Jauns rudens ar jaunām hokeja intrigām

Nebija vēl galvenais tiesnesis “Mogo” hallē veicis pirmo ripas iemetienu laukuma centrā, bet tauta sociālajos tīklos jau bubināja, ka jaunās sezonas vienīgā intriga būšot – “Mogo/RSU” vai “Zemgale/LBTU”. Pārējie pieci čempionam un vicečempionam neesot konkurenti. Un, še tev – otrajā mājas spēle Šmerlī Ģirts Ankipāns dabū