1. līgas finālā HK "Venta 2002" uzvar abās mājas spēlēs

Foto: Aivars Ķesteris

HK "Venta 2002" hokejisti izcīnījušu uzvaras abos Latvijas 1. līgas finālsērijas mačos savā laukumā un tikuši viena panākuma attālumā līdz triumfam visā turnīrā.

Otrdien ventspilnieki izcīnīja uzvaru ļoti dramatiskā veidā, trīs reizes atspēlējoties un uzvaras vārtus gūstot 11 sekundes līdz pamatlaika beigām. Otrajā cīņā Venta 2002 iemeta pirmā un arī sameta krietni vairāk.

Jau ceturtajā minūtē rezultātu atklāja Jānis Golubovičs, taču trīs minūtes vēlāk, tikko izturējuši mazākumu, mājinieki uz mirkli pazaudējās savā aizsardzības zonā un liepājnieki izlīdzināja rezultātu. Venta 2002 ļoti iespaidīgi aizvadīja perioda beigas un otrā sākumu. Vispirms 40 sekunžu laikā iemeta Edgars Cgojevs un Gustavs Celms, bet otrā sākumā divu minūšu laikā arī Mārtiņš Feifers un otro reizi Golubovičs – 5:1!

Viesi mainīja vārtsargu, taču arī to šajā trešdaļā mājinieki cauršāva divreiz (Mārtiņš Feifers, Oskars Grigulis). Tiesa, arī paši ventspilnieki vienu ripu ielaida, tomēr nekas neliecināja, ka šajā spēlē iespējama intriga. Trešajā periodā bija tikai viens precīzs metiens, to izpildīja Deniss Kateriničs, un Venta 2002 svinēja uzvaru 8:2, sērijā panākot 2:0. Jāpiebilst, ka sešas minūtes fināla atmosfēru varēja izbaudīt arī ventspilnieku vārtsargs Alens Bergamanis, nomainot Denisu Baranovu, un viņam tiešām bija ko darīt – viss tika padarīts labi.

Fināls piektdien turpināsies Liepājā, kur nepieciešamības gadījumā tiks aizvadītas arī atlikušās divas spēles. Tās paredzētas sestdien un pirmdien.

Mājās uzvaras abās finālspēlēs

Saistītie raksti

Sadarbības partneri