Noskaidroti visi pirmās līgas pusfinālisti

Foto: Aivars Ķesteris

Noslēdzās abi Latvijas hokeja pirmās līgas ceturtdaļfināli, uzvaras sērijās līdz divām uzvarām izcīnīja "Venta 2002" un "Liepāja Juniors", pievienojoties divām komandām, kuras ieņēma pirmās divas vietas regulārajā čempionātā un uzreiz iekļuva pusfinālā - "Daugavpils/LDZ Cargo" un "Tukums/Stiga RM". Pirmās spēles notiks 11. aprīlī.

Hokeja skola "Rīga 2000" jau pirmajā cīņā cieta sagrāvi pret "Venta 2002" ar 2:13, rezultāts pēc pirmā perioda bija 0:6. Ar "hat-trick" atzīmējās ventspilnieku uzbrucējs Mārtiņš Feifers, pa diviem vārtiem Edgaram Cgojevam un Denisam Kateriņičam. Atbildes spēlē jaunie rīdzinieki izvirzījās vadībā ar 2:0, tad ielaida četrus vārtus pēc kārtas, tomēr spēles pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 5:5. Papildlaikā uzvarētājs netika noskaidrots, bet precīzs Oskara Griguļa pēcspēles metiens nodrošināja "Venta 2002" vietu pusfinālā, kur komanda sacentīsies sērijā līdz divām uzvarām ar "Tukums/Stiga RM". Regulārajā čempionātā komandas tikās četras reizes, trīs uzvaras ventspilnieku kontā.

"Valmieras HK/BSS" vienīgajā mājas spēlē pieveica "Liepāja Juniors" ar 5:2. Pirmajā atbildēs spēlē liepājnieki uzvarēja viesus ar 7:3, "hat-trick" Aleksandra Novikova kontā, bet divi vārti Endijam Butānam, savukārt sērijas trešajā mačā "Liepāja Juniors" pateicoties vēl diviem Novikova vārtiem svinēja uzvaru ar 4:1 un iekļuva pirmās līgas pusfinālā, kur cīnīsies ar regulārā čempionāta uzvarētāju - "Daugavpils/LDZ Cargo", pret kuru četrās spēlēs piedzīvoti četri zaudējumi.

Pusfināli līdz kādas komandas divām uzvarām norisināsies 11. un 13., bet nepieciešamības gadījumā arī 14. aprīlī. Sēriju zaudētāji spēlēs par trešo vietu, bet pusfinālu uzvarētāji cīnīsies finālā par vietu hokeja Virslīgā, ko iegūs komanda, kas uzvarēs trijās spēlēs. Pirmā fināla spēle notiks 18. aprīlī.

Sadarbībā ar Sportacentrs.com

Komandas 1. spēle 2. spēle 3. spēle Sērijā Uzvarētājs
"Daugavpils/LDZ Cargo" (1.) pret "Liepāja Juniors" (4.) 11.03 13.04 14.04 - -
"Tukums/Stiga RM" (2.) pret "Venta 2002" (3.) 11.03 13.04 14.04 - -

Related articles