sērijā 1:3) un pirmo reizi izcīnīja sudraba medaļas PSRS čempionāta augstākajā līgā. Pirmajā etapā 14 komandas aizvadīja 2 apļu turnīru, un Rīgas Dinamo ieņēma 10. vietu (pēdējo, kas ļāva turpināt cīņu par medaļām). Otrajā etapā 10 komandas aizvadīja 2 apļu turnīru, kurā Rīgas Dinamoieņēma 3. vietu, bet pusfināla sērijā ar 2:1 uzvarēja Maskavas Dinamo. Finālsērijā ar 1:3 tika atzīts Maskavas CSKA pārākums. Rīgas Dinamo pēc sezonas ieguva progresējušākās komandas balvu “Progresa kauss”. Rīgas Dinamo vārtsargs Artūrs Irbe tika atzīts par čempionāta labāko debitantu. Starp turnīra 34 labākajiem spēlētājiem tika nosaukti Rīgas Dinamo vārtsargs Artūrs Irbe, aizsargs Dmitrijs Frolovs, kā arī uzbrucēji Aleksejs Froļikovs un Sergejs Skosirevs.

RASMS (g.t. A. Siliņš un H. Vasiļjevs) ieņēma 10. vietu PSRS čempionāta 2. līgā (34 komandas).

Latvijas PSR čempionātā 6 komandu (no Rīgas (5) un Ķekavas) aizvadīja 4 apļu turnīru, bet čempioni tika noskaidroti finālsērijā, kurā Latvijas bērzs pārspēja RER (2:0).

27. decembrī Kalgari (Kanāda) Rīgas Dinamo nospēlēja neizšķirti 2:2 pret NHL klubu Calgary Flames (kas šīs sezonas izskaņā izcīnīja savu vienīgo Stenlija kausu).

28. decembrī Edmontonā (Kanāda) Rīgas Dinamo zaudēja 1:2 NHL klubam Edmonton Oilers.

30. decembrī Vankuverā (Kanāda) Rīgas Dinamo zaudēja 1:6 NHL klubam Vancouver Canucks.

31. decembrī Losandželosā (ASV) Rīgas Dinamo ar 5:3 uzvarēja NHL klubu Los Angeles Kings ar Veinu Grecki (Wane Gretzky) sastāvā.

1989. gads 

4. janvārī Čikāgā (ASV) Rīgas Dinamo ar 1:4 piekāpās NHL klubam Chicago BlackHawks.

5. janvārī Sentluisā (ASV) Rīgas Dinamo ar 0:5 piekāpās NHL klubam St. Louis Blues.

7. janvārī Minesotā (ASV) Rīgas Dinamo ar 2:1 uzvarēja NHL klubu Minnesota North Stars.

17. martā Rīgas Dinamo (g.t. V. Jurzinovs no Krievijas) ar izcīnītu 6. vietu pabeidza PSRS čempionātu Augstākajā līgā (14 komandas). Starp turnīra 34 labākajiem spēlētājiem tika iekļauti arī Rīgas Dinamo vārtsargs Artūrs Irbe un uzbrucējs Aleksandrs Beļavskis.

RASMS (g.t. A. Siliņš un H. Vasiļjevs) ieņēma 32. vietu PSRS čempionāta 2. līgā (35 komandas).

Latvijas PSR čempionātā 7 komandu (no Rīgas (6) un Ķekavas) aizvadīja 4 apļu turnīru, bet čempioni tika noskaidroti finālsērijā, kurā RASMS pārspēja Ķekavu (2:1).

1. maijā Stokholmā (Zviedrija) Rīgas Dinamo vārtsargs Artūrs Irbe kļūst par pasaules un Eiropas čempionu PSRS izlases sastāvā.

19. septembrī Rīgas Sporta pilī Rīgas Dinamo aizvada spēli pret NHL klubu Washington Capitals, un piedzīvoja zaudējumu ar 1:2.

5. oktobrī Minesotā (ASV) Helmuts Balderis 37 gadu vecumā kļūst par pirmo Latvijas hokejistu, kurš aizvada spēli NHL, kad viņa pārstāvētā Minnesota North Stars tiekas arNew York Islanders.

2. novembrī Čikāgā (ASV) Helmuts Balderis kļūst par pirmo Latvijas hokejistu, kurš gūst vārtus NHL, kad viņa pārstāvētā Minnesota North Stars tiekas ar Chicago BlackHawks.

Talsos tiek atvērta Talsu ledus halle.

1990. gads

16. martā Rīgas Dinamo (g.t. Ē. Grabovskis) ar izcīnītu 4. vietu pabeidza PSRS čempionātu Augstākajā līgā (16 komandas). Čempionāta simboliskajā izlasē tika iekļauts Rīgas Dinamo vārtsargs Artūrs Irbe, kurš tika nosaukts arī starp turnīra 34 labākajiem spēlētājiem.

RASMS (g.t. H. Vasiļjevs) ieņēma 12. vietu PSRS čempionāta 2. līgas Rietumu zonas turnīrā (18 komandas).

Latvijas PSR čempionātā 7 komandu (no Rīgas (5), Cēsīm un Ķekavas) aizvadīja 4 apļu turnīru, bet čempioni tika noskaidroti finālsērijā, kurā RASMS pārspēja Ķekavu (2:0).

2. maijā pasaules čempionātā Bernē (Šveice) Rīgas Dinamo vārtsargs Artūrs Irbe tiek atzīts par labāko vārtsargu, kā arī kļūst par pasaules un Eiropas čempionu PSRS izlases sastāvā.

28. maijā autoavārijā netālu no Siguldas 34 gadu vecumā iet bojā hokejists Vladimirs Durdins (1956-1990).

14. septembrī Rīgas Sporta pilī Rīgas Dinamo aizvada spēli pret NHL titulētāko klubu  Montreal Canadiens, piedzīvojot zaudējumu ar 2:4. 

1991. gads

19. martā Rīgas Dinamo (g.t. Ē. Grabovskis) ar izcīnītu 5. vietu pabeidza PSRS čempionātu Augstākajā līgā (15 komandas). Rīgas Dinamo ar 187 vārtiem kļuva par čempionāta rezultatīvāko komandu un ieguva “Bobrova balvu”, bet uzbrucējs Oļegs Znaroks ieguva balvu par “Trīs un vairāk”, par visvairāk spēlēm (4) ar 3 un vairāk vārtiem.

RASMS Energo (g.t. H. Vasiļjevs) ieņēma 12. vietu PSRS čempionāta 2. līgas Rietumu zonas turnīrā (18 komandas).

Latvijas PSR čempionātā 7 komandu (no Rīgas (5), Cēsīm un Ķekavas) aizvadīja 4 apļu turnīru, bet čempioni tika noskaidroti finālsērijā, kurā RASMS pārspēja Ķekavu (2:0).

Augustā Rīgas Dinamo pārdēvē par HK Rīga, bet gada beigās tā tiek pārsaukta par HK Rīga-StarsRASMS Energo tika pārdēvēta par LNSS Energo, bet gada beigās par Pārdaugava.

24. oktobrī tiek pieņemti Latvijas Hokeja federācijas (LHF) jaunie statūti, atbilstoši tam, ka Latvija “de facto” bija kļuvusi par neatkarīgu valsti.

1992. gads 

4. janvārī Vācijā aizsargs Sandis Ozoliņš un uzbrucējs Sergejs Žoltoks kļūst par pasaules junioru (U20) čempioniem NVS U20 izlases (turnīru iesāka kā PSRS) sastāvā.

HK Rīga-Stars (g.t. Ē. Grabovskis/ nomainīja J. Banovs/ nomainīja J. Reps) ar izcīnītu 11. vietu pabeidza pēdējo PSRS (NVS) atklāto čempionātu Augstākajā līgā (16 komandas). 

LNSS Energo (Pārdaugava)  (g.t. J. Banovs/ nomainīja J. Linkēvičs) nepabeidza Krievijas atklātā čempionāta 2. līgas turnīru lielo izmaksu dēļ.

Pirmajā atjaunotajā Latvijas čempionātā (9 notika pirmās brīvvalsts laikā) startēja 14 komandas, taču 2 apļu finālturnīrā piedalījās 8 labākās (no Rīgas (6), Cēsīm un Ķekavas), bet par  pirmajiem neatkarību atguvušās Latvijas čempioniem kļuva Ķekavas Sāga (g.t. A. Kampmanis), kas pārspēlē par 1. vietu uzvarēja Pārdaugavu I 8:6.

7. maijā Prāgā (Čehija) IIHF kongresā Latvija tiek atjaunota IIHF sastāvā.

Artūrs Irbe un Sandis Ozoliņš Kansas City Blades  sastāvā kļūst par IHL čempioniem (Tērnera kauss).

9. jūlijā tiek ievēlēta LHF padome un prezidijs, bet par pirmo LHF prezidentu kļūst Vilnis Burtnieks (1992-1994).

Vasarā PSRS atklātā čempionāta Augstākā līga tika pārveidota par Starpnacionālo Hokeja līgu (MHL), un tajā piedalījās arī Rīga-Stars (vēlāk tika pārsaukta par Pārdaugava).

Par atjaunotās Latvijas valstsvienības galveno treneri tika apstiprināts Helmuts Balderis (1992 - 1994).

Oktobrī Latvijas čempioni Ķekavas Sāga piedalījās IIHF Eiropas kausa 1. kārtas turnīrā, kurā tika uzvarēti Ungārijas un Bulgārijas čempioni. Otrās kārtas turnīrā tika piedzīvotas sagrāves pret Francijas, Zviedrijas un Polijas čempioniem.

Oktobrī un novembrī visas Latvijas izlases aizvadīja (U20, U18 un sieviešu) pirmās oficiālās spēles pēc neatkarības atjaunošanas dažādu pasaules un Eiropas  čempionātu kvalifikācijas turnīros.

7. novembrī Rīgas Sporta pilī Latvijas valstsvienība aizvadīja pirmo oficiālo spēli -pēc neatkarības  atjaunošanas –  kvalifikācijas turnīrā uz Pasaules čempionātu C grupā ar 13:2 uzvarot Lietuvu (pirmo vārtu autors Aigars Cipruss). Pēc tam  otrā spēlē ar 6:3 tika uzvarēta arī Igaunija. Abās spēlēs laukumā izgāja arī Latvijas izlases galvenais treneris (pienākumus veica Mihails Beskašnovs), Latvijas hokeja leģenda Helmuts Balderis, kurš bija arī pirmais atjaunotās izlases kapteinis.

29. decembrī Latvijas izlase izcīna Momblāna kausu Francijā, uzvarot tobrīd A grupas komandas Austriju, Franciju un Norvēģiju.

1993. gads

Rīgas Pārdaugava (g.t. M. Beskašnovs) Starpnacionālajā Hokeja līgā (24 komandas – 19 no Krievijas, 2 Kazahstānas, pa 1 no Latvijas, Baltkrievijas un Ukrainas) izcīnīja 12. vietu regulārajā turnīrā, bet play-off izstājās 1/8 finālā ar sērijā ar 0:2 piekāpjoties Omskas Avangard.

2. (11.) Latvijas čempionātā piedalījās 8 komandas (no Rīgas (7) un Ogres), un pēc 3 apļu turnīra par čempioniem kļuva Rīgas Pārdaugava-I (g.t. J. Linkēvičs).

12. martā Slovēnijas pilsētā Bledā Latvijas valstsvienība (g.t. Helmuts Balderis) pēc nepilnu 54 gadu pārtraukuma atkal piedalījās Pasaules čempionātā – pirmajā spēlē ar 26:3 uzvarot Beļģiju. Pēc tam tika pārspētas arī Ziemeļkoreja (4:0), Izraēla (32:0), nospēlēts neizšķirti 5:5 ar Ukrainu un uzvarēta Dienvidkoreja (27:0). Pusfinālā tika pārspēta mājiniece Slovēnija (5:1). 

21. martā Latvijas izlase Slovēnijas galvaspilsētā Ļubļanā Pasaules čempionāta  C grupas turnīra finālspēlē uzvarēja Ukrainu (2:0) un iekļuva B grupā. 

No 28. augusta līdz 4. septembrim Latvijas valstsvienība (g.t. Helmuts Balderis) pirmo reizi piedalījās 1994. gada Ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Šefildā (Lielbritānija), kurā uzvarēja Ēvalda Grabovska trenēto Poliju (6:2), Lielbritāniju (8:4), izšķirošajā spēlē piekāpās Jūliusa Šuplera vadītajai Slovākijai (1:7), bet  uzvarai pār Japānu (7:1) vairs nebija nozīmes, un ceļazīmi diemžēl neizcīnīja.

Rudenī Latvijas čempioni Pārdaugava piedalījās IIHF Eiropas kausa turnīrā. 1. kārtas turnīrā Rīgā tika uzvarēti Lietuvas un Lielbritānijas čempioni, kā arī nospēlēts neizšķirti ar ukraiņiem. Otrās kārtas turnīrā Francijā tika piedzīvots zaudējums Maskavas Dinamo, uzvarēti Francijas čempioni un nospēlēts neizšķirti ar slovākiem, kas neļāva iekļūt nākamajā kārtā.

1994. gads

22. janvārī Ņujorkā (ASV) Artūrs Irbe un Sandis Ozoliņš kļuva par pirmajiem Latvijas hokejistiem, kuri piedalījušies NHL visu zvaigžņu spēlē (All Star Game). 

Rīgas Pārdaugava (g.t. M. Beskašnovs) Starpnacionālajā Hokeja līgā (24 komandas) izcīnīja 12. vietu regulārajā turnīrā, bet play-off izstājās 1/8 finālā ar sērijā ar 0:2 piekāpās Jaroslavļas Torpedo.

3. (12.) Latvijas čempionātā piedalījās 7 komandas (no Rīgas (6) un Ogres), un pēc 4 apļu turnīra par čempioniem kļuva Rīgas Hokeja centrs (g.t. L. Beresņevs).

No 7. – 17. aprīlim Latvijas valstsvienība (g.t. Helmuts Balderis) piedalījās pasaules čempionātā B grupā Dānijā, kurā ieņēma 2. vietu. Pēc izcīnītām uzvarām pār Rumāniju (12:0), Ķīnu (22:0), Japānu (9:3), Poliju (7:0), Nīderlandi (4:2), Dāniju (6:2), izšķirošajā spēlē, neskatoties uz lielu pārsvaru, tika zaudēts Šveicei (1:2).

15. septembrī par LHF prezidentu tiek ievēlēts Kirovs Lipmans (1994-1995). 

Rudenī par Latvijas valstsvienības galveno treneri tiek apstiprināts Mihails Beskašnovs (1994).

Rudenī Pārdaugava piedalījās IIHF Eiropas kausa turnīrā. 1. kārtas turnīrā Rīgā tika uzvarēti Lietuvas un Igaunijas čempioni, kā arī zaudēts Francijas čempioniem, bet tika tālāk. Otrās kārtas turnīrā Vācijā tika piedzīvoti zaudējumi pret Vācijas un Šveices čempioniem, kā arī uzvarētu Itālijas čempioni, bet tā kā Vācijas un Šveices klubi atteicās no dalības finālā, tad tur iekļuva mūsējie. Gada nogalē finālturnīrā Somijā tika zaudēts baltkrieviem, uzvarēti Čehijas čempioni, bet izšķirošajā spēlē piedzīvots sāpīgs zaudējums pret Somijas čempioniem, kas neļāva pacīnīties par godalgām.

