Virslīgā pie panākumiem tiek „Zemgale”, „Liepāja” un „Mogo”

Foto: Ruslans Antropovs

Sestdien, 7. janvārī Latvijas virslīgas hokeja čempionātā tika aizvadītas trīs regulārās sezonas spēles. HK „Zemgale/LLU” viesos ar 5:2 pārspēja HK „Prizma”, HK „Kurbads” pēdējās sekundēs guva vārtus un ar 5:4 izrāva uzvaru pār HS „Rīga” un HK „Mogo” ar 18:4 uzveica turnīra pastarīti „Pārdaugavu”.

HK Prizma – HK Zemgale/LLU 2:5 (1:3, 0:2, 1:0)

 HK „Zemgale/LLU” vārtus guva jau 30. sekundē, kad precīzs bija Jānis Bērziņš. Drīz vien rīdzinieki atspēlējās, vārtus guva Haralds Štrombergs, bet līdz perioda beigām jelgavniekiem pa vārtiem vēl pievienoja Raivis Kurnigins un Romāns Ņekļudovs - 3:1 pēc 20 minūtēm. 

Spēles 28. minūtē jelgavnieki parādīja, kā jāizmanto lielais vairākums - precīzs metiens Raimondam Upeniekam. Nedaudz vēlāk ar vārtiem izcēlās cits aizsargs, raženais Rinalds Rosinskis, tādējādi pēc 40 nospēlētām minūtēm 5:1 „Zemgale/LLU” labā.

Trešajā periodā rīdziniekiem vienus vārtus atguva Vladislavs Koniševs, taču Jelgavas komandas atgriešanos uz uzvaru takas apdraudēt nespēja - 5:2. Ar 54 izcīnītiem punktiem 24 spēlēs mūsējie saglabā pirmo vietu turnīra tabulā.

HS Rīga – HK Liepāja 4:5 (1:1, 2:3, 1:1)

Līdzīga cīņa izvērtās spēle starp HS „Rīga” un HK „Liepāja” komandām. Pirmā perioda sākumā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem. Liepājniekiem Egils Kalns atklāja rezultātu, savukārt mājiniekiem to izlīdzināja Elvis Dins Kalnbērziņš.

Otrajā trešdaļā pēc Marka Kaļeinikova un Egila kalna precīziem metieniem, liepājnieki panāca divu vārtu pārsvaru, bet, pateicoties Romāna Glazkova un Edgara Kamoliņa vārtiem, rīdzinieki rezultātu izlīdzināja (3:3).

Ričards Kondrats 39. minūtē atkal atjaunoja pārsvaru ''Liepājai'', bet spēles 54. minūtē 4:4 uz tablo panāca Juliāns Misjus. Šķita jau, ka būs jāspēlē papildlaiks, bet astoņas sekundes pirms mača pamatlaika beigām svarīgus trīs punktus Liepājas komandai izrāva Egils Kalns, noformējot sev šajā spēlē ''hat-trick''.

HK Mogo – Pārdaugava 18:4 (1:1, 6:3, 11:0)

HK „Mogo” pār Latvijas čempionāta pastarīti svinēja vēl vienu pārliecinošu uzvaru. „Pārdaugavas” hokejisti cienījami izturēja pirmo trešdaļu, kas noslēdzās neizšķirti 1:1. Tomēr Nākamajās 40 minūtēs „Mogo” hokejisti viesu vārtos sabēra vēl 17 ripas, izcīnot uzvaru ar 18:4.

„Mogo” labā četrus vārtus guva Rustams Begovs, trīs Edgars Kurmis, divus Raimonds Vilkoits un pa vieniem Vladimirs Mamonovs, Jānis Ozoliņš, Ronalds Cinks, Sergejs Durdins, Rūdolfs Prūsis Juris Ziemiņš, Andris Siksnis un Andrejs Smirnovs. Savukārt viesiem ar diviem vārtiem izcēlās Aldis Popens, vienus Ņikita Zantmans un Jegors Blažko.

Turnīra tabula:

Vieta Klubs Spēles Punkti
1. HK Zemgale LLU 24 54
2. HK MOGO 21 49
3. HK Kurbads 21 44
4. HK Liepāja 21 33
5. HK Prizma 23 24
6. HS Rīga 20 24
7. Pārdaugava 22 0

Saistītie raksti

Sadarbības partneri