"Kurbads" uzvar Liepājā, "Rīga" atstāj sausā "Prizmu"

Foto: Ģirts Gertsons

Latvijas hokeja čempionātā šodien aizvadītas divas spēles. HK "Kurbads" izbraukumā ar 6:2 pārliecinoši pieveica HK "Liepāja", kamēr HS "Rīga" tika galā ar HK "Prizma" (3:0).

HK Prizma - HS Rīga 0:3 (0:0, 0:0, 0:3) 

Dienas pirmajā spēlē HS "Rīga"  ar 3:0 pieveicot HK "Prizmu", tādējādi turpinot cī'u par ceturto vietu turnīra tabulā. Pirmie vārti šajā spēlē tika gūti tikai 45. minūtē, kad izcēlās Toms Opelts, bet pēc tam HS "Rīgas" uzvaru nostiprināja Daniela Riekstiņa un Elvja Dina Kalnbērziņa precīzie metieni. Kopvērtējumā HS "Rīga" apsteidz "Prizmu" jau par septiņiem punktiem, ko līdz regulārās sezonas atlikušajās trīs spēlēs "Prizmai" būs ļoti grūti atspēlēt.

HK Liepāja - HK Kurbads 2:6 (1:2, 0:2, 1:2)

HK "Kurbads" Liepājā ātri pārņēma iniciatīvu - Jānis Straupe un Juris Štāls līdz 14. minūtei bija guvuši divus vārtus un panākuši 2:0. Līdz perioda beigām liepājnieki ar Artūra Logunova palīdzību vienus vārtus atguva.

Otrajā periodā netrūka asu epizožu un soda minūšu abu komandu izpildījumā, taču rezultāta ziņā to veiksmīgāk izmantoja "Kurbads", panākot 4:1. HK "Kurbads" ceturtie vārtie tika gūti tikai deviņas sekundes pirms pārtraukuma, kas liepājniekiem bija īpaši nepatīkami, jo iepriekš viņi nebija pratuši izmantot vairākumu četri pret trīs un uz brīdi arī pieci pret trīs.

Sezonas gaitā "Kurbada" sastāvu papildinājušie Koba Jass un Juris Upītis trešajā periodā nokārtoja savas komandas pārliecinošu uzvaru, bet Liepājas otros vārtus guva Egils Kalns. Beigās "Kurbadam" panākums ar 6:2, kas ir komandas trešā uzvara pēc kārtas.

Sadarbībā ar sportacentrs.com

Turnīra tabula:

Vieta Klubs Spēles Punkti
1. HK MOGO 25 61
2. HK Zemgale LLU 27 58
3. HK Kurbads 25 52
4. HK Liepāja 25 39
5. HS Rīga 25 33
6. HK Prizma 27 26
7. Pārdaugava 26 1

Saistītie raksti

Sadarbības partneri