1995. gads

Februārī par Latvijas valstsvienības galveno treneri tiek apstiprināts Ēvalds Grabovskis (1995).

Rīgas Pārdaugava (g.t. M. Beskašnovs/ nomainīja L. Beresņevs) Starpnacionālajā Hokeja līgā (24 komandas) izcīnīja pēdējo - 14. vietu regulārajā čempionātā Rietumu grupā un play-off neiekļuva.

4. (13.) Latvijas čempionātā virslīgā piedalījās 5 komandas (4 no Rīgas un 1 no Ogres), un par čempioniem pirmo reizi kļūst Rīgas Nik’s Brih (g.t. Z. Salcevičs).

Par Somijas čempionu Turku TPS komandas sastāvā kļuva Latvijas izlases uzbrucējs Vjačeslavs Fanduļs.

No 12. – 21. aprīlim Latvijas valstsvienība (g.t. Ēvalds Grabovskis) piedalījās Pasaules čempionātā B grupā Bratislavā (Slovākija), un otro gadu pēc kārtas 8 komandu turnīrā palika otrajā vietā, netiekot elites grupā. Tika uzvarētas Rumānija (18:1), Nīderlande (6:1), Dānija (9:2), tad zaudēts mājiniekiem slovākiem (3:4), bet uzvarām pret Poliju (6:2), Japānu (15:2) un Lielbritāniju (8:4) vairs nebija nozīmes.

Latvijas izlases aizsargs Viktors Ignatjevs Denver Grizzlies  sastāvā kļūst par IHL čempionu (Tērnera kauss).

Vasarā tika nodibināta Austrumeiropas hokeja līga, ko dibināja Baltkrievijas, Latvijas, Lietuvas un Ukrainas klubi (pastāvēja līdz 2004. gadam).

14. augustā par bankrotu paziņoja meistarkomanda Pārdaugava, kas piedalījās Starpnacionālajā hokeja līgā (SHL).

LHF kongresā par prezidentu tiek ievēlēts Uģis Magonis (1995-1998).

1996. gads

Februāra vidū par Latvijas valstsvienības galveno treneri apstiprina Leonīdu Beresņevu (1996 – 1999).

Austrumeiropas hokeja līgā (AEHL) Rīgas Juniors komanda (g.t. L. Beresņevs), kurā piedalījās 4 komandas no Baltkrievijas, 2 no Ukrainas un pa 1 no Latvijas un Lietuvas, priekšsacīkšu grupu turnīrā (8 komandas) izcīnīja 4. vietu, bet finālturnīrā (4 komandas) 2. vietu.

No 10. – 20. aprīlim Nīderlandes pilsētā Eindhovenā Latvijas valstsvienība (g.t. Leonīds Beresņevs) piedalījās Pasaules čempionātā B grupā, un ar trešo piegājienu beidzot iekļuva elitē. Pirmajā spēlē mūsējie pamocījās ar Lielbritāniju (6:5), tad pieveica Japānu (6:1), Dāniju (5:3), pārspēja spēcīgo Baltkrieviju (4:1), uzvarēja Poliju (4:2) un sagrāva mājinieci Nīderlandi (15:3). Izšķirošajā spēlē 20. aprīlī atkal bija jācīnās ar Šveici, un tāpat kā pirms 2 gadiem mums pietika ar neizšķirtu. Spēle aizritēja ļoti nervozi, un šveicieši atkal izvirzījās vadībā, taču 48. minūtē Oļegs Znaroks ar atkārtotu metienu “iestūma” ripu kopā ar pretinieku vārtsargu vārtos, panākot 1:1, un Latvija beidzot iekļuva pasaules čempionāta elites grupā. 

5. (14.) Latvijas čempionāts šajā sezonā bija sadalījies divos turnīros – Latvijas Hokejā līgā (par regulārā čempionāta uzvarētājiem kļuva Rīgas NIK’s-Brih) un Latvijas čempionātā (par regulārā čempionāta uzvarētājiem kļuva Rīgas Lido/Nafta). Pēc tam notika LHL play-off turnīrs, kurā kopā ar šīs līgas 6 komandām startēja arī 2 spēcīgākās Latvijas čempionāta komandas, un pēc tā rezultātiem par Latvijas spēcīgāko komandu kļuva Rīgas Alianse-Rīga (g.t. B. Samovičs), kas fināla sērija ar 3:1 pārspēja Ogres Essamika

10. jūnijā Latvijas izlases aizsargs Sandis Ozoliņš Colorado Avalanche sastāvā kļuva par pirmo Latvijas hokejistu, kurš izcīnījis Stenlija kausu.

Latvijas izlases aizsargs Viktors Ignatjevs Denver Grizzlies  sastāvā kļūst par IHL čempionu (Tērnera kauss).

No 27. augusta līdz 1. septembrim Rīgas Sporta pilī norisinājās Olimpiskais kvalifikācijas turnīrs uz 1998. gada Nagano Ziemas olimpiskajām spēlēm, un arī šoreiz Latvijas valstsvienība (g.t. Leonīds Beresņevs) palika otrajā vietā un pie ceļazīmes netika. Latvija uzvarēja Lietuvu (27:0), Igauniju (15:0) un Ungāriju (10:2), bet izšķirošajā spēlē ar 1:4 piekāpās Baltkrievijai.

Novembra vidū Rīgas NIK’s-Brih (papildināta ar vairākiem Lido/nafta spēlētājiem) piedalījās IIHF Eiropas čempionvienību kausa pusfināla turnīrā Toljati (Krievija), kurā zaudēja visās spēlēs slovēņiem (1:5), ungāriem (4:8) un mājiniekiem Lada (0:6).

1997. gads

18. janvārī Sanhosē (ASV) notiekošajā NHL Zvaigžņu spēlē Colorado Avalanche aizsargs Sandis Ozoliņš tika iebalsots starta sastāvā.

26. janvārī Latvijas izlases aizsargs Kārlis Skrastiņš Somijas kluba Turku TPS sastāvā, finālā pārspējot Maskavas Dinamo, kļuva par pirmās Eiropas Hokeja līgas uzvarētāju, kurā startēja 16 komandas no Somijas (2), Zviedrijas (2), Vācijas (2), Lielbritānijas, Krievijas (2), Čehijas (2), Norvēģijas, Slovākijas, Austrijas, Šveices un Itālijas.

Austrumeiropas hokeja līgā (AEHL) Rīgas Juniors komanda (g.t. L. Beresņevs), kurā piedalījās 4 komandas no Baltkrievijas, 2 no Ukrainas un pa 1 no Latvijas, Polijas un Lietuvas, priekšsacīkšu grupu turnīrā (9 komandas) izcīnīja 5. vietu, bet play-off finālsērijā ar 3:2 (piektajā spēlē pēcspēles metienos) pārspēja Kijevas Sokil, un 17. martā izcīnīja AEHL čempionu titulu.

Par Latvijas spēcīgāko komandu kļūst Ogres LB/Essamika (t. M. Baldonieks un A. Cicurskis), kas uzvarēja Latvijas Hokeja līgas 4 komandu 5 apļu turnīrā. Latvijas čempionāta virslīgas turnīrā uzvarēja Sāga

Latvijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs kļuva par Krievijas čempionu Jaroslavļas Torpedo komandas sastāvā.

27. aprīlī Latvijas valstsvienība (g.t. Leonīds Beresņevs) aizvadīja savu pirmo spēli pasaules čempionātā elites grupā, kas no 26. aprīļa līdz 14. maijam norisinājās Helsinkos, Tamperē un Turku (Somija), piekāpjoties ASV izlasei ar 4:5 (pirmos vārtus Latvijas izlasē elites grupā guva aizsargs Sergejs Čudinovs). Nākamajās grupu turnīra spēlēs mūsu izlase zaudēja Itālijai (4:5), nospēlēja neizšķirti ar Kanādu (3:3) un Zviedriju (1:1), kā arī uzvarēja Norvēģiju (6:3). Turnīrā par 7.-12. vietu Latvijas izlase uzvarēja Vāciju (8:0), Franciju (6:2) un Slovākiju (5:4), savā debijas pasaules čempionātā elites grupā izcīnot 7. vietu.

Pēc NHL sezonas Colorado Avalanche aizsargs Sandis Ozoliņš kopā ar Dominik Hašek, Brian Leetch, Paul Kariya, Mario Lemieux un Teemu Selane tika iekļauts NHL pirmajā simboliskajā izlasē (1996-97 NHL First All-star team). 

Jaunizveidotajā IIHF Kontinentālajā kausā Latviju pārstāvēja 2 komandas – U20 izlases bāzes komanda Rīga un Juniors/EssamikaRīga priekšsacīkšu turnīrā Rīgā uzvarēja igauņus (12:0), lietuviešus (7:1) un nospēlēja neizšķirti ar Minskas Tivali (1:1), bet pirmās kārtas turnīrā Polijā atzina Polijas (2:3), Slovākijas (2:9) un Ungārijas (1:8) klubu pārākumu. Juniors/Essamika pirmās kārtas grupu turnīrā Tartu (Igaunija) uzvarēja Kijevas Sokil (2:1), nospēlēja neizšķirti ar Tartu komandu (2:2) un sagrāva rumāņus (10:2). Pusfināla grupu turnīrā Novopolockā (Baltkrievija) Juniors/Essamika uzvarēja vietējo Polymir (5:2), kā arī atzina divu Krievijas Superlīgas klubu pārākumu – 0:2 pret Ufas Salavat Julaev un 3:7 pret Magņitogorskas Metallurg, un no tālākās cīņas izstājās.

1998. gads 

18. janvārī Vankuverā (Kanāda) notiekošajā NHL Zvaigžņu spēlē Colorado Avalancheaizsargs Sandis Ozoliņš tika iebalsots starta sastāvā.

Austrumeiropas hokeja līgā (AEHL) startē divas Latvijas komandas Juniors/Essamika (g.t. L. Beresņevs) un U20 izlases bāzes komanda Rīga (g.t. A. Cicurskis). Priekšsacīkšu grupu turnīrā (10 komandas) Juniors/Essamika izcīnīja 5. vietu, bet Rīga ieņēma 8. vietu. Turnīrā par 7.-10. vietu Rīga palika pēdējā un kopvērtējumā ieņēma 10. vietu, bet Juniors/Essamika pusfināla sērijā ar 0:2 zaudēja Kijevas Sokil.

Par Latvijas čempioniem otro reizi kļūst Rīgas Nik’s Brih (g.t. Z. Salcevičs), kas uzvarēja 7. (16.) Latvijas meistarsacīkstēs hokejā virslīgā 5 komandu (visas no Rīgas) 4 apļu grupu turnīrā.

No 1. – 17. maijam Cīrihē un Bāzelē (Šveice) norisinājās 62. pasaules čempionāts elites grupā, kurā Latvijas valstsvienība (g.t. Leonīds Beresņevs) izcīnīja 9. vietu. Priekšsacīkšu grupu turnīrā tika zaudēts Somijai (0:6) un Krievijai (5:7), kā arī uzvarēta Kazahstana (7:2). Turnīrā par 9.-12. vietu tika nospēlēts neizšķirti ar Itāliju (1:1), kā arī uzvarētas Vācija (5:0) un ASV (3:2).

17. maijā IIHF kongresā Cīrihē (Šveice) Helmuts Balderis tiek uzņemts IIHF slavas zālē.

LHF kongresā par prezidentu otro reizi tiek ievēlēts Kirovs Lipmans (1998-2016).

2. IIHF Kontinentālā kausa turnīrā Latviju pārstāvēja jaunizveidotais SK Liepājas Metalurgs, kas 1. kārtas turnīrā Popradā (Slovākija) zaudēja Trenčinas Dukla 0:6, Popradas komandai 2:5 un dāņu Herningas Blue Fox 1:4.

Novembrī Liepājā tiek atvērta jaunuzceltā ledus halle “Liepājas Metalurgs”  (šobrīd Liepājas Olimpiskā centra ledus halle).

1999. gads

Par Latvijas čempioniem trešo reizi kļūst Rīgas Nik’s Brih (g.t. Z. Salcevičs), kas uzvar 8. (17.) Latvijas meistarsacīkstēs hokejā virslīgā 7 komandu (6 no Rīgas un 1 no Ogres) regulārā čempionātā.

Austrumeiropas hokeja līgā (AEHL) Latvijas komanda SK Liepājas Metalurgs (g.t. L. Beresņevs) regulārā čempionātā izcīnīja 7. vietu (piedalījās 8 komandas), bet play-off zaudēja pusfinālā.

No 1. – 16. maijam Lillehammerē, Hāmarā un Oslo (Norvēģija) norisinājās 63. IIHF pasaules čempionāts elites grupā, un Latvijas valstsvienībai (g.t. Leonīds Beresņevs) trešais turnīrs elites grupā neizdevās pārāk veiksmīgs, jo komanda ieņēma tikai 11. vietu, un lai saglabātu vietu elites grupā novembrī bija jāspēlē papildus kvalifikācijas turnīrā novembrī. Priekšsacīkšu grupu turnīra pirmajā spēlē tika zaudēts Šveicei (3:5), uzvarēta Francija (8:5) un zaudēts Zviedrijai (3:4). Turnīrā par 9. – 12. vietu tika zaudēts Austrijai (2:5), uzvarēta Norvēģija (7:1) un izšķirošajā spēlē zaudēts Baltkrievijai (1:2).

Pat Latvijas valstsvienības galveno treneri kļūst Haralds Vasiļjevs (1999 - 2001)

No 11. – 14. novembrim Lielbritānijā norisinājās kvalifikācijas turnīrs par palikšanu elites grupā, kurā 4 komandas cīnījās par 2 vietām. Latvijas valstsvienība (g.t. Haralds Vasiļjevs) uzvarēja šajā turnīrā un saglabāja vietu elites grupā. Pirmajā spēlē tika uzvarēta Kazahstāna (6:3), bet pēc tam divreiz nospēlēts neizšķirti 0:0 ar Lielbritāniju un Ukrainu.

3. IIHF Kontinentālā kausa turnīrā Latviju pārstāvēja SK Liepājas Metalurgs, kas pirmās kārtas turnīrā Osvencimā (Polija) ieņēma 3. vietu (neizšķirts pret poļu Kriņicu 1:1, 1:4 pret mājiniekiem un 9:3 pret rumāņiem), un izstājās no turpmākas  cīņas.

16. novembrī Daugavpilī tiek atklāta Daugavpils ledus halle. 

Rīgā, Vietalvas ielā tiek atvērta hokeja halle “Rīga”.

2000. gads

Austrumeiropas hokeja līgā (AEHL) Latvijas komanda SK Liepājas Metalurgs (g.t. L. Beresņevs) regulārā čempionātā izcīnīja 2. vietu (piedalījās 8 komandas). Play-off zaudēja pusfinālā nākamajiem čempioniem Kijevas Berkut, bet sērijā par 3. vietu uzvarēja Grodņas Neman.

Par Latvijas čempioniem pirmo reizi kļūst SK Liepājas Metalurgs (g.t. L. Beresņevs), kas uzvarēja 9. (18.) Latvijas meistarsacīkstēs hokejā virslīgā 6 komandu (5 no Rīgas, 1 no Liepājas) regulārajā čempionātā.

