Latvijas izlases nometni papildina vairāki hokejisti

Foto: Mārtiņš Aiše

Gatavojoties pasaules čempionātam Ķelnē, Latvijas hokeja izlasei pirmdien uz ledus pievienojušies četri hokejisti. Kopā ar valstsvienību šodien slidoja Lauris Dārziņš, Artūrs Kulda, Oļegs Šišļaņņikovs un Pauls Svars.

Kulda otro sezonu bija viens no galvenajiem KHL vienības ''Jokerit'' aizsardzības balstiem. Savukārt Lauris Dārziņš ar 29 (11+18) rezultativitātes punktiem kļuva rezultatīvāko spēlētāju Rīgas "Dinamo" sastāvā. Tikmēr uzbrucējs Oļegs Šišļaņņikovs sezonu noslēdza HS "Rīga" sastāvā, kļūdams par otro rezultatīvāko spēlētāju virslīgā (25+19). Aizsargs Pauls Svars sezonu pavadīja HK "Rīga" sastāvā. 

Kopā ar valstsvienību vairs nav divi HK "Kurbads" spēlētāji- Koba Jass un Sandis Zolmanis. Abi  uzbrucēji devušies atpakaļ uz savu klubu, jo otrdien startē Latvijas hokeja virslīgas pusfinālspēles.  Tikmēr otrdien no Ziemeļamerikas ieradīsies viens no U-20 izlases līderiem Filips Buncis.

Latvijas hokeja valstsvienības galvenā trenera debija pie izlases stūres notiks 1. un 2. aprīlī „Arēnā Rīga” pret Krievijas izlasi. 7. un 8. aprīlī „Euro Hockey Challenge” tūres ietvaros Latvijas izlase aizvadīs divas spēles ar Baltkrievijas izlases hokejistiem. Jāatzīmē, ka tās būs pirmās valstsvienības spēles Daugavpilī. 

Turpinājumā 14. un 15. aprīlī Latvijas valstsvienība izbraukumā sacentīsies ar Zviedriju, 21. un 22. aprīlī „Arēnā Rīga” ar Franciju. Pēdējās pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta tiks aizvadītas 30. aprīlī un 1. maijā izbraukumā ar Vāciju.

Biļetes uz latvijas hokeja izlases pārbaudes spēlēm "Arēnā Rīga" ir pieejmas tirdzniecībā "Biļešu serviss" kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv

 

Latvijas hokeja izlases kandidātu saraksts (13.03.2017. Volvo SC)

Vārtsargi: Jānis Kalniņš (Rīgas „Dinamo”), Gustavs Dāvis Grigals (HK „Rīga”);

Aizsargi: Oskars Cibuļskis, Aleksandrs Jerofejevs, Guntis Galviņš, Georgijs Pujacs, Ralfs Freibergs, Jēkabs Rēdlihs, Kristaps Zīle, Uvis Balinskis (visi Rīgas „Dinamo”), Artūrs Kulda (Helsinku "Jokerit"), Pauls Svars (HK "Rīga").

Uzbrucēji: Lauris Dārziņš, Gints Meija, Māris Bičevskis, Miks Indrašis, Kaspars Saulietis, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Roberts Lipsbergs, Edgars Kulda, Nikolajs Jeļisejevs, Georgs Golovkovs (visi Rīgas „Dinamo”), Gatis Sprukts, Kirils Galoha, Frenks Razgals (visi HK „Rīga”), Toms Andersons (Thurgau, NLB, Šveice), Oļegs Šišļaņņikovs (HS "Rīga)".

Related articles