"Kurbads" šosezon otro reizi sarūgtina "Mogo"

FOTO: Guntis Lazdāns

Optibet hokeja līgā "Kurbada" hokejisti savā laukumā ar 2:1 pieveica principiālos sāncenšus "Mogo", tā nobīdot to no pirmās vietas, bet paši sperot soli tuvāk turnīra tabulas virsotnei.

Kārtas centrālajā mačā tikās pēdējo sezonu principiālākie sāncenši, pašreizējie čempions "Kurbads" un šīs sezonas līderi "Mogo", tā kā bija gaidāma laba cīņa. Mājinieki momentus sāka sāka veidot jau no pirmās minūtes, taču rezultātu atklāja viesi, kad trešajā minūtē no aizvārtes piespēli izdarīt cīņā ar sāncenšiem paguva Jānis Ozoliņš, nogādājot ripu zonas vidū, kur neviena netraucēt metienu varēja izdarīt Miks Lipsbergs – ripa lidoja tieši devītniekā, 1:0 "Mogo" labā. Taču tikai 28 sekundes vēlāk Gatis Gricinkis izmantoja mājinieku paviršību un veica eleganto sologājienu, izlīdzinot rezultātu.

Trešdaļas vidū viens no retajiem "Mogo" uzbrukumiem beidzās ar mājinieku pārkāpumu, taču vairākumā neko vairāk par vienu bīstamu momentu Oļega Sorokina komanda neizveidoja. Vienādos sastāvos vairāk uzbruka "Kurbada" hokejistiem, kuri perioda izskaņā pat divas reizes pēc kārtas tika pie skaitliskā pārsvara, vairākumā spēlējot gandrīz četras minūtes pēc kārtas, bet iznākums bija tāds pats, kā "Mogo" – daudz cīņas, maz momentu un nevienu gūtu vārtu.

Otrā perioda pirmajā minūtē pie divām vairākuma minūtēm tika "Mogo" un šajā laikā daudz spēlēja sāncenšu zonā, taču precīza metiena nebija arī šoreiz. Krietni karstāk klājās pie Renāra Kazanova sargātajiem vārtiem, kad jau pie sava trešā vairākuma tika "Kurbads". Viena no epizodēm "Mogo" vārtsargs glāba savu komandu, aizslaukot ripu ar tvērējcimdu, bet brīdi vēlāk viesiem vienkārši paveicās – Jānis Sprukts mainīja ripas lidojuma virzienu, tā izspruka starp Kazanova kājsargiem, taču noripoja gar vārtu līniju, bet to nešķērsoja.

Otrajā trešdaļā spēles temps bija kļuvis ātrāks, arī emociju laukumā bija vairāk, tomēr izcelties ar vārtu guvumiem komandām nekā neizdevās. Nepilnas astoņas minūtes līdz perioda beigām Mogo pazaudēja ripu uz sāncenšu zilās līnijas, sekoja pretuzbrukums un Rihards Remiņš nonāca vienatnē pret Kazanovu, taču atkal uzvarētājs duelī bija viesu vārtsargs. Tomēr trešdaļas izskaņā mājiniekiem izdevās Kazanovu cauršaut – neapturot ripu no zilās līnijas spēcīgi meta Mārtiņš Gipters, pirmo reizi šajā mačā vadībā izvirzot "Kurbadu".

Perioda beigās mājinieki tika nu jau pie kārtējā vairākuma, turklāt līdz ar beigu signālu ripu vārtos paguva raidīt Sprukts, taču tiesneši vārtu guvumu ieskaitīt nesteidzās un devās pētīt video. Pēc tā tika secināts, ka ripa vārtos lidojus par vēlu un rezultāts nemainījās – 2:1 “Kurbada” labā.

Lai gan mājiniekiem bija minimāls pārsvars, trešajā periodā viņi neskatījās tikai savu vārtu virzienā, bet aktīvi arī devās uzbrukumā, ko centās darīt arī iedzinējos esošie “Mogo” hokejisti. Vairāk darba joprojām bija Kazanovam, kurš izcēlās arī ar dažiem visai skaistiem seiviem. Viesiem ne tikai nesanāca izveidot kādu uzbrukumu, bet arī sagādāja grūtības iziet no savas zonas, kas, protams, pilnībā apmierināja Aleksandra Macijevska trenēto komandu.

Pamatlaika pēdējās minūtēs ripa gan vairāk uzturējās “Kurbada” laukuma pusē, taču nostiprināties sāncenšu zonā, lai tiktu pie iespējas laukumā sūtīt sesto laukuma spēlētāju “Mogo” nekā neizdevās. Pēdējās sekundēs tas tomēr izdevās, taču izraut neizšķirtu gan ne. Sezonas trešajā savstarpējā cīņā ar 2:1 uzvarēt izdevās “Kurbadam” un pietuvoties tabulas pirmajai vietai.

Citā šīs kārtas spēlē ”Liepāja/Optibet” viesos ar 8:1 sagrāva HS “Rīga” komandu, tā arī turnīra tabulā pakāpjoties uz pirmo vietu. Divi vārti un viena piespēle Bruno Zabi, bet ar četriem rezultativitātes punktiem – vārti un trīs piespēles – izcēlās Kārlis Ozoliņš un Egils Kalns. Vienus vārtus guva un divos vārtu guvumos asistēja Reinis Demiters. Rīdziniekiem vienīgais precīzais metiens padevās Grigorijam Holdakovam.

Savukārt “Zemgale/LLU” savā laukumā krietni nomocījās ar pastarīti “Prizmu”, tomēr izcīnot uzvaru 3:0. Otrajā trešdaļā vairākumā rezultātu atklāja Olafs Aploks, bet pēdējā periodā precīzi meta arī Ivans Ribčaks un Kristaps Millers.

OHL kopvērtējums, 6. decembris

V Komanda S U UP ZP Z VA P
1. Liepāja/Optibet 19 11 2 2 4 97:64 39
2. Mogo 18 11 2 1 4 80:48 38
3. Kurbads 17 10 1 2 4 70:40 34
4. Zemgale/LLU 19 8 4 1 6 63:56 33
5. Rīga 19 2 3 3 11 56:101 15
6. Prizma 18 1 0 3 14 25:82 6

AVOTS: Sportacentrs.com

Saistītie raksti

Sadarbības partneri