64. IIHF pasaules čempionāts elites grupā no 29. aprīļa – 14. maijam norisinājās Sanktpēterburgā (Krievija). Tam bija jauna izspēles kārtība, un Latvijas valstsvienība (g.t. Haralds Vasiļjevs) šo čempionātu aizvadīja ļoti veiksmīgi – iekļūstot ¼ finālā un beigu tabulā ieņemot 8. vietu. Priekšsacīkstēs Latvija savā apakšgrupā ieņēma 2. vietu, pirmajā spēlē zaudējot Zviedrijai (1:3), ļoti principiālā mačā uzvarot Baltkrieviju (6:3) un pārspējot Ukrainu (2:1). Kvalifikācijas kārtā Latvijas izlase ieņēma 4. vietu un iekļuva ¼ finālā. 

5. maijā Latvijas izlase izcīnīja vēsturisku uzvaru ar 3:2 uzvarot zvaigžņoto Krievijas izlasi (spēles dēļ aizkavējās Andra Bērziņa valdības apstiprināšana, jo Saeimas deputāti vēlējās noskatīties spēli līdz beigām). Pēc tam tika nospēlēts neizšķirti 1:1 ar ASV un sāpīgi zaudēts Šveicei (1:4). Ceturtdaļfinālā Latvijas izlase piekāpās nākamajiem pasaules čempioniem Čehijas izlasei ar 1:3, un noslēguma tabulā ieņēma 8. vietu.

13. maijā Latvijas izlase ar vilcienu atgriezās mājās no Sanktpēterburgas, un visur valdīja tāda ažiotāža it kā būtu izcīnītas medaļas vai tituls. Sveikšana notika visās stacijās Latvijā, kurām cauri brauca vilciens, bet Rīgas centrālajā dzelzceļa stacijā hokeja valstsvienību sagaidīja milzīgs pūlis, un izlase uz atvērtas platformas, līdzjutēju pavadīti, devās pie Brīvības pieminekļa.

4. IIHF Kontinentālā kausa turnīrā Latviju pārstāvēja SK Liepājas Metalurgs un HK Rīga 2000, kas pirmās kārtas turnīrā Liepājā (Latvija) ieņēma attiecīgi 2. un 3. vietu (turnīrā uzvarēja Minskas Keramin), un izstājās no turpmākas  cīņas.

Ventspilī tiek atvērta Ventspils Olimpiskā centra (OC) ledus halle.

Olainē tiek atvērta daļēji slēgtā Olaines slidotava.

2001. gads

No 8. – 11. februārim Klāgenfurtē (Austrija) Latvijas valstsvienība (g.t. Haralds Vasiļjevs) piedalījās 2002. gada Soltleiksitijas Ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, un ar trešo mēģinājumu beidzot izcīnīja ceļazīmi uz olimpiādi. Latvija izcīnīja pirmo vietu četru komandu turnīrā (ceļazīmes izcīnīja 3 komandas), uzvarot Dāniju (4:2), spēlējot neizšķirti ar Franciju (1:1) un pārspējot Austriju (4:3).

Austrumeiropas hokeja līgā (AEHL) no Latvijas startēja SK Liepājas Metalurgs (g.t. L. Beresņevs) un HK Rīga 2000 (g.t. Ē. Grabovskis), kas regulārā čempionātā izcīnīja attiecīgi 5. un 7. vietu (piedalījās 9 komandas – pa 3 no Baltkrievijas un Ukrainas, 2 no Latvijas, 1 no Lietuvas). Play-off liepājnieki zaudēja pusfinālā, bet HK Rīga 2000 finālā piekāpās Kijevas Berkut.

Par Latvijas čempioniem pirmo reizi kļūst HK Rīga 2000 (g.t. Ē. Grabovskis). 10. (19.) Latvijas meistarsacīkstēs hokejā virslīgā piedalījās 7 komandas (4 no Rīgas un pa 1 no Liepājas, Daugavpils, Kandavas). 

No 28. aprīļa – 13. maijam Ķelnē un Nirnbergā (Vācija) norisinājās 65. IIHF pasaules čempionāts, un Latvijas valstsvienība (g.t. Haralds Vasiļjevs)  parādīja neviennozīmīgu sniegumu, ieņemot 13. vietu un saglabājot vietu elites grupā. Priekšsacīkšu grupu turnīru Latvijas izlase iesāka ar zaudējumu Zviedrijai (2:5) un negaidītu uzvaru pār ASV (2:0), taču pēdējā spēlē pārsteidzoši zaudēja Ukrainai (2:4), grupā paliekot pēdējā, ceturtajā vietā, un bija spiesta cīnīties par vietas saglabāšanu elites grupā turnīrā par 13. – 16. vietu. Tajā pirmajā mačā tika nospēlēts neizšķirti 2:2 ar Baltkrieviju, bet atlikušajās divās spēlēs izcīnītas pārliecinošas uzvaras pār Japānu (8:2) un Norvēģiju (3:0), kas ļāva saglabāt vietu elitē, pateicoties labākai vārtu attiecībai.

11. maijā IIHF kongresā Latvija iegūst tiesības rīkot 2006. gada pasaules čempionātu Rīgā.

Par Latvijas valstsvienības galveno treneri kļūst zviedru speciālists Kurts Lindstrēms (Curt Lindtröm) (2001 – 2004)

5. IIHF Kontinentālā kausa turnīrā Latviju pārstāvēja SK Liepājas Metalurgs un HK Rīga 2000. Liepājnieki kvalifikācijas kārtas turnīrā Ruānā (Francija) ieņēma 3. vietu un izstājās, bet rīdzinieki pirmās kārtas turnīrā Mikkeli (Somija) ieņēma 3. vietu (zaudēja somiem un norvēģiem, bet uzvarēja Liepāju pārspējušos frančus), un izstājās no turpmākas  cīņas.

Jelgavā tiek atklāta Jelgavas ledus halle.

Decembrī Aizkrauklē tiek atvērta Aizkraukles ledus halle (slēgta 2009. gadā)

2002. gads

8. februārī 19. Ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā ASV pilsētā Soltleiksitijā Latvijas delegācijas karogu nesa Latvijas hokeja valstsvienības kapteinis Harijs Vītoliņš (III).

No 9. – 25. februārim Soltleiksitijā (ASV) norisinājās Ziemas olimpisko spēļu hokeja turnīrs, kurā Latvijas valstsvienība (g.t. Curt Lindtröm) 14  komandu konkurencē izcīnīja 9. vietu. Priekšsacīkšu grupu turnīra pirmajā spēlē tika uzvarēta Austrija (4:2), nākamajā mačā aizraujošā cīņā nospēlēts neizšķirti ar Slovākiju (6:6), bet izšķirošajā cīņā par iekļūšanu pamatturnīrā piedzīvots sāpīgs zaudējums Vācijai (1:4). Spēlē par 9. vietu ar 9:2 tika uzvarēta Ukraina.

Austrumeiropas hokeja līgā (AEHL) no Latvijas startēja SK Liepājas Metalurgs (g.t. krievs V. Pervuhins) un HK Rīga 2000 (g.t. L. Beresņevs), kas regulārā čempionātā izcīnīja attiecīgi 1. un 6. vietu (piedalījās 9 komandas – 4 no Baltkrievijas, pa 2 no Latvijas un Ukrainas, 1 no Krievijas). Play-off finālsērijā HK Rīga 2000 ar 1:2 piekāpās SK Liepājas Metalurgs, kas 30. martā pirmo un vienīgo reizi kļuva par AEHL čempioniem.

Par Latvijas čempioniem otro reizi kļūst HK Liepājas Metalurgs (g.t. krievs V. Pervuhins), kas fināla sērijā ar 2:0 pārspēja HK Rīga 2000. 11. (20.) Latvijas meistarsacīkstēs hokejā virslīgā piedalījās 6 komandas (3 no Rīgas, pa 1 no Liepājas, Daugavpils un Kandavas).

No 26. aprīļa – 10. maijam Gēteborgā, Jenšepingā un Kārlstadē (Zviedrija) norisinājās 66. pasaules čempionāts, kurā Latvijas valstsvienība (g.t. Curt Lindtröm) ieņēma 11. vietu. Pirmās kārtas grupu turnīrā tika zaudēts Kanādai (1:4) un ASV (2:3), kā arī uzvarēta Itālija (4:1), kas deva trešo vietu grupā. Kvalifikācijas kārtas grupu turnīrā tika piedzīvoti 3 zaudējumi – pret Čehiju (1:3), Vāciju (2:3) un Šveici (4:6), paliekot grupā pēdējā vietā un kopvērtējumā ieņemot 11. vietu.

6. IIHF Kontinentālā kausa turnīrā Latviju pārstāvēja SK Liepājas Metalurgs (g.t. krievs V. Pervuhins) un HK Rīga 2000 (g.t. L. Beresņevs) HK Rīga 2000 kvalifikācijas kārtas turnīrā Barselonā (Spānija) uzvarēja, bet pirmās kārtas turnīrā Ruānā (Francija) ieņēma 3. vietu (zaudēja frančiem un norvēģiem), un izstājās no turpmākas  cīņas. SK Liepājas Metalurgs 1. kārtas turnīrā Liepājā ieņēma 3. vietu (zaudēja Somijas un Baltkrievijas komandām, uzvarēja Slovēnijas klubu), un izstājās no turnīra. 

17. decembrī Ogrē tiek atvērta Vidzemes ledus halle.

2003. gads

Austrumeiropas hokeja līgā (AEHL) no Latvijas startēja HK Rīga 2000 (g.t. L. Beresņevs nomainīja V. Nazarovs) un SK Liepājas Metalurgs (g.t. krievs V. Pervuhins nomainīja L. Beresņevs), kas regulārā čempionātā izcīnīja attiecīgi 5. un 6. vietu (piedalījās 11 komandas – 6 no Baltkrievijas, pa 2 no Latvijas un Krievijas, 1 no Ukrainas). 

Par Latvijas čempioniem trešo reizi kļūst HK Liepājas Metalurgs (g.t. L. Beresņevs), kas fināla sērijā ar 2:0 pārspēja HK Rīga 2000. 12. (21.) Latvijas meistarsacīkstēs hokejā virslīgā piedalījās 6 komandas (2 no Rīgas, pa 1 no Liepājas, Jelgavas, Daugavpils un Kandavas).

No 26. aprīļa līdz 11. maijam Helsinkos, Tamperē un Turku (Somija) norisinājās 67. pasaules čempionāts, kurā Latvijas valstsvienība (g.t. Curt Lindtröm) izcīnīja 9. vietu. Pirmās kārtas grupu turnīrā zaudējumi Zviedrijai (1:3) un Kanādai (1:6), bet 29. aprīlī uzvarēta Baltkrievija ar 4:0 (trīs vārtus guva Kārlis Skrastiņš), kas deva trešo vietu grupā. Kvalifikācijas kārtas grupu turnīrā zaudējums Šveicei (2:4), Latvijas neatkarības atjaunošanas dienā 4. maijā uzvara pār Krieviju ar 2:1, bet pēdējā spēlē tika uzvarēta Dānija (4:2), taču ar to izrādījās par maz, lai iekļūtu ¼ finālā, jo trim komandām bija vienāds punktu skaits, bet pēc papildus rādītājiem mūsējie palika uzreiz aiz svītras, kopvērtējumā ieņemot 9. vietu.

10. maijā IIHF kongresā latviešu izcelsmes ASV sporta ārsts Visvaldis Nagobads saņēma Pola Loika balvu (Paul Loicq Award), ko IIHF piešķir par ieguldījumu pasaules hokejā.

31. maijā Piņķos tiek atklāta Siemens ledus halle (šobrīd Inbox.lv ledus halle).

7. IIHF Kontinentālā kausa turnīrā Latviju pārstāvēja SK Liepājas Metalurgs (g.t. soms V. Surenkin) un HK Rīga 2000 (g.t. zviedrs M. Ulander) HK Rīga 2000 uzvarēja kvalifikācijas kārtas turnīrā Rīgā, bet pirmās kārtas turnīrā Detvā (Slovākija) ieņēma 3. vietu (zaudēja Slovākijas un Ukrainas klubiem, nospēlēja neizšķirti ar somu Jukkurit), un izstājās no turnīra. SK Liepājas Metalurgs 1. kārtas turnīrā Osvencimā (Polija) ieņēma 2. vietu (zaudēja Polijas klubam un uzvarēja Itālijas klubu), un izstājās no turnīra.

2004. gads

Pēdējā Austrumeiropas hokeja līgas (AEHL) sezonā no Latvijas startēja SK Liepājas Metalurgs (g.t. soms V. Surenkin), HK Rīga 2000 (g.t. zviedrs M. Ulander nomainīja G. Bikars) un HK ASK/Ogre (g.t. G. Bisenieks), kas regulārā čempionātā izcīnīja attiecīgi 6., 8. un 9. vietu (piedalījās 9 komandas – 4 no Baltkrievijas, 3 no Latvijas, pa 1 no Ukrainas un Krievijas). 

7. martā par Latvijas čempioniem otro reizi HK Rīga 2000 (g.t. G. Bikars), kas finālā sērijā ar 2:0 pārspēja HK ASK/Ogre. 13. (22.) Latvijas Atklātajās meistarsacīkstēs hokejā virslīgā piedalījās 9 komandas (4 no Rīgas, pa vienai no Liepājas, Ogres, Jelgavas, Kandavas un Lietuvas Elektrēniem).

No 24. aprīļa – 9. maijam Prāgā un Ostravā (Čehija) norisinājās 68. pasaules čempionāts, kurā Latvijas valstsvienība (g.t. Curt Lindtröm) nospēlēja veiksmīgi, iekļūstot ¼ finālā un beigās ieņēma 7. vietu. Pirmās kārtas grupu turnīrā atklāšanas spēlē tika piedzīvots zaudējums pret mājiniekiem Čehiju (1:3), nospēlēts neizšķirti 1:1 ar Vāciju un ar 3:1 uzvarēta Kazahstāna, kas deva otro vietu savā apakšgrupā. Kvalifikācijas kārtas grupu turnīrā tika zaudēts nākamajiem čempioniem Kanādai (0:2), nospēlēts neizšķirti ar Šveici (1:1) un uzvarēta Austrija (5:2), kas grupā deva trešo vietu. ¼ finālā nācās piekāpties Zviedrijai (1:4), izcīnot 7. vietu.

Jūlijā par Latvijas valstsvienības galveno treneri otro reizi tiek apstiprināts Leonīds Beresņevs (2004 – 2006).

8. IIHF Kontinentālā kausa turnīrā Latviju pārstāvēja čempioni HK Rīga 2000 (g.t. slovāks J. Šupler), kas pirmās kārtas turnīrā Piņķos ieņēma 3. vietu (zaudēja Baltkrievijas un Kazahstānas klubiem, uzvarēja Rumānijas klubu), un izstājās no turnīra.

14. oktobrī IIHF, parakstot līgumu ar LHF, nodod tiesības rīkot 2006. gada pasaules čempionātu Latvijas galvaspilsētā Rīgā.

3. novembrī Minskā (Baltkrievija) BAČ spēles laikā starp Minskas Dinamo un HK Rīga 2000 mirst Sergejs Žoltoks (1972-2004). 

9. decembrī Rīgas Sporta pilī HK Rīga 2000 komanda aizvadīja spēli pret NHL zvaigžņu komandu, piekāpjoties ar 2:4 (mūsējiem vārtus guva Undelis un Cipulis).

19. decembrī Igaunijas pilsētā Narvā Latvijas U20 izlase (g.t. Oļegs Znaroks) izšķirošajā spēlē uzvarēja Slovēniju U20, un pirmo reizi iekļuva Elites grupā.

