Latvijas studentu izlase uzveic Koreju un iekļūst 1/4finālā

Foto: FHR

Kazahstānas pilsētā Almati turpinās pasaules ziemas universiāde. Latvijas studentu hokeja izlase trešajā mačā uzvarēja Dienvidkorejas izlasi (6:2) un kvalificējās ceturtdaļfinālam.

Pirmajā periodā mūsējiem bija liels pārsvars, kas atspoguļojās arī uz tablo. Sestajā minūtē Juris Ziemiņš realizēja skaitlisko vairākumu, 11. minūtē izcēlās Rinalds Rosinkis, 15. minūtē vārtus guva Oļegs Šišļaņņikovs, bet 19. minūtē vairākumā iemeta Juris Ziemiņš (4:0).

Otrajā periodā Latvijas hokejisti joprojām bija aktīvāki, taču iespēju izmantošanā labāk sekmējās korejiešiem. 27. minūtē precīzs bija Junhūns Kims, 29. minūtē atbildēja Oļegs Šišļaņņikovs, savukārt 37 minūtē vairākumu realizēja Dohjuns Hvans (5:2).

Trešajā periodā mūsu izlase turpināja apliecināt savu pārākumu, un 53. minūtē vārtus guva Jānis Bullītis (6:2).

Universiādes hokeja turnīrā Latvijas izlase spēlēja C grupā - pirmajā mačā mūsējie pieveica Japānu (4:3 P), otrajā spēlē ar (1:7) tika zaudēts Krievijai. A grupā ir Zviedrija, Čehija, Kazahstāna un Ķīna. B grupā sacenšas Kanāda, ASV, Slovākija un Lielbritānija. Ceturtdaļfinālā iekļūst grupu pirmās un otrās vietas, kā arī labākā trešā vieta.

Latvijas izlase ar pieciem punktiem savā grupā ierindosies, visticamāk, otrajā vietā. Rīt notiks grupas pēdējais mačs, kur krievi būs favorīti pret japāņiem - mums nelabvēlīga rezultāta gadījumā Latvijas valstsvienība grupā finišēs trešajā pozīcijā, kas tāpat dos vietu ceturtdaļfinālā.

Sadarbībā ar Sportacentrs.com

 

Latvijas studentu izlases sastāvs

Spēles protokols

Spēļu kalendārs:

Datums laiks* spēle Rezultāts
28.01.2017. 12:00 Latvija - Japāna 4:3PL
01.01.2017. 08:30 Latvija - Krievija 1:7
02.02.2017. 12:00 Latvija - Koreja 6:2

*pēc Latvijas laika

Saistītie raksti

Sadarbības partneri