"Kurbads" iekļūst "play-off" zonā, "Liepāja" otrā uzvara pēc kārtas

FOTO: Guntis Lazdāns

"Optibet" hokeja līgas (OHL) spēlē sestdien "Kurbads" ar rezultātu 5:1 (3:0, 1:0, 1:1) savā laukumā sagrāva HS "Rīga" komandu, iekļūstot izslēgšanas turnīra zonā.

Spēli pagājušās sezonas čempione "Kurbads" sāka rezultatīvi un jau pēc pusotras spēlētas minūtes to vadībā izvirzīja pieredzējušais Jēkabs Rēdlihs, kamēr pirmās trešdaļas beigās vēl pa vieniem vārtiem īsā laikā iemeta arī Jānis Sprukts un Edgars Homjakovs.

Otrajā trešdaļā "Kubads" turpināja dominēt, bet izcēlās tikai reizi, kad Toms Hartmanis un Mārtiņš Cipulis mazākumā izskrēja divatā pret vārtiem, otrajam no viņiem neatstājot cerības vārtsargam Artūram Šilovam. Savukārt punktu duelim "Kurbads" pielika 53. minūtē, kad, spēlējot vairākumā, otro reizi izcēlās komandas rezultatīvākais spēlētājs Homjakovs, kurš realizēja lielisku Jāņa Straupes piespēli.

"Kurbada" vārtsargam Denijam Romanovskim gan neizdevās dueli noslēgt "sausā", jo tieši trīs minūtes pirms spēles beigām labu metienu vārtu augšējā stūrī raidīja Kristaps Skrastiņš.

Pateicoties šim panākumam, "Kurbads" apsteidza tieši "Rīgu" un pacēlās uz ceturto vietu kopvērtējumā. Pēc regulārās sezonas izslēgšanas turnīrā iekļūs tieši četras vienības.

"Optibet" hokeja līgas (OHL) vienība "Liepaja" pirmo reizi šosezon izcīnīja divas uzvaras pēc kārtas, izbraukumā pārspējot "Zemgali/LLU" ar 4:3. Ar vārtiem liepājnieku rindās atzīmējās Egīls Kalns, Frenks Razgals un Bruno Zabis.

Rezultāts Zemgales ledus hallē tika atklāts pirmā perioda vidū, kad Artūrs Homjakovs izslidoja no aizvārtes un iemeta ripu Kristapam Nazarovam virs pleca – 1:0. Trešdaļas beigās liepājniekiem bija vairākās bīstamas iespējas, viena uzbrukuma laikā viesi izdarīja četrus metienus pa Riharda Cimermaņa sargātajiem vārtiem, uzreiz deva jelgavniekiem iespēju aizskriet pretuzbrukumā, bet mirkli vēlāk Oskars Batņa trāpīja pa vārtu stabu, līdz ar ko pēc 20 minūtēm „Zemgale/LLU” bija vadībā.

Vairāk nekā pusi otrajā trešdaļā abas komandas pavadīja spēlējot nevienādos sastāvos. Mača pamatlaika vidu lieliska iespēja panākt izlīdzinājumu bija Egilam Kalnam, kurš saņēma piespēli no Batņas un izslidoja pret vārtsargu, nespējot apspēlēt Cimermani. Nedaudz vēlāk liepājniekiem tomēr izdevās izlīdzināt rezultātu – Egils Kalns vairākumā ar metienu no tālās distances panāca 1:1. Minūti pirms otrā perioda beigām „Liepāja” izmantoja otro vairākumu, Roberts Lipsbergs piespēlēja Frenkam Razgalam, kurš no iemetiena apļa izvirzīja vēju pilsētas hokejistus vadībā – 1:2, pašam uzbrucējam gūstot ceturtos vārtus trīs spēlēs.

Pirmais uzbrukums trešajā trešdaļā bija veiksmīgs jelgavniekiem – Kalvis Ozols saglabāja ripu uzbrukuma zonā un piespēlēja uz vārtu priekšu, tā trāpīja Valentīnam Feoktistovam pa slidu un ielidoja Nazarovam aiz muguras – 2:2. Tiesneši ātra noskatījās atkārtojumu un vārtu guvums tika ieskaitīts. Asa spēle turpinājās, piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Ričards Bernhards saņēma 2+10 sodu, un liepājnieki trešo reizi izmantoja skaitlisko vairākumu. Šoreiz Egīls Kalns meta no iemetiena apļa – 2:3.

Jelgavnieki nepadevās, un ātri vien panāca 3:3. Rustama Begova sologājiens no savas aizsardzības zonas noslēdzās ar nestipru metienu no apmales, ko Nazarovs nespēja atvairīt – 3:3. Pamatlaiks noslēdzās neizšķirti, un mačs turpinājās papildlaikā, kurā „Liepāja” palika mazākumā, veiksmīgi to izturot. Uzvarētāju noskaidroja pēcspēles metienu sērijā, bet vienīgo bullīti realizēja liepājnieku uzbrucējs Bruno Zabis, līdz ar ko viena no turnīra pastarītēm tika pie otrās uzvaras pēc kārtas.

Related articles