2005. gads

No 10. – 13. februārim Rīgas Sporta pili notika 2006. gada Turīnas Ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas finālturnīrs, kurā Latvijas valstsvienība (g.t. Leonīds Beresņevs) izcīnīja vienīgo ceļazīmi. Pirmajā spēlē ar 2:1 tika uzvarēta Slovēnija, otrajā ar 3:1 Polija, bet izšķirošajā spēlē 13. februārī pret Baltkrieviju notika “brīnums” uz ledus, jo vēl trešā perioda vidū Latvija diezgan bezcerīgi zaudēja ar 2:4, taču tad īsā laikā guva 3 vārtus un svinēja neticamu un fantastisku uzvaru ar 5:4, izcīnot ceļazīmi uz olimpiādi Turīnā.

Baltkrievijas Atklātajā čempionātā hokejā (BAČ) no Latvijas piedalījās HK Rīga 2000 (g.t. slovāks J. Šupler) un SK Liepājas Metalurgs (g.t. baltkrievs V. Safonovs), kas regulārā čempionātā izcīnīja attiecīgi 5. un 7. vietu (piedalījās 12 komandas – 9 no Baltkrievijas, 2 no Latvijas, 1 no Ukrainas). Play-off abas komandas izstājās ¼ finālā.

28. martā par trīskārtējiem Latvijas čempioniem kļūst HK Rīga 2000 (g.t. slovāks J. Šupler), kas finālā sērijā ar 4:0 pārspēja HK ASK/Ogre. 14. (23.) Latvijas Atklātajās meistarsacīkstēs hokejā virslīgā piedalījās 8 komandas (4 no Rīgas, pa vienai no Liepājas, Ogres, Jelgavas un Lietuvas Elektrēniem).

No 30. aprīļa – 15. maijam Vīnē un Insbrukā (Austrija) notika 69. pasaules čempionāts, kurā Latvijas valstsvienība (g.t. Leonīds Beresņevs) ieņēma 9. vietu. Pirmās kārtas grupu turnīrā tika zaudēts Kanādai (4:6) un ASV (1:3), bet uzvarēta Slovēnija (3:1), kas deva trešo vietu grupā. Kvalifikācijas kārtā tika uzvarēta Ukraina (3:0), nospēlēts neizšķirti 0:0 pret Somiju un pamatīgi zaudēts Zviedrijai (1:9), kas neļāva iekļūt ¼ finālā, un kopvērtējumā deva 9. vietu. 

Ēriks Koņeckis tiek iekļauts Vācija hokeja slavas zālē.

Rīgā (Imantā) tiek atvērts Volvo sporta centra ledus halle ar diviem laukumiem (šobrīd ir 3 ledus laukumi).

Valmierā tiek atvērta Vidzemes Olimpiskā centra (OC) ledus halle.

Tukumā tiek atvērta Tukuma ledus halle.

Brocēnos sāk darboties Cemex ledus halle (šobrīd Brocēnu Sporta centra ledus halle)

26. decembrī Kanādas pilsētā Kamloops Latvijas U20 izlase (g.t. Oļegs Znaroks) debitēja Pasaules U20 čempionātā elites grupā, pirmajā spēlē ar 1:5 piekāpjoties Čehijai (pirmos vārtus Latvijas U20 izlasē elites grupā guva Gints Meija). Nākamajās priekšsacīkšu grupu turnīra spēlēs ar 4:7 tika zaudēts Slovākijai, 1:3 Krievijai un 2:10 Zviedrijai. Turnīrā par vietas saglabāšanu elites grupā ar 2:5 tika zaudēts Šveicei un ar 4:0 uzvarēta Norvēģija, kas neļāva saglabāt vietu elitē, un kopvērtējumā deva 9. vietu (10 komandu konkurencē). 

2006. gads 

9. janvārī Sēkešfehērvārā (Ungārija) Latvijas čempioni HK Rīga 2000 (g.t. slovāks J. Šupler) 9. IIHF Kontinentālā kausa finālturnīrā izcīnīja 2. vietu piekāpjoties tikai Krievijas Superlīgas klubam Toljati Lada, bet pārspējot Alba Volán Székesfehérvár (Ungārija) un (Šveice). Lai iekļūtu finālturnīrā HK Rīga 2000 pirmajā kārtā uzvarēja turnīrā Lietuvā, pārspējot Polijas, Rumānijas un Lietuvas klubus, bet otrajā kārtā uzvarēja turnīrā Slovēnijā, pārspējot Baltkrievijas, Francijas un Slovēnijas klubus. 

10. februārī 20. Ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā Itālijas pilsētā Turīnā Latvijas delegācijas karogu nesa Latvijas hokeja valstsvienības vārtsargs Artūrs Irbe.

15. februārī Rīgā tiek atvērta Arēna Rīga.

No 15. – 26. februārim Turīnā (Itālija) norisinājās 2006. gada Ziemas olimpisko spēļu turnīrs, kurā Latvijas valstsvienība (g.t. Leonīds Beresņevs) neuzvarēja nevienā spēlē, paliekot pēdējā - 12. vietā. Priekšsacīkšu grupu turnīra pirmajā spēlē Latvija nospēlēja neizšķirti 3:3 pret vienu no favorītiem ASV, bet turpinājumā sekoja tikai zaudējumi – Slovākijai (3:6), Zviedrijai (1:6), Krievijai (2:9) un Kazahstānai (2:5), ar vienu izcīnīto punktu paliekot pēdējā - 6. vietā savā grupā un pēdējā - 12. vietā arī kopvērtējumā.

17. martā par Latvijas valstsvienības galveno treneri apstiprina krievu speciālistu Pjotru Vorobjovu (Пётр Воробьёв) (2006).

29. martā par četrkārtējiem Latvijas  čempioniem hokejā kļūst HK Rīga 2000 (g.t. slovāks J. Šupler), kas fināla sērijā ar 4:1 pārspēja SK Liepājas Metalurgs. 15. (24.) Latvijas Atklātajās meistarsacīkstēs hokejā virslīgā piedalījās 7 komandas (3 no Rīgas, pa vienai no Liepājas, Ogres, Daugavpils un Lietuvas Elektrēniem).

4. aprīlī Arēnā Rīga HK Rīga 2000 (g.t. slovāks J. Šupler) izcīnīja Baltkrievijas Atklātā čempionāta (BAČ) bronzas medaļas, sērijā par 3. vietu ar 2:0 uzvarot Mogiļevas Khimvolokno (Baltkrievija). Baltkrievijas Atklātajā čempionātā hokejā (BAČ) no Latvijas piedalījās HK Rīga 2000 (g.t. slovāks J. Šupler) un SK Liepājas Metalurgs (g.t. krievs V. Golubovičs), kas regulārā čempionātā izcīnīja attiecīgi 6. un 9. vietu (piedalījās 12 komandas – 9 no Baltkrievijas, 2 no Latvijas, 1 no Ukrainas).

8. aprīlī pārpildītā Arēnā Rīga Latvijas U18 izlase (g.t. Aleksandrs Klinšovs) izšķirošajā spēlē ar 7:4 uzvarēja Dāniju U18 un līdz ar to uzvarēja arī Pasaules U18 čempionāta 1. divīzijas B grupas turnīrā, pirmo reizi izcīnot vietu Elites grupā.

Par Somijas čempioniem HPK komandas sastāvā kļūst aizsargs Kaspars Astašenko un uzbrucējs Jānis Sprukts.

No 5. – 21. maijam Arēnā Rīga un Skonto manēžas ledus hallē norisinājās 70. pasaules čempionāts elites grupā. Latvijas valstsvienība (g.t. krievs Pjotrs Vorobjovs) tajā izcīnīja divas uzvaras, vienreiz spēlēja neizšķirti un piedzīvoja 3 zaudējumus, neiekļūstot ¼ finālā un ieņemot 10. vietu. 5. maijā priekšsacīkšu grupu turnīrs tika iesākts ar neizšķirtu pret Čehiju (1:1), tad ar 0:5 zaudēts Somijai un ar 5:1 uzvarēta Slovēnija, kas grupā deva 3. vietu. Kvalifikācijas grupu turnīrs sākās ar mūsdienu vēsturē smagāko zaudējumu 0:11 pret Kanādu un zaudējumu ASV 2:4, bet pēdējā spēlē ar 4:2 tika uzvarēta Norvēģija, kas grupā deva 5. vietu, bet kopvērtējumā 10. vietu. 

20. jūnijā par Latvijas valstsvienības galveno treneri apstiprināts Oļegs Znaroks (2006 – 2011)

Rīgā tiek atvērta LSPA ledus halle (šobrīd Mogo ledus halle).

10. IIHF Kontinentālā kausa turnīrā Latviju pārstāvēja čempioni HK Rīga 2000 (g.t. N. Sējējs), kas pirmās kārtas turnīrā Elektrēnos (Lietuva) ieņēma 2. vietu (uzvarēja Serbijas un Lietuvas klubus, zaudēja Kijevas Sokil), un izstājās no turnīra.

2007. gads

30. martā par pieckārtējiem Latvijas čempioniem kļūst HK Rīga 2000 (g.t. N. Sējējs), kas fināla sērijas sestajā spēlē ar 3:1 uzvarēja HK ASK/Ogre (spēle paliks atmiņā ar lieliem asumiem un daudziem kautiņiem), uzvarot visā sērijā ar 4:2. 16. (25.) Latvijas Atklātajās meistarsacīkstēs hokejā virslīgā (Samsung premjerlīga) piedalījās 6 komandas (2 no Rīgas, pa vienai no Liepājas, Ogres, Daugavpils un Lietuvas Elektrēniem).

13. aprīlī Raumā (Somija) Latvijas U18 izlase (g.t. Aleksandrs Klinšovs) aizvadīja pirmo spēli Pasaules U18 čempionātā elites grupā, piekāpjoties Krievijas U18 izlasei ar 3:6 (pirmos vārtus guva Edgars Lipsbergs). Priekšsacīkšu grupu turnīrā mūsu puiši zaudēja arī Kanādai (1:9), Vācijai (2:3) un ASV (0:8). Turnīrā par vietas saglabāšanu elitē ar 1:4 tika zaudēts Čehijai un ar 3:6 Somijai, līdz ar to paliekot pēdējā – 10. vietā un izkrītot uz 1. divīziju.

No 27. aprīļa – 13. maijam Maskavā un Mitiščos (Krievija) notika 71. pasaules čempionāts, kurā Latvijas valstsvienība (g.t. Oļegs Znaroks) bija spiesta cīnīties par vietas saglabāšanu elitē un beigās ieņēma 13. vietu. Priekšsacīkšu grupu turnīra pirmajā spēlē tika zaudēts Šveicei (1:2), Zviedrijai (2:8) un izšķirošajā spēlē ar 3:4 papildlaikā Itālijai, paliekot ceturtajā vietā. Turnīrā par palikšanu elites grupā tika uzvarētas Ukraina (5:0) un Austrija (5:1), bet pēdējā spēlē, kas neko vairs neizšķīra, ar 4:7 zaudēts Norvēģijai, beigās ierindojoties 13. vietā un saglabājot vietu elitē.

16. maijā tiek slēgta leģendārā Rīgas Sporta pils.

15. decembrī Arēnā Rīga Latvijas U20 izlase (g.t. Andrejs Maticins) izšķirošajā spēlē Pasaules U20 čempionātā 1. divīzijā B grupā uzvarēja Baltkrievijas U20 izlasi, un atkal ieguva tiesības spēlēt Elites grupā.

2008. gads

No 4. - 6. janvārim Arēnā Rīga Latvijas čempioni HK Rīga 2000 (g.t. N. Sējējs) kā rīkotāji piedalījās 11. IIHF Kontinentālā kausa finālturnīrā, kur izcīnīja 2. vietu, uzvarot Dānijas klubu Aarborg, kā arī piekāpjoties Torpedo-Kazzinc (Kazahstāna) un uzvarētājiem Kazaņas Ak Bars (Krievija).

25. martā par četrkārtējiem Latvijas čempioniem kļūst SK Liepājas Metalurgs (g.t. krievs V. Golubovičs), kas fināla sērijas ceturtajā spēlē ar 1:0 uzvarēja HK ASK/Ogre, uzvarot visā sērijā ar 4:0. 17. (26.) Latvijas Atklātajās meistarsacīkstēs hokejā virslīgā (Samsung premjerlīga) piedalījās 7 komandas (2 no Rīgas, pa vienai no Liepājas, Ogres, Daugavpils, kā arī no Lietuvas Elektrēniem un Igaunijas Tartu).

7. aprīlī tiek nodibināta AS “Dinamo Rīga” ar mērķi izveidot hokeja klubu Dinamo Rīga, lai tas startētu jaundibinātajā Kontinentālajā Hokeja līgā (KHL), starp kuras dibinātājiem bija 21 komanda no Krievijas, kā arī pa 1 komandai no Baltkrievijas, Latvijas un Kazahstānas (vēlāk līgai pievienojās arī komandas no Čehijas, Slovākijas, Ukrainas, Horvātijas, Somijas un Ķīnas).

No 2. – 18. maijam Kvebekā un Halifaksā (Kanāda) norisinājās 72. pasaules čempionāts, kas bija veltīts IIHF simtgadei. Latvijas valstsvienība (g.t. Oļegs Znaroks) priekšsacīkšu grupu turnīrā tika zaudēts ASV (0:4) un Kanādai (0:7), kā arī uzvarēta Slovēnija (3:0), kad deva trešo vietu. Kvalifikācijas grupu turnīrā tika zaudēts Somijai (1:2), Norvēģijai (1:4) un Vācijai (3:5), līdz ar to ¼ finālā neiekļūstot un kopvērtējumā ieņemot 11. vietu.

2. septembrī Habarovskā (Krievija) Dinamo Rīga komanda aizvadīja pirmo spēli KHL, izcīnot uzvaru ar 4:2 pret vietējo Amur (pirmos vārtus guva Aleksandrs Ņiživijs).

Ozolniekos tiek atvērta Ozo ledus halle.

Jūrmalā tiek atvērta Majoru Sporta laukuma slidotava (slēgta 2022. gadā)

12. IIHF Kontinentālā kausa turnīrā Latviju pārstāvēja čempioni SK Liepājas Metalurgs (g.t. krievs V. Golubovičs), kas dalību sāka no otrās kārtas turnīra Liepājā, kurā ieņēma 3. vietu (uzvarēja Kijevas Sokil un Kazahstānas Gornyak-Rudny, bet zaudēja Minskas Keramin), un finālturnīrā neiekļuva.

2009. gads

4. janvārī Pasaules U20 čempionātā elites grupā Kanādā Latvijas U20 izlase (g.t. Andrejs Maticins) ar 7:1 uzvarēja Kazahstānas U20 izlasi (pirms tam tika uzvarēta arī Vācija) un kopvērtējumā izcīnīja 8. vietu, pirmo reizi saglabājot vietu elites grupā.

No 5. – 8. februārim Arēnā Rīga norisinājās 2010. gada Ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs, kurā Latvijas valstsvienība (g.t. Oļegs Znaroks) izcīnīja vienīgo ceļazīmi uz Vankūveru. Uzvaras tika izcīnītas visās trijās spēlēs – pret Ungāriju (7:3), Ukrainu (4:2) un Itāliju (4:1).

Baltkrievijas Atklātajā čempionātā hokejā (BAČ) no Latvijas piedalījās SK Liepājas Metalurgs(g.t. krievs V. Golubovičs), Dinamo Rīga fārmklubs HK Rīga 2000 (g.t. H. Vasiļjevs),  HK ASK/Ogre (g.t. L. Beresņevs) un DHK Latgale (g.t I. Smirnovs), kas regulārā čempionātā izcīnīja attiecīgi 8., 11, 12. un 13. vietu (piedalījās 14 komandas – 10 no Baltkrievijas, 4 no Latvijas). Play-off mūsu komandas nepiedalījās.

4. martā Dinamo Rīga (g.t. slovāks J. Šupler), ar zaudējumu 1/8 fināla sērijas pēdējā spēlē Arēnā Rīga, pabeidza savu pirmo sezonu KHL, kurā regulārajā čempionātā ieņēma 10. vietu, bet play-off pirmajā kārtā sērijā līdz 3 uzvarām ar 0:3 piekāpās Maskavas Dinamo, kopvērtējumā ieņemot 11. vietu (kopā 24 komandas).

27. martā par pieckārtējiem Latvijas čempioniem kļūst SK Liepājas Metalurgs (g.t. krievs V. Golubovičs), kas fināla sērijas  sestajā spēlē ar 4:1 pārspēja HK ASK/Ogre (sērijā 4:2). 18. (27.) Latvijas Atklātajās meistarsacīkstēs hokejā virslīgā regulārā čempionātā piedalījās 8 komandas (4 no Rīgas, pa 1 no Liepājas, Daugavpils, Ozolniekiem, kā arī no Lietuvas Elektrēniem), kurām izslēgšanas spēlēs pievienojās 4 vadošās komandas (pa 1 no Rīgas, Liepājas, Daugavpils un Ogres), kas sezonu aizvadīja Baltkrievijā.

5. aprīlī Latvijas U18 izlase (g.t. Aleksandrs Klinšovs) uzvarēja Itālijā notiekošajā Pasaules U18 čempionātā 1. divīzijā B grupā, un iekļuva elites grupā.

No 24. aprīļa – 10. maijam Bernē un Klotenē (Šveice) notika 73. IIHF pasaules čempionāts, kurā Latvijas valstsvienība (g.t. Oļegs Znaroks) iekļuva ¼ finālā un izcīnīja 7. vietu. Priekšsacīkšu grupu turnīrā tika zaudēts ASV (2:4), 27. aprīlī pirmo reizi PČ tika uzvarēta Zviedrija (3:2 pēcspēles metienos), kā arī pēc tam ar 2:0 uzvarēta arī Austrija. Kvalifikācijas grupu turnīrā pēcspēles metienos ar 2:1 tika uzvarēta Šveice, ar 7:1 pārspēta Francija un 1:6 zaudēts nākamajai čempionei Krievijai, kas deva 4. vietu grupā. ¼ finālā ar 2:4 tika zaudēts Kanādai, un kopvērtējumā Latvija ieņēma 7. vietu.

6. jūlijā LHF iemūžina Helmuta Baldera #19.

13. IIHF Kontinentālā kausa turnīrā Latviju pārstāvēja čempioni SK Liepājas Metalurgs (g.t. baltkrievs V. Voroņins), kas dalību sāka no trešās kārtas turnīra Liepājā, kurā ieņēma 3. vietu (uzvarēja Polijas Cracovia, bet zaudēja Austrijas Red Bull Salzcburg un Kijevas Sokil), un finālturnīrā neiekļuva.

2010. gads

4. janvārī Pasaules U20 čempionātā elites grupā Kanādā Latvijas U20 izlase (g.t. Andrejs Maticins) izcīnīja uzvaru ar 6:4 pret Austrijas U20 turnīrā par vietas saglabāšanu (pirms tam piedzīvoja 4 zaudējumus), kopvērtējumā ieņēma 9. vietu un nesaglabāja vietu elites grupā.

No 16. – 28. februārim Vankūverā (Kanāda) norisinājās 21. Ziemas olimpisko spēļu hokeja turnīrs, kurā Latvijas valstsvienība (g.t. Oļegs Znaroks) piedzīvoja zaudējumus visās 4 spēlēs un ieņēma 12. vietu. Priekšsacīkšu grupu turnīrā tika zaudēts Krievijai (2:8), Čehijai (2:5) un Slovākijai (0:6), bet play-off kvalifikācijas spēlē papildlaikā Čehijai (2:3 OT).

Baltkrievijas Atklātajā čempionātā hokejā (BAČ) no Latvijas piedalījās SK Liepājas Metalurgs(g.t. krievs V. Golubovičs, nomainīja baltkrievs V. Voroņins) un Dinamo Rīga fārmklubs HK Dinamo/Juniors (g.t. L. Beresņevs), kas regulārā čempionātā izcīnīja attiecīgi 10. un 11. vietu (piedalījās 14 komandas – 11 no Baltkrievijas, 2 no Latvijas un 1 no Ukrainas). Play-off mūsu komandas nepiedalījās.

25. martā Dinamo Rīga (g.t. J. Šupler) ar zaudējumu  Balašihā (Krievija) play-off sērijas piektajā spēlē pabeidza savu 2. KHL sezonu, kurā regulārajā čempionātā ieņēma 8. vietu Rietumu konferencē (13. vieta līgā), bet play-off pirmajā kārtā sērijā ar 3:1 uzvarēja vienu no galvenajiem favorītiem Sanktpēterburgas SKA, bet otrajā kārtā sērijā ar 1:4 piekāpās HK MVD (g.t. O. Znaroks), kopvērtējumā ieņemot 8. vietu (kopā 24 komandas).

5. aprīlī ar Latvijas čempioniem pirmo reizi kļūst Dinamo Rīga fārmklubs HK Dinamo/Juniors (g.t. L. Beresņevs), kas fināla sērijas piektajā spēlē ar 7:4 pārspēja SK Liepājas Metalurgs, uzvarot visā sērijā ar 4:1. 19. (28.) Latvijas Atklātajās meistarsacīkstēs hokejā virslīgā regulārā čempionātā piedalījās 6 komandas (2 no Rīgas, pa 1 no Liepājas, Daugavpils, Ogres, kā arī no Lietuvas Elektrēniem), kurām izslēgšanas spēlēs pievienojās 2 vadošās komandas (HK Dinamo/Juniors un SK Liepājas Metalurgs), kas sezonu aizvadīja Baltkrievijā.

No 13. – 23. aprīlim Baltkrievijā notika 12. pasaules U18 čempionāts elites grupā, kurā Latvijas U18 izlase (g.t. Leonīds Beresņevs) ieņēma 11. vietu un izkrita no elites grupas.

No 7. – 23. maijam Ķelnē un Manheimā (Vācija) notika 74. pasaules čempionāts, kurā Latvijas valstsvienība (g.t. Oļegs Znaroks) ieņēma 11. vietu. Priekšsacīkšu grupu turnīrā tika zaudēts Šveicei (1:3) un Kanādai (1:6), un uzvarēta Itālija (5:2), Kvalifikācijas kārtā tika zaudēts Zviedrijai (2:4), uzvarēta Norvēģija (5:0) un zaudēts nākamajiem čempioniem Čehiem (1:3), neiekļūstot ¼ finālā.

21. maijā IIHF kongresā Vācijā Artūrs Irbe tiek uzņemts IIHF slavas zālē.

6. septembrī savu pirmo spēli Jaunatnes Hokeja līgā (MHL) aizvadīja Dinamo Rīga jauniešu komanda HK Rīga (g.t. Leonīds Tambijevs).

6. oktobrī Arēnā Rīga Dinamo Rīga aizvada spēli pret NHL klubu Phoenix Coyotes, piedzīvojot zaudējumu ar 1:3.

21. oktobrī Visvaldis Nagobads tiek uzņemts ASV hokeja slavas zālē.

14. IIHF Kontinentālā kausa turnīrā Latviju pārstāvēja vicečempioni SK Liepājas Metalurgs (g.t. baltkrievs V. Voroņins), kas dalību sāka no trešās kārtas turnīra Ruānā (Francija), kurā zaudēja Lielbritānijas, Francijas un Polijas klubiem, ieņēma pēdējo vietu un finālturnīrā neiekļuva.

19. decembrī Latvijas U20 izlase (g.t. Leonīds Beresņevs) uzvarēja Pasaules U20 čempionātā 1. divīzijā A grupā Baltkrievijā, un atgriezās elites grupā.

2011. gads

Baltkrievijas Atklātajā čempionātā hokejā (BAČ) no Latvijas piedalījās tikai SK Liepājas Metalurgs (g.t. baltkrievs V. Voroņins), kas regulārā čempionātā izcīnīja 6. vietu (piedalījās 12 komandas – 10 no Baltkrievijas, pa 1 no Latvijas un Ukrainas), bet play-off izstājās ¼ finālā.

16. martā Dinamo Rīga (g.t. J. Šupler) ar zaudējumu Jaroslavļā (Krievija) pabeidza savu 3. KHL sezonu, kurā regulārajā čempionātā Rietumu konferencē izcīnīja 7. vietu (13. vieta līgā). Play-off pirmajā kārtā sērijā ar 4:2 uzvarēja Maskavas Dinamo (g.t. Znaroks), bet otrajā kārtā sērijā ar 1:4 piekāpās Jaroslavļas Lokomotiv, kopvērtējumā ieņemot 8. vietu (kopā 23 komandas).

20. martā par seškārtējiem Latvijas čempioniem kļūst HK Liepājas Metalurgs 2 (g.t. baltkrievs V. Voroņins), kas fināla sērijas ceturtajā spēlē ar 4:2 pārspēja HK Ozolnieki/Monarhs, un uzvarēja sērijā ar 4:0. 20. (29.) Latvijas Atklātajās meistarsacīkstēs hokejā virslīgā regulārā čempionātā piedalījās 9 komandas (3 no Rīgas, pa 1 no Liepājas, Jelgavas, Daugavpils, Ozolniekiem, Ogres, kā arī no Lietuvas Elektrēniem). 

17. aprīlī Latvijas U18 izlase (g.t. Ēriks Miļūns) uzvarēja Pasaules U18 čempionātā 1. divīzijā A grupā Arēnā Rīga, un atgriezās elites grupā.

No 29. aprīļa – 15. maijam Bratislavā un Košicē (Slovākija) norisinājās 75. pasaules čempionāts, kurā Latvijas valstsvienība (g.t. Oļegs Znaroks) bija spiesta cīnīties par palikšanu elites grupā un ieņēma 13. vietu. Priekšsacīkšu grupā pirmajā spēlē tika piedzīvots zaudējums bronzas medaļniekiem Čehijai (2:4), pēcspēles metienos zaudēts nākamajiem čempioniem Somijai (2:3), bet izšķirošajā spēlē pēcspēles metienos piekāpās Dānijai (2:3), paliekot pēdējā 4. vietā. Turnīrā par vietas saglabāšanu elites grupā tika zaudēts Slovēnijai (2:5), kā arī uzvarēta Baltkrievija (6:3) un Austrija (4:1), kas deva pirmo vietu šajā grupā un 13. kopvērtējumā.

3. augustā par Latvijas valstsvienības galveno treneri apstiprina kanādieti Tedu Nolanu (Ted Nolan) (2011 – 2014).

7. septembrī pie Jaroslavļas lidostas Tunošna (Krievija) paceļoties katastrofu piedzīvo lidmašīna ar kuru uz pirmo KHL sezonas spēli devās Jaroslavļas Lokomotiv komanda. Šajā aviokatastrofā dzīvību zaudēja visa Lokomotiv komanda (37 cilvēki), tajā skaitā Latvijas izlases aizsargs Kārlis Skrastiņš (1974-2011).

15. IIHF Kontinentālā kausa turnīrā Latviju pārstāvēja čempioni SK Liepājas Metalurgs (g.t. baltkrievs V. Voroņins), kas vispirms uzvarēja 2. kārtas turnīrā Rumānijā (uzvarēti Kazahstānas, Slovēnijas un Rumānijas klubi), bet trešās kārtas turnīrā Doņeckā (Ukraina) tika zaudēts Ukrainas, Krievijas VHL un Polijas klubiem, paliekot pēdējie un finālturnīrā neiekļūstot.

No 26. – 31. decembrim Šveices pilsētā Davosā Dinamo Rīga (g.t. P. Rautakallio) pirmo reizi piedalījās pasaulē senākajā hokeja turnīrā Spengler cup (1923), kurā izcīnīja 2. vietu, finālā ar 2:3 piekāpjoties mājiniekiem HC Davos.

2012. gads

4. janvārī Latvijas U20 izlase (g.t. Ēriks Miļūns) 36. IIHF pasaules U20 čempionātā elites grupā Kanādā, turnīrā par vietas saglabāšanu elitē ar 2:1 papildlaikā pārspēja Dāniju un spēja saglabāt vietu elitē, kopvērtējumā ieņemot 9. vietu.

7. martā LHF iemūžina Kārļa Skrastiņa #7.

10. martā Dinamo Rīga (g.t. soms P. Rautakallio) Ņižņijnovgorodā (Krievija) piedzīvoja zaudējumu izšķirošajā play-off spēlē, un pabeidza savu 4. KHL sezonu, kurā regulārajā čempionātā Rietumu konferencē ieņēma 7. vietu, bet play-off pirmajā kārtā sērijā līdz 4 uzvarām ar 3:4 piekāpās Ņižņijnovgorodas Torpedo, kopvērtējumā ieņemot 15. vietu (kopā 23 komandas).

Baltkrievijas Atklātajā čempionātā hokejā (BAČ) no Latvijas piedalījās tikai SK Liepājas Metalurgs (g.t. baltkrievs V. Voroņins), kas regulārā čempionātā izcīnīja 7. vietu (piedalījās 11 komandas – 10 no Baltkrievijas, 1 no Latvijas), bet play-off izstājās ¼ finālā.

12. aprīlī par septiņkārtējiem Latvijas čempioniem kļūst HK Liepājas Metalurgs 2 (g.t. baltkrievs V. Voroņins), kas fināla sērijas piektajā spēlē ar 8:2 pārspēja HK Ozolnieki/Monarhs, visā sērijā uzvarot ar 4:1. 21. (30.) Latvijas Atklātajās meistarsacīkstēs hokejā virslīgā regulārā čempionātā piedalījās 10 komandas (5 no Rīgas, pa 1 no Liepājas, Jelgavas, Daugavpils, Ozolniekiem, kā arī no Lietuvas Elektrēniem).  

No 12. – 22. aprīlim Čehijā notika 14. IIHF pasaules U18 čempionāts elites grupā, kurā Latvijas U18 izlase (g.t. Leonīds Tambijevs) izcīnīja 2 uzvaras (pār Šveici un Vāciju), taču ar to izrādījās par maz, lai iekļūtu play-off, taču vieta elitē tika saglabāta, izcīnot 9. vietu.

No 4. – 20. maijam Stokholmā (Zviedrija) un Helsinkos (Somija) norisinājās 76. IIHF pasaules čempionāts (pirmo reizi priekšsacīkstēs komandas bija sadalītas grupās pa 8 komandā, no kurām 4 labākās tālāk iekļuva play-off). Latvijas valstsvienība (g.t. Ted Nolan) play-off neiekļuva, kopvērtējumā ieņemot 10. vietu. Mūsu hokejisti zaudēja nākamajiem čempioniem Krievijai (2:5), uzvarēja Vāciju (3:2) un Itāliju (5:0), piekāpās Čehijai (1:3), Norvēģijai (0:3), Dānijai (0:2) un Zviedrijai (0:4), kas deva 5. vietu grupā, un 10. vietu kopvērtējumā.

22. jūnijā Pitsburgā (ASV) notiekošajā NHL jauno spēlētāju draftā uzbrucējs Zemguss Girgensons kļūst par pirmo Latvijas hokejists, kurš tiek izvēlēts 1. kārtā (Buffalo Sabres viņi izvēlējās 1. kārtā ar 14. numuru).

16. IIHF Kontinentālā kausa turnīrā Latviju pārstāvēja čempioni SK Liepājas Metalurgs (g.t. baltkrievs V. Voroņins), kas 2. kārtas turnīrā Vāsā (Somija) zaudēja Kazahstānas klubam, uzvarēja Ungārijas pārstāvjus un papildlaikā zaudēja mājiniekiem somiem, ieņemot 3. vietu un finālturnīrā neiekļūstot.

2013. gads

No 26. decembra – 5. janvārim Krievijas pilsētā Ufā norisinājās 37. pasaules U20 čempionātā elites grupā, kurā Latvijas U20 izlase (g.t. Leonīds Tambijevs) piedzīvoja zaudējumus visās 6 spēlēs un ieņēma 10. vietu, izkrītot no elites grupas.

No 7. – 10. februārim Arēnā Rīga notika 2014. gada Ziemas olimpisko spēļu hokeja kvalifikācijas turnīrs, kurā Latvijas valstsvienība (g.t. Ted Nolan) ar Sandi Ozoliņu ierindā izcīnīja uzvaru un ieguva ceļazīmi uz Sočiem. Tika uzvarēta Lielbritānija (6:2), dramatiskā cīņā pārspēta galvenā konkurente Kazahstāna (3:2), bet pēdējā spēlē, kurā bija nepieciešams izcīnīt vismaz 1 punktu, tika piedzīvots zaudējums papildlaikā pret Franciju (2:3).

Baltkrievijas Atklātajā čempionātā hokejā (BAČ) no Latvijas piedalījās tikai SK Liepājas Metalurgs (g.t. baltkrievs V. Voroņins), kas regulārā čempionātā izcīnīja 5. vietu (piedalījās 10 komandas – 9 no Baltkrievijas, 1 no Latvijas), bet play-off izstājās ¼ finālā.

20. martā Dinamo Rīga (g.t. amatā sezonas laikā A. Ābols aizstāja P. Rautakalllio) Habarovskā (Krievija) uzvarot vietējo Amur kļuva par pirmajiem KHL Nadeždas kausa (balva, pa kuru 2 sezonas cīnījās komandas, kuras neiekļuva play-off) ieguvējiem. Savā 5. KHL sezonā Dinamo Rīga pirmo reizi neiekļuva play-off, regulārajā čempionātā Rietumu konferencē ieņemot 14. vietu, bet kopvērtējumā 24. vietu (kopā 26 komandas), taču uzvarēja pirmajā KHL Nadeždas kausā.

25. martā par Latvijas čempioniem pirmo reizi kļūst Rīgas HK SMScredit.lv (t. A. Razgals un O. Sorokins), kas fināla sērijas trešajā spēlē ar 5:3 pārspēja HK Dinamo/Juniors, visā sērijā uzvarot ar 3:0. 22. (31.) Latvijas meistarsacīkstēs hokejā virslīgā regulārā čempionātā piedalījās 8 komandas (5 no Rīgas, pa 1 no Liepājas, Jelgavas, Ozolniekiem).  

No 18. – 28. aprīlim Krievijas pilsētā Sočos norisinājās 15. pasaules U18 čempionātā elites grupā, kurā Latvijas U18 izlase (g.t. Vjačeslavs Nazarovs) piedzīvoja zaudējumus visās 6 spēlēs un ieņēma 10. vietu, izkrītot no elites grupas.

No 3. – 19. maijam Helsinkos (Somija) un Stokholmā (Zviedrija) norisinājās 77. IIHF pasaules čempionāts, kurā Latvijas valstsvienība (g.t. Ted Nolan) play-off neiekļuva, kopvērtējumā ieņemot 11. vietu. Grupu turnīrā izcīnīja 2 uzvaras un piedzīvoja 5 zaudējumus – pret Krieviju (0:6), ASV (1:4), Austriju (3:6), Slovākiju (5:3), Vāciju (0:2), Franciju (3:1) un Somiju (2:3 OT), kas deva 6. vietu grupā un 11. vietu kopvērtējumā.

17. maijā IIHF kongresā balsojumā par tiesībām uz 2017. gada pasaules čempionāta rīkošanu, Latvija kopā ar Dāniju ar 45 balsīm pret 63 piekāpās Vācijas un Francijas piedāvājumam.

17. IIHF Kontinentālā kausa turnīrā Latviju pārstāvēja vicečempioni HK Dinamo/Juniors (g.t. V. Nazarovs), kas 2. kārtas turnīrā Notingemā (Lielbritānija) uzvarēja Nīderlandes un Spānijas klubus, bet zaudēja mājiniekiem britiem, ieņemot 2. vietu un finālturnīrā neiekļūstot.

2014. gads 

7. februārī 22. Ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā Krievijas pilsētā Sočos Latvijas delegācijas karogu nesa Latvijas hokeja valstsvienības kapteinis Sandis Ozoliņš.

No 12. – 23. februārim Sočos (Krievija) norisinājās 22. Ziemas olimpisko spēļu hokeja turnīrs, kurā Latvijas valstsvienība (g.t. Ted Nolan) iekļuva ¼ finālā un ieņēma 8. vietu. Priekšsacīkšu grupu turnīrā tika zaudēts Šveicei (0:1), Čehijai (2:4) un Zviedrijai (3:5), bet play-off kvalifikācijas spēlē ar 3:1 tika uzvarēta Šveice. ¼ finālā Latvija sīksti cīnījās ar nākamajiem zelta medaļu ieguvējiem Kanādu, taču piedzīvoja minimālu zaudējumu ar 1:2.

17. martā Dinamo Rīga (g.t. A. Ābols) Bratislavā (Slovākija) ar zaudējumu Doņeckas Donbass izšķirošajā play-off spēlē pabeidza savu 6. KHL sezonu, kurā regulārajā čempionātā Rietumu konferencē izcīnīja augsto 5. vietu (līgā 10. vietu), bet play-off pirmajā kārtā sērijā līdz 4 uzvarām ar 3:4 piekāpās Doņeckas Donbass (pēdējā, septītā sērijas spēles tika aizvadīta Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā, jo Doņeckā to nevarēja darīt saspringtās politiskās situācijas dēļ), kopvērtējumā ieņemot 12. vietu (kopā 28 komandas).

27. martā par Latvijas čempioniem pirmo reizi kļūst Rīgas HK Prizma (g.t. Ē. Miļūns), kas fināla sērijas sestajā spēlē ar 1:0 pārspēja HK Kurbads no Ogres, visā sērijā uzvarot ar 4:2. 23. (32.) Latvijas meistarsacīkstēs hokejā virslīgā piedalījās 6 komandas (2 no Rīgas, pa 1 no Ogres, Jelgavas, Ozolniekiem, Daugavpils).  

19. aprīlī Latvijas U18 izlase (g.t. Ēriks Miļūns) uzvarēja Pasaules U18 čempionātā 1. divīzijā A grupā Nicā (Francija), un atgriezās elites grupā.

No 9. – 25. maijam Minskā (Baltkrievija) norisinājās 78. IIHF pasaules čempionāts, kurā Latvijas valstsvienība (g.t. Ted Nolan) play-off neiekļuva, kopvērtējumā ieņemot 11. vietu. Grupu turnīrā tika izcīnītas 3 uzvaras un piedzīvoti 4 zaudējumi – 10. maijā pirmo reizi PČ tika uzvarēta Somija (3:2), zaudēts Vācijai (2:3), uzvarēta Kazahstāna (5:4) un ASV (6:5), kā arī piekāpās nākamajai čempionei Krievijai (1:4), Baltkrievijai (1:3) un Šveicei (2:3), kas deva 6. vietu grupā un 11. vietu kopvērtējumā.

23. maijā IIHF kongresā Minskā balsojumā par tiesībām rīkot 2018. gada pasaules čempionātu Latvijas piedāvājums zaudēja Dānijai ar 12 balsīm pret 95.

25. maijā uzbrucējs Edgars Kulda Edmonton Oil Kings komandas sastāvā, uzvarot Guelph Storm ar 6:3, izcīnīja Kanādas junioru hokeja līgas (CHL) prestižāko balvu Memoriālo kausu (Memorial cup), bet mūsu uzbrucējs tika atzīts par šī turnīra MVP (Stafford Smythe Memorial Trophy), kā arī iekļauts turnīra simboliskajā izlasē. 

27. maijā Sandis Ozoliņš (1972) paziņo par hokejista karjeras beigšanu.

15. jūlijā par Latvijas valstsvienības galveno treneri apstiprina bijušo Latvijas izlases uzbrucēju Aleksandru Beļavski (2014 - 2015).

18. IIHF Kontinentālā kausa turnīrā Latviju pārstāvēja čempioni HK Prizma (g.t. Ē. Miļūns), kas 2. kārtas turnīrā Rumānijā uzvarēja Polijas klubu, bet zaudēja Rumānijas un Ungārijas komandām, ieņemot 4. vietu un izstājoties no turnīra.

2015. gads

25. janvārī Kolumbusā (ASV) notiekošajā NHL Zvaigžņu spēlē (NHL All-Star game) Buffalo Sabres uzbrucējs Zemguss Girgensons tika iebalsots Austrumu komandas starta sastāvā.

24. februārī Dinamo Rīga (g.t. A. Ābols) ar zaudējumu Mitiščos (Krievija) pabeidza savu 7. KHL sezonu, kurā regulārajā čempionātā Rietumu konferencē ieņēma 12. vietu, kas kopvērtējumā deva 21. vietu (kopā 28 komandas).

6. aprīlī par Latvijas čempioniem pirmo reizi kļūst Rīgas HK Mogo (g.t. M. Beskašnovs), kas fināla sērijas sestajā spēlē ar 5:0 pārspēja HK Kurbads (Ogre), uzvarot fināla sērijā ar 4:2. 24. (33.) Latvijas meistarsacīkstēs hokejā virslīgā piedalījās 7 komandas (2 no Rīgas, 2 no Ogres, pa 1 no Jelgavas, Liepājas, Jūrmalas).  

No 16. – 26. aprīlim Šveicē notika 17. IIHF pasaules U18 čempionāts elites grupā, kurā Latvijas U18 izlase (g.t. Ēriks Miļūns) grupu turnīrā piedzīvoja 4 zaudējumus (Šveicei tikai papildlaikā), bet pārspēlēs par palikšanu divreiz uzvarēja Vāciju, ieņemot 9. vietu un paliekot elitē.

No 1. – 17. maijam Prāgā un Ostravā (Čehija) norisinājās 79. IIHF pasaules čempionāts, kurā Latvijas valstsvienība (g.t. Aleksandrs Beļavskis) play-off neiekļuva, kopvērtējumā ieņemot 13. vietu. Grupu turnīrā tika izcīnītas 2 uzvaras un piedzīvoti 5 zaudējumi – pret nākamajiem čempioniem Kanādu (1:6), pret mājiniekiem Čehiju (2:4), pret Zviedriju (1:8), pret Šveici (2:1 OT), pret Vāciju (1:2), pret Austriju (2:1 OT), bet pēdējā spēlē 12. maijā pret Franciju zaudēja pēcspēles ar 2:3 (pamatlaika pēdējās sekundēs mūsu hokejisti bija tuvu tam, lai pie 2:2 zaudētu vārtus, un izkristu no elites grupas). Tas deva 7. vietu grupā un 13. vietu kopvērtējumā.

20. oktobrī Sandis Ozoliņš iebalsots NHL kluba Colorado Avalanche 20 gadu simboliskajā izlasē.

19. IIHF Kontinentālā kausa turnīrā Latviju pārstāvēja čempioni HK Mogo (g.t. O. Sorokins), kas uzvarēja 2. kārtas turnīrā Ungārijā (uzvarēja Spānijas, Slovēnijas un Ungārijas klubus), bet trešās kārtas turnīrā Itālijā zaudēja visās trijās spēlēs (Dānijas, Itālijas un Kazahstānas klubiem), ieņemot 4. vietu un finālturnīrā neiekļūstot.

19. decembrī Latvijas U20 izlase (g.t. Leonīds Beresņevs) izcīna uzvaru IIHF pasaules U20 čempionātā 1. divīzijā A grupā Austrijā un atgriežas elites grupā.

2016. gads 

24. janvārī Artūrs Irbe iekļauts NHL komandas San Jose Sharks 25 gadu simboliskajā izlasē.

11. februārī par Latvijas valstsvienības galveno treneri trešo reizi apstiprināts Leonīds Beresņevs (2016).

18. februārī Dinamo Rīga (g.t. N. Sējējs, kurš sezonas laikā aizstāja somu K. Heikkila) ar uzvaru Arēnā Rīga pār SKA, pabeidza savu 8. KHL sezonu, kurā regulārajā čempionātā Rietumu konferencē ieņēma 12. vietu, kas kopvērtējumā deva 23. vietu (kopā 28 komandas).

9. aprīlī par Latvijas čempioniem pirmo reizi kļūst HK Liepāja (g.t. I. Ļebedevs), kas fināla sērijas septītajā spēlē ar 4:3 papildlaikā pārspēja HK Kurbads (Ogre), svinot uzvaru visā sērijā ar 4:3. 25. (34.) Latvijas meistarsacīkstēs hokejā virslīgā piedalījās 7 komandas (3 no Rīgas, pa 1 no Ogres, Jelgavas, Liepājas, Tukuma).

No 14. – 24. aprīlim ASV notika 18. IIHF pasaules U18 čempionāts elites grupā, kurā Latvijas U18 izlase (g.t. Ēriks Miļūns) grupu turnīrā piedzīvoja 4 zaudējumus (Šveicei un Zviedrijai papildlaikā), bet pārspēlēs par palikšanu dramatiskā sērijā trijās spēlēs ar 2:1 uzvarēja Dāniju, ieņemot 9. vietu un paliekot elitē.

No 6. – 22. maijam Maskavā (Krievija) norisinājās 80. IIHF pasaules čempionāts, kurā Latvijas valstsvienība (g.t. Leonīds Beresņevs) play-off neiekļuva, kopvērtējumā ieņemot 13. vietu. Grupu turnīrā tika izcīnīta tikai 1 uzvara un piedzīvoti 6 zaudējumi (3 no tiem papildlaikā vai pēcspēles metienos) – pret Zviedriju (1:2 OT), pret Čehiju (3:4 PM), pret Krieviju (0:4), pret Šveici (4:5), pret Dāniju (2:3 PM), pret Kazahstānu (2:1) un pret Norvēģiju (1:3). Tas deva 7. vietu grupā un 13. vietu kopvērtējumā.

28. augustā par Latvijas valstsvienības galveno treneri otro reizi apstiprināts Haralds Vasiļjevs (2016).

No 1. – 4. septembrim Arēnā Rīga notika 2018. gada Ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs, kurā Latvijas valstsvienība (g.t. Haralds Vasiļjevs) palika otrā un olimpisko ceļazīmi neizcīnīja. Tika uzvarēta Austrija (8:1) un Japāna (3:1), bet izšķirošajā mačā piedzīvots sāpīgs zaudējums Vācijai (2:3).

7. oktobrī LHF kongresā Jūrmalā par LHF prezidentu tiek ievēlēts Aigars Kalvītis, nomainot ilggadējo priekšgājēju Kirovu Lipmanu.

No 21. – 23. oktobrim 20. IIHF Kontinentālā kausa 2. kārtas turnīrā Spānijā Latviju pārstāvēja čempioni HK Liepāja (g.t. I. Ļebedevs), kas uzvarēja Spānijas un Turcijas komandas, bet zaudēja komandai no Lielbritānijas, ieņemot 2. vietu un izstājoties no turnīra.

20. decembrī par Latvijas valstsvienības galveno treneri tiek apstiprināts kanādietis Bobs Hārtlijs (Bob Hartley) (2016 – 2021).

2017. gads

No 26. decembra – 5. janvārim Kanādā notika 41. IIHF pasaules U20 čempionāts elites grupā, kurā Latvijas U20 izlase (g.t. Ēriks Miļūns) piedzīvoja zaudējumus visās 4 grupu turnīra spēlēs, kā arī piekāpās abos mačos par palikšanu pret Somijas U20 izlasi, ieņēma 10. vietu un izkrita no elites grupas.

29. janvārī Mārupē tiek atvērta Mārupes ledus halle.

18. februārī Dinamo Rīga (g.t. N. Sējējs) ar uzvaru Arēnā Rīga pār Ņeftehimik pabeidza savu 9. KHL sezonu, kurā regulārajā čempionātā Rietumu konferencē ieņēma 14. vietu, kas kopvērtējumā deva 28. vietu (kopā 29 komandas).

5. aprīlī par Latvijas čempioniem pirmo reizi kļūst HK Kurbads (g.t. A. Macijevskis) no Ogres, kas fināla sērijas septītajā spēlē ar 4:3 pārspēja HK Mogo, sērijā spējot atspēlēties no 0:3 un uzvarot ar 4:3. 26. (35.) Latvijas meistarsacīkstēs hokejā virslīgā piedalījās 7 komandas (4 no Rīgas, pa 1 no Ogres, Jelgavas, Liepājas).

No 13. – 23. aprīlim Slovākijā notika 19. IIHF pasaules U18 čempionāts elites grupā, kurā Latvijas U18 izlase (g.t. Igors Smirnovs)  zaudēja visā 4 grupu turnīra spēlēs, piekāpās sērijā līdz divām uzvarām ar 1:2 Baltkrievijai, ieņēma 10. vietu un pameta elites grupu.

No 5. – 21. maijam Ķelnē (Vācija) un Parīzē (Francija) notika 81. IIHF pasaules čempionāts, kurā Latvijas valstsvienība (g.t. Bob Hartley) neiekļuva ¼ finālā un ieņēma 10. vietu. Priekšsacīkšu grupu turnīrā tika izcīnītas 3 uzvaras un piedzīvoti 4 zaudējumi – pret Dāniju (3:0), Slovākiju (3:1), Itāliju (2:1), pret nākamajiem čempioniem Zviedriju (0:2), ASV (3:5), Krieviju (0:5), kā arī izšķirošajā spēlē pret mājiniekiem Vāciju tika piedzīvota sāpīga neveiksme pēcspēles metienos 3:4, kas deva 5. vietu grupā un 10. kopvērtējumā.

19. maijā IIHF kongresā Ķelnē Latvijas un Baltkrievijas kopīgais piedāvājums ieguva tiesības rīkot 2021. gada pasaules čempionātu, balsojumā ar 55 pret 52 balsīm tika pārspēta Somija.

29. augustā Rumbulā (Rīga) tiek atvērta Kurbada ledus halle.

No 20. – 22. oktobrim 21. IIHF Kontinentālā kausa 2. kārtas turnīrā Kurbada ledus hallē Rumbulā (Rīgā)  Latviju pārstāvēja čempioni HK Kurbads (g.t. A. Macijevskis), un uzvarēja visās spēlēs (pārspēja Igaunijas, Ukrainas un Polijas klubus), bet trešās kārtas turnīrā Dānijā (17. – 19. novembris) pārspēja Dānijas komandu, bet piekāpās Baltkrievijas un Lielbritānijas klubiem, ieņemot 3. vietu un finālturnīrā neiekļūstot.

No 26. – 31. decembrim Dinamo Rīga (g.t. Ģ. Ankipāns) otro reizi piedalījās Spengler Cup turnīrā Šveices pilsētā Davosā, kur grupu turnīrā zaudēja Šveices izlasei (1:6) un papildlaikā ar 4:3 uzvarēja HPK (Somija), bet ¼ finālā ar 1:4 piekāpās Mountfield (Čehija), ieņemot 5. vietu (piedalījās 6 komandas).

2018. gads

1. martā Dinamo Rīga (g.t. Ģ. Ankipāns sezonas laikā aizstāja S. Ozoliņu) ar uzvaru Arēnā Rīga pār Jokerit pabeidza savu 10. KHL sezonu, kurā regulārajā čempionātā Rietumu konferencē ieņēma 13. vietu, kas kopvērtējumā deva 26. vietu (kopā 27 komandas).

17. martā par divkārtējiem Latvijas čempioniem kļūst HK Kurbads (g.t. A. Macijevskis) no Rīgas, kas fināla sērijas ceturtajā spēlē ar 1:0 pārspēja HK Zemgale/LLU, uzvarot visā sērijā ar 4:0. 27. (36.) Latvijas meistarsacīkstēs hokejā virslīgā (Optibet Hokeja līga (OHL)) piedalījās 6 komandas (4 no Rīgas, pa 1 no Jelgavas, Liepājas).

No 2. – 8. aprīlim Arēnā Rīga norisinājās IIHF pasaules čempionāts 1. divīzijā, kurā Latvijas U18 izlase (g.t. Oļegs Sorokins) izcīnīja uzvaras visās 5 spēlēs un ieņēma 1. vietu, nopelnot ceļazīmi uz elites grupu.

26. aprīlī LHF iemūžina Artūra Irbes #1.

No 4. – 20. maijam Kopenhāgenā un Herningā (Dānija) notika 82. IIHF pasaules čempionāts, kurā Latvijas valstsvienība (g.t. Bob Hartley) iekļuva ¼ finālā un kopvērtējumā izcīnīja 8. vietu. Priekšsacīkšu grupu turnīrā tika izcīnītas 4 uzvaras un piedzīvoti 3 zaudējumi – pret Norvēgiju (3:2 OT), Somiju (1:8), Dienvidkoreju (5:0), ASV (2:3 OT), Vāciju (3:1), Kanādu (1:2 OT) un izšķirošajā cīņā pret mājiniekiem Dāniju ar 1:0, kas deva 4. vietu grupā. ¼ finālā tika piedzīvots zaudējums ar 2:3 pret nākamajiem čempioniem Zviedriju, kas kopvērtējumā deva 8. vietu.

19. maijā IIHF kongresā ilggadējais LHF prezidents Kirovs Lipmans saņēma Pola Loika balvu (Paul Loicq Award), ko IIHF piešķir par ieguldījumu pasaules hokejā.

No 19. – 21. oktobrim 22. IIHF Kontinentālā kausa 2. kārtas turnīrā Kurbada ledus hallē Rumbulā (Rīga)  Latviju pārstāvēja čempioni HK Kurbads (g.t. A. Macijevskis), un uzvarēja visās spēlēs (pārspēja Islandes, Spānijas un Ukrainas klubus), bet trešās kārtas turnīrā Francijā (16. – 18. novembris) pārspēja Francijas komandu, bet piekāpās Baltkrievijas un Kazahstānas klubiem, ieņemot 3. vietu un finālturnīrā neiekļūstot.

2019. gads

22. februārī Dinamo Rīga (g.t. Ģ. Ankipāns) piedzīvoja zaudējumu Maskavā pret CSKA, un palika pussolīša attālumā no play-off, pabeidzot savu 11. KHL sezonu, kurā regulārajā čempionātā Rietumu konferencē ieņēma 9. vietu, kas kopvērtējumā deva 17. vietu (kopā 25 komandas).

31. martā par divkārtējiem Latvijas čempioniem kļūst HK Mogo (g.t. I. Smirnovs) no Rīgas, kas fināla sērijas sestajā spēlē papildlaikā ar 2:1 pārspēja HK Kurbads, visā sērijā uzvarot ar 4:2. 28. (37.) Latvijas meistarsacīkstēs hokejā virslīgā (Optibet Hokeja līga (OHL)) piedalījās 7 komandas (5 no Rīgas, pa 1 no Jelgavas, Liepājas).

4. aprīlī atvērta t/c Akropole slidotava Rīgā (Ķengaragā).

24. aprīlī LHF iemūžina Sergeja Žoltoka #33.

No 18. – 28. aprīlim Zviedrijā notika 21. IIHF pasaules U18 čempionāts elites grupā, kurā Latvijas U18 izlase (g.t. Oļegs Sorokins) pirmo reizi iekļuva ¼ finālā un ieņēma 8. vietu. Priekšsacīkšu grupu turnīrā tika zaudēts nākamajiem čempioniem Zviedrijai (2:5) un nākamajiem vicečempioniem Krievijai (1:5), svarīgākajā spēlē uzvarēta Slovākija (2:0) un vēl zaudēts bronzas medaļu ieguvējiem ASV (1:7). ¼ finālā ar 1:3 nācās piekāpties Kanādai, kas kopvērtējumā deva 8. vietu.

No 10. – 26. maijam Bratislavā un Košicē (Slovākija) notika 83. IIHF pasaules čempionāts, kurā Latvijas valstsvienība (g.t. Bob Hartley) neiekļuva ¼ finālā un ieņēma 10. vietu. Priekšsacīkšu grupu turnīrā tika izcīnītas 3 uzvaras un piedzīvoti 4 zaudējumi – pret Austriju (5:2), Šveici (1:3), Itāliju (3:0), Čehiju (3:6), Krieviju (1:3), Zviedriju (4:5) un Norvēģiju (4:1), kas grupā deva 5. vietu, bet kopvērtējumā 10. vietu.

No 19. – 20. oktobrim 23. IIHF Kontinentālā kausa 2. kārtas turnīrā Ukrainā Latviju pārstāvēja čempioni HK Mogo (g.t. I. Smirnovs), kas pārspēja Rumānijas un Serbijas komandas, bet pēcspēles metienos piekāpās HC Donbass (Ukraina), ieņemot 2. vietu un beidzot turpmāku dalību turnīrā.

2020. gads

26. februārī Dinamo Rīga (g.t. Ģ. Ankipāns) ar zaudējumu Novosibirskā pret Sibir pabeidza savu 12. KHL sezonu, kurā regulārajā čempionātā Rietumu konferencē ieņēma 11. vietu, kas kopvērtējumā deva 23. vietu (kopā 24 komandas).

13. martā Covid-19 pandēmijas dēļ tiek atcelts ASV paredzētais 22. IIHF pasaules U18 čempionāts elites grupā, kurā bija jāpiedalās arī Latvijas U18 izlasei (g.t. Oļegs Sorokins).

13. martā LHF valde pieņem lēmumu atcelt  OHL play-off Covid-19 pandēmijas dēļ, un līdz ar to Latvijas čempiona tituls šajā sezonā netiek izcīnīts. Par regulārā čempionāta uzvarētājiem kļūst HK Olimp (g.t. J. Agureikins) no Rīgas. 29. (38.) Latvijas meistarsacīkstēs hokejā virslīgā (Optibet Hokeja līga (OHL)) piedalījās 8 komandas (5 no Rīgas, pa 1 no Jelgavas, Liepājas, Daugavpils).

21. martā Covid-19 pandēmijas dēļ tiek atcelts Šveicē paredzētais 84. IIHF pasaules čempionāts, kurā bija jāpiedalās arī Latvijas valstsvienībai (g.t. Bob Hartley).

17. septembrī IIHF pieņēma lēmumu 2020/2021. gada sezonā rīkot čempionātus tikai elites grupās, atceļot visus zemāko divīziju un klubu turnīrus.

19. septembrī Rēzeknē atklāta Rēzeknes Olimpiskā centra (OC) ledus halle.

15. oktobrī Jēkabpilī atvērta Jēkabpils ledus halle.

2021. gads

2. februārī IIHF apstiprina, ka 2021. gada pasaules čempionāts notiks tikai Rīgā, jo otrā paredzētajā rīkotājvalstī Baltkrievijā to neļauj darīt politiskā situācija (pēc 2020. gada prezidenta vēlēšanām) un Covid-19 ierobežojumu ievērošana.

27. februārī Dinamo Rīga (g.t. P. Skudra) ar zaudējumu Arēnā Rīga pret Amur pabeidza savu 13. KHL sezonu, kurā Covid-19 pandēmijas apstākļos regulārajā čempionātā Rietumu konferencē ieņēma 11. vietu, kas kopvērtējumā deva 23. vietu (kopā 23 komandas).

13. aprīlī par Latvijas čempioniem pirmo reizi kļūst HK Olimp/Venta 2002 (g.t. A. Cipruss) no Rīgas, kas fināla sērijas ceturtajā spēlē ar 5:1 pārspēja HK Zemgale/LLU, uzvarot visā sērijā ar 4:0. 30. (39.) Latvijas meistarsacīkstēs hokejā virslīgā (Optibet Hokeja līga (OHL)) piedalījās 7 komandas (4 no Rīgas, pa 1 no Jelgavas, Liepājas, Daugavpils).

No 26. aprīļa – 6. maijam ASV notika 22. IIHF pasaules U18 čempionāts, kurā Latvijas U18 izlase (g.t. Oļegs Sorokins) priekšsacīkšu grupu turnīrā piedzīvoja 4 zaudējumus un ¼ finālā neiekļuva, bet kopvērtējumā ieņēma 9. vietu.

14. maijā tiek atvērta Daugavas stadiona ledus halle (ar diviem ledus laukumiem).

No 21. maija – 6. jūnijā Arēnā Rīga un Olimpiskajā Sporta centrā Rīgā izbūvētajā pagaidu ledus hallē notika 85. pasaules čempionāts, kas Covid-19 ierobežojumu dēļ notika tā saucamajā “burbulī” un skatītāji, stipri ierobežotā skaitā, varēja apmeklēt spēles tikai grupu turnīra pēdējā dienā un izslēgšanas spēlēs. Latvijas valstsvienība (g.t. Bob Hartley) ¼ finālā neiekļuva un ieņēma 11.vietu. Atklāšanas spēlē 21. maijā Latvija pirmo reizi uzvarēja Kanādu (2:0), kas beigās izcīnīja zelta medaļas. Turpinājumā tika piedzīvots sāpīgs zaudējums pēcspēles metienos pret Kazahstānu (2:3 PM), uzvarēta Itālija (3:0), zaudēts bronzas medaļniekiem ASV (2:4), pēcspēles metienos zaudēts Norvēģijai (3:4 PM), papildlaikā zaudēts finālistiem Somijai (2:3 OT), bet izšķirošajā spēlē piedzīvots vissāpīgākais zaudējums pret Vāciju (1:2), kas deva 6. vietu grupā un 11. kopvērtējumā.

26. jūlijā par Latvijas valstsvienības galveno treneri tiek apstiprināts kādreizējais Latvijas izlases kapteini Harijs Vītoliņš (2021-…).

No 26. – 29. augustam Arēnā Rīga notika 2022. gada Ziemas olimpisko spēļu hokeja kvalifikācijas turnīrs, kurā Latvijas valstsvienība (g.t. Harijs Vītoliņš) izcīnīja uzvaras visās trijās spēlēs – pret Itāliju 6:0, pret Ungāriju 9:0 un izšķirošajā spēlē pret Franciju 2:1, un izcīnīja ceļazīmi uz Pekinas olimpiādi.

No 22. – 24. oktobrim 24. IIHF Kontinentālā kausa 2. kārtas turnīrā Ungārijā  Latviju pārstāvēja čempioni HK Olimp/Venta 2002 (g.t. M. Širokovs), un uzvarēja to (pārspēja Igaunijas un Ukrainas klubus, bet zaudēja Ungārijas komandai), bet trešās kārtas turnīrā Dānijā (19. – 21. novembris) piekāpās visās spēlēs (Baltkrievijas, Lielbritānijas un Dānijas klubiem), ieņemot 4. vietu un finālturnīrā neiekļūstot.

2022. gads

5. janvārī Ufā (Krievija) Dinamo Rīga (g.t. krievs V. Krikunovs, kurš aizstāja p.i. V. Kuļibabu, kurš aizstāja krievu S. Zubovu) aizvadīja savu pēdējo spēli KHL (4:6 pret Salavat Julaev), jo Covid-19 pandēmijas uzliesmojuma dēļ 14. sezonas KHL regulārais čempionāts tika apturēts, bet vēlāk arī atcelts to nenospēlējot līdz galam un atstājot rezultātus tādus, kādi tie bija uz apturēšanas brīdi (Dinamo Rīga ieņēma 12. vietu no 12 Rietumu konferencē un 22. no 24 visā līgā).

4. februārī Pekinā (Ķīna) 24. Ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā Latvijas delegācijas karogu nesa Latvijas hokeja valstsvienības kapteinis Lauris Dārziņš un kamaniņbraucēja Elīza Tīruma.

No 9. – 21. februārim Pekinā (Ķīna) “burbuļa” apstākļos Covid-19 ierobežojumu dēļ notika 24. Ziemas olimpisko spēļu hokeja turnīrs ar 12 izlašu piedalīšanos, kurā Latvijas valstsvienība (g.t. Harijs Vītoliņš) piedzīvoja zaudējumus visās četrās spēlēs un ieņēma 11. vietu. Priekšsacīkšu grupu turnīrā tika zaudēts nākamajiem pusfinālistiem Zviedrijai (2:3), nākamajiem čempioniem Somijai (1:3) un nākamajiem bronzas medaļniekiem Slovākijai (2:5), bet kvalifikācijas play-off spēlē tika piedzīvots sāpīgs zaudējums Dānijai (2:3). Pēc turnīra par karjeras beigšanu izlasē paziņoja vairāki ilggadējie valstsvienības līderi.

27. februārī, pēc 24. februāra Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā, AS Dinamo Rīga padome paziņoja par izstāšanos no visām KHL struktūrām – Dinamo Rīga no KHL (aizvadīja nepilnas 14 sezonas) un jauniešu komanda HK Rīga no MHL (aizvadīja nepilnas 11 sezonas).

28. februārī IIHF Padome pieņēma lēmumu ar kuru visām Krievijas un Baltkrievijas izlasēm un komandā liegts piedalīties starptautiskos turnīros un čempionātos, kā arī šajās valstīs nenotiks tur plānotie čempionāti. Līdz ar šo lēmumu Latvijas U20 izlasei radās iespēja piedalīties pārceltajā 2022. gada un 2023. gada pasaules U20 čempionātā elites grupā.

11. aprīlī par Latvijas čempioniem pirmo reizi kļūst HK Zemgale/LLU (g.t. A. Ābols) no Jelgavas, kas fināla sērijas ceturtajā spēlē ar 31 pārspēja HK Olimp, visā sērijā uzvarot ar 4:0. 31. (40.) Latvijas meistarsacīkstēs hokejā virslīgā (Optibet Hokeja līga (OHL)) piedalījās 7 komandas (4 no Rīgas, pa 1 no Jelgavas, Liepājas, Daugavpils).

No 23. aprīļa – 1. maijam Vācijā notika 23. IIHF pasaules U18 čempionāts elites grupā ar 8 komandu līdzdalību, kurā Latvijas U18 izlase (g.t. Oļegs Sorokins) ieņēma 7. vietu. Priekšsacīkšu grupā ar 3:2 tika uzvarēta nākamā čempione Zviedrija, kā arī tika zaudēts Somijai (1:4) un Šveicei (3:4). ¼ finālā nācās atzīt sudraba medaļu ieguvēju ASV pārākumu (3:13).

No 13. – 29. maijam Tamperē un Helsinkos (Somija) notika 86. IIHF pasaules čempionāts ar 16 izlašu līdzdalību, kurā Latvijas valstsvienība (g.t. Harijs Vītoliņš) neiekļuva ¼ finālā un izcīnīja 10. vietu. Priekšsacīkšu grupu turnīrā tika izcīnītas 3 uzvaras un piedzīvoti 4 zaudējumi – pret ASV 1:4, pret nākamajiem čempioniem Somiju 1:2, pret Norvēgiju 3:2, pret nākamajiem bronzas medaļniekiem Čehiju 1:5, pret Austriju smagā cīņā pēcspēles metienos 4:3 PM, pret Lielbritāniju 4:3 un pēdējā spēlē pret Zviedriju 0:1, kas deva 5. vietu grupā un 10. kopvērtējumā.

27. maijā IIHF kongresā Tamperē (Somija) tika apstiprināts, ka 2023. gada pasaules čempionāts notiks Tamperē un Rīgā (iepriekš šim čempionātam bija jānotiek Sanktpēterburgā (Krievija)), taču pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā šīs tiesības tika atņemtas).

No 9. – 20. augustam Kanādā atkārtoti tika izspēlēts 46. IIHF pasaules U20 čempionāts elites grupā ar 10 komandu līdzdalību, kurā, aizstājot Krieviju, piedalījās arī Latvijas U20 izlase (g.t. Artis Ābols) un izcīnīja vēsturisku panākumu – iekļūstot ¼ finālā un ieņemot 7. vietu. Priekšsacīkšu grupu turnīrā tika zaudēts nākamajiem vicečempioniem Somijai (1:6), nākamajiem čempioniem Kanādai (2:5), pēcspēles metienos Slovākijai (2:3 PM), bet izšķirošajā mačā uzvarēta Čehija (5:2). ¼ finālā nācās atzīt minimālu  bronzas medaļnieku Zviedrijas pārākumu (1:2), kas kopvērtējumā deva 7. vietu.

No 18. – 20. novembrim 25. IIHF Kontinentālā kausa 3. kārtas turnīrā Lielbritānijā  Latviju pārstāvēja čempioni HK Zemgale/LLU (g.t. A. Ābols), un piekāpās visās spēlēs (Slovēnijas, Francijas un Lielbritānijas klubiem), ieņemot 4. vietu un finālturnīrā neiekļūstot.

2023. gads

No 26. decembra – 5 janvārim Kanādā notika 47. IIHF pasaules U20 čempionāts elites grupā ar 10 komandu dalību, kurā Latvijas U20 izlase (g.t. Artis Ābols) izcīnīja 9. vietu un saglabāja vietu elitē. Priekšsacīkšu grupu turnīrā tika piedzīvoti 4 zaudējumi – pret nākamajiem bronzas medaļniekiem ASV (2:5), pret Šveici pēcspēles metienos (2:3 PM), pret Somiju (0:3) un arī Slovākiju (0:3), bet sērijā par palikšanu līdz 2 uzvarām divreiz tika pārspēta Austrija (5:2 un 4:2).

5. aprīlī par divkārtējiem Latvijas čempioniem kļūst HK Zemgale/LLU (g.t. A. Ābols) no Jelgavas, kas fināla sērijas piektajā spēlē ar 5:1 pārspēja HK Mogo/LSPA, uzvarot visā sērijā ar 4:1. 32. (41.) Latvijas Atklātajās meistarsacīkstēs hokejā virslīgā (Optibet Hokeja līga (OHL)) piedalījās 9 komandas (4 no Rīgas, pa 1 no Jelgavas, Daugavpils, kā arī 3 Lietuvas komandas no Elektrēniem, Kauņas un Viļņas).

No 20. – 30. aprīlim Šveicē notika 24. IIHF pasaules U18 čempionāts elites grupā ar 10 komandu piedalīšanos, kurā Latvijas U18 izlase (g.t. Oļegs Sorokins) iekļuva ¼ finālā un izcīnīja 8. vietu. Priekšsacīkšu grupu turnīrā tika zaudēts nākamajiem čempioniem ASV (1:7), Somijai (2:5) un Šveicei (1:5), bet izšķirošajā mačā pārspēta Norvēģija (1:0), kas deva 4. vietu grupā. ¼ finālā nācās atzīt nākamo vicečempionu Zviedrijas pārākumu (1:6), kas kopvērtējumā deva 8. vietu.

 No 12. – 28. maijam Tamperē (Somija) un Arēnā Rīga notika 87. IIHF pasaules čempionāts ar 16 komandu dalību, kurā Latvijas valstsvienība (g.t. Harijs Vītoliņš) izcīnīja vēsturisku panākumu – 3. vietu un bronzas medaļas. Priekšsacīkšu grupu turnīrs gan iesākās ne pārāk sekmīgi, jo pirmajā spēlē tika zaudēts Kanādai (0:6) un tiešajiem konkurentiem uz vietu ¼ finālā Slovākijai (1:2). Pēc šīm neveiksmēm Latvijas izlase izcīnīja 5 uzvaras pēc kārtas – 15. maijā pirmo reizi vēsturē uzvarot Čehiju (4:3 OT), grūtā cīņā Norvēģiju (2:1) un Slovēniju (3:2), sagraujot Kazahstānu (7:0) un izšķirošajā mačā uzvarot grupas uzvarētājus Šveici papildlaikā ar 4:3 (OT), grupā ieņemot 3. vietu. ¼ finālā pārpildītajā Arēnā Rīga tika sakauta arī Zviedrija ar 3:1 un nodrošināts ceļš uz cīņā par medaļām. Pusfinālā Tamperē spraigā cīņā tika zaudēts nākamajiem čempioniem Kanādai (2:4), bet spēlē par 3. vietu aizraujošā mačā tika izcīnīta uzvara papildlaikā ar 4:3 pār ASV un Latvijas valstsvienība pirmo reizi varēja kārt kaklā pasaules čempionāta medaļas!

13. jūnijā uzbrucējs Teodors Bļugers kļūst par otro Latvijas hokejistu, kurš izcīna Stenlija kausu, kad viņa pārstāvētā Vegas Golden Knights finālsērijas piektajā spēlē ar 9:3 sagrāva Florida Panthers, uzvarot visā sērijā ar 4:1 un izcīnot NHL galveno balvu.

11. augustā Teodors Bļugers izcīnīto Stenlija kausu atveda uz Rīgu.

No 13. – 15. oktobrim 26. IIHF Kontinentālā kausa 2. kārtas turnīrā Jelgavas ledus hallē  Latviju pārstāvēja čempioni HK Zemgale/LLU (g.t. A. Ābols), un uzvarēja to (pārspēja Rumānijas, Beļģijas un Slovēnijas komandas), bet 3. kārtas turnīrā  (17. – 19. novembris) Grenoblē (Francija) uzvarēja mājiniekus francūžus, bet piekāpās Lielbritānijas un Kazahstānas klubiem, ieņemot 3. vietu un finālturnīrā neiekļūstot.

2024. gads

No 26. decembra – 5 janvārim Zviedrijā notika 48. IIHF pasaules U20 čempionāts elites grupā ar 10 komandu dalību, kurā Latvijas U20 izlase (g.t. Artis Ābols) iekļuva ¼ finālā un izcīnīja 8. vietu. Priekšsacīkšu grupu turnīrā tika piedzīvoti 3 zaudējumi – pret nākamajiem sudraba medaļniekiem Zviedriju (0:6), pret Kanādu (0:10), pret Somiju (0:4), bet izšķirošajā grupu turnīra spēlē tika uzvarēta Vācija (6:2), kas deva 4. vietu grupā un iespēju spēlēt ¼ finālā, kurā gan nācās piekāpties nākamajiem čempioniem ASV ar 2:7.

4. aprīlī par trīskārtējiem Latvijas čempioniem kļūst HK Mogo/LSPA (g.t. Ģ. Ankipāns) no Rīgas, kas fināla sērijas piektajā spēlē ar 4:0 pārspēja HK Zemgale/LBTU, uzvarot visā sērijā ar 4:1. 33. (42.) Latvijas Atklātajās meistarsacīkstēs hokejā virslīgā (Baltijas čempionāts hokejā, Optibet Hokeja līga (OHL)) piedalījās 9 komandas (4 no Rīgas un 1 no Jelgavas, Daugavpils, 3 Lietuvas komandas no Elektrēniem, Kauņas un Viļņas, kā arī 1 Igaunijas komanda no Tallinas).

No 25. aprīļa – 5. maijam Somijā notika 25. IIHF pasaules U18 čempionāts elites grupā ar 10 komandu piedalīšanos, kurā Latvijas U18 izlase (g.t. Oļegs Sorokins) iekļuva ¼ finālā un izcīnīja 8. vietu. Priekšsacīkšu grupu turnīrā tika zaudēts Somijai (1:3), uzvarēta Slovākija (5:3), kā arī nācās piekāpties ASV (1:7)un Norvēģijai (3:5), kas deva 4. vietu grupā. ¼ finālā nācās atzīt nākamo čempionu Kanādas pārākumu (0:4), kas kopvērtējumā deva 8. vietu.

No 10. – 26. maijam Prāgā un Ostravā (Čehija) notika 88. IIHF pasaules čempionāts ar 16 komandu dalību, kurā Latvijas valstsvienība (g.t. Harijs Vītoliņš) izcīnīja 9. vietu un ¼ finālā neiekļuva. Priekšsacīkšu grupu turnīrs iesākās ar 3 uzvarām – papildlaikā pret Poliju (5:4 OT) un Franciju (3:2 OT), kā arī pret Kazahstānu (2:0), kam sekoja divi zaudējumi Vācijai (1:8) un Zviedrijai (2:7). Pēc tam tika izcīnīta skaista uzvara pēcspēles metienos pār Slovākiju (3:2 PM), bet izšķirošajā spēlē tika atzīts ASV pārākums (3:6), kas deva 5. vietu grupā un 9. vietu kopvērtējumā.

24. jūnijā aizsargs Uvis Balinskis kļūst par trešo Latvijas hokejistu, kurš izcīna Stenlija kausu, kad viņa pārstāvētā Florida Panthers finālsērijas septītajā spēlē ar 2:1 pārspēja Edmonton Oilers, uzvarot visā sērijā ar 4:3 un izcīnot NHL galveno balvu.

30. jūlijā Uvis Balinskis izcīnīto Stenlija kausu atveda uz dzimto Ventspili.

No 29. augusta – 1. septembrim Arēnā Rīga notika 2026. gada Ziemas olimpisko spēļu hokeja kvalifikācijas turnīrs, kurā Latvijas valstsvienība (g.t. Harijs Vītoliņš) izcīnīja uzvaras visās trijās spēlēs – pret Slovēniju 4:2, Ukrainu 5:1 un izšķirošajā spēlē pret Franciju 5:2, un izcīnīja ceļazīmi uz Milānu.