Hārtlijs: Man patīk tas ko esam sasnieguši un kādā virzienā dodamies"

Foto: Mārtiņš Aiše

Latvijas hokeja izlases kandidāti jau otro nedēļu "Volvo SC" ledus hallē gatavojas pasaules čempionātam, kas no 5. līdz 21. maijam norisināsies Ķelnē. Pēc otrās darba nedēļas aprunājāmies ar Latvijas hokeja izlases galveno treneri Bobu Hārtliju par paveikto darbu.

"Aizvadīta vēl viena laba darba nedēļa. Esmu priecīgs par spēlētāju atdevi un arī progresu. Mēs katru dienu strādājam pie noteiktām mūsu spēles detaļām, tās arvien uzlabojot. Šobrīd mēs koncentrējamies spēlei pieci pret pieci, bet nākamnedēļ sāksim arī slīpēt spēli vairākumā un mazākumā. Tagad svarīgi, lai spēlētāji saprastu, ko no viņiem vēlamies. Man patīk kā puiši visu uztver, viņi uzdod jautājumus, skatās video. Protams, turpinām strādāt arī pie fiziskās sagatavotības. Šobrīd es droši varu teikt, ka man patīk tas, ko esam sasnieguši un kādā virzienā dodamies."

Pēc treniņa par otrās darba nedēļas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Gints Meija, kuram tika pasniegta ugunsdzēsēja ķivere. "Labs hokejists nevar būt slikts profesionālis. Tās ir divas saistītas lietas. Mēs gribam izveidot labu komandu no labiem profesionāļiem. Gints ir labs piemērs citiem, viņš vienmēr ierodas laikus, vienmēr gatavs palīdzēt, nežēlo sevi ne uz ledus, ne vingrošanas zālē, pareiza attieksme un mērķtiecība. Viņš, manuprāt, ir piemērs ne tikai citiem hokejistiem, bet visiem Latvijas cilvēkiem", sacīja Hārtlijs.

Ar Latvijas hokeja izlasi uz ledus trenējās arī vairāki jauniešu un juniru izlases hokejisti. "Man patīk, ka ar mums trenējas vairāki juniori, jo viņiem tā ir lieliska pieredze, trenēties kopā ar tādiem spēlētājiem kā Lauris Dāzriņš vai Artūrs Kulda. Kā bērni viņi šos puišus vēroja spēlējam, bet tagad jaunajiem ir iespēja trenēties ar viņiem uz viena ledus. Domāju, ka tā ir lieliska iespēja, jo šie jaunie puiši pēc trīs četriem gadiem paši varēs spēlēt Latvijas izlasē, bet tagad viņiem ir iespēja sajust valstsvienības garšu," teica Hārtlijs.

"Es trenēju kopš 26 gadu vecuma, un jebkurā komandā visu laiku esmu strādājis pie sīkajām detaļām, jo bez tām nevar uzvarēt. Sīkumi ir izšķirošie, lai gūtu panākumus. Ja es aizietu pie ārsta, kurš man teiktu, ka kādas problēmas veselībā ir sīkums un tās nav svarīgas, nezinu, vai es pie viņa ietu otrreiz. Hokejā ir līdzīgi, ikviens sīkums ir ļoti svarīgs un būtisks. Nākamajā nedēļā sāksim strādāt pie spēles nevienādos sastāvos, tāpēc mūs visus gaida smags un atbildīgs darbs," uzsvēra Latvijas hokeja izlases galvenais treneris. 

Related articles