Cipulis izrauj uzvaru pēdējā sekundē, "Liepāja" uzvar "Zemgali/LLU"

Pateicoties Mārtiņa Cipuļa vārtu guvumam pēdējā sekundē, trešdien grūtu uzvaru "Optibet" hokeja virslīgas spēlē izcīnīja "Kurbads", bet "Liepāja" līdzīgā cīņā pieveica Jelgavas "Zemgale/LLU" komandu.

Spēlē Liepājā jau pēc 31 spēlētas sekundes mājinieki palika mazākumā un samērā ātri "Zemgale/LLU" iespēju izmantoja - likās, ka briesmas jau ir garām un ripa izraidīta no zonas, tomēr jelgavnieki ļoti ātri tajā atgriezās un izspēlēja līdz tukšiem vārtiem, izceļoties Raivim Kurņiginam. Kaut pirmo trešdaļu "Liepāja" neaizvadīja pārāk labi, perioda beigās mājinieki ieguva iespēju divas minūtes spēlēt piecatā pret trijiem pretiniekiem un to garām nelaida - rezultātu izlīdzināja Bruno Zabis.

Otrajā periodā "Liepāja" jau spēlēja pārliecinošāk un tas arī izpaudās rezultātā - vispirms mājiniekus vadībā izvirzīja Voldemārs Maslovskis, bet vēlāk jau 3:1 panāca Ričards Fomins, turklāt arī šajā epizodē Kurzemes klubs bija lielajā vairākumā. Trešās trešdaļas sestajā minūtē Rustams Begovs samazināja deficītu, tomēr spēles beigās "Zemgale/LLU" tā arī neizdevās iegūt pārsvaru laukumā, dueļa izskaņā liepājniekiem droši kontrolējot ripu un noturot panākumu.

Tikmēr spēlē pret divām galvaspilsētas vienībām jau trešajā minūtē favorīti "Kurbads" vadībā izvirzīja Juris Štāls, tomēr šī valsts čempionei neizvērtās par vieglu pastaigu. Vispirms rezultātu izlīdzināja Rihards Liģis, bet otrā perioda sākumā Roberts Zalāns jau panāca vadību hokeja skolai. Rezultātu 2:2 Toms Bluks, spēlējot vairākumā, izlīdzināja trešās trešdaļas sākumā, turpinājumā "Kurbadam" spiežot pretiniekus, bet ilgstoši nespējot to pārvērst rezultātā. Priekšpēdējā minūtē "Rīgas" komanda palika mazākumā un līdz ar pamatlaika beigu signālu pēc izspēlētas kombinācijas pieredzējušajam Cipulim arī izdevās izraut savai vienībai uzvaru.

Šādi rezultāti nozīmē, ka otro no ceturtās vietas kopvērtējumā tagad šķir tikai divi punkti - 60 punkti ir vicelīderei "Zemgalei"/LLU, tai ar 59 punktiem seko "Kurbads", bet vēl par punktu mazāk ir "Prizmai". Latvijas čempionāta regulārajā sezonā komandas aizvada 36 spēles.

”Liepāja" - "Zemgale"/LLU 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)

Vārti: 1:18 Kurņigins (Begovs, Miezis, vair.) 0:1, 18:53 Zabis (Fomins, Mamčics, vair.) 1:1, 25:04 Maslovskis 2:1, 29:31 Fomins (Mamčics, Visockis, vair.) 3:1, 45:23 Begovs (Prūsis, Kurņigins) 3:2
Vārtsargi: Kārlis Zakrevskis - Rihards Cimermanis

HS "Rīga" - "Kurbads" 2:3 (1:1, 1:0, 0:2)

Vārti: 2:44 Štāls (Jass) 0:1, 13:17 Liģis (Trasūns, Prohorenkovs) 1:1, 22:21 Zalāns (Vītoliņš, Mežnieks-Zahars) 2:1, 42:40 Bluks (Valters, Straupe, vair.) 2:2, 59:59 Cipulis (Gipters, Upītis, vair.) 2:3

Saistītie raksti

Sadarbības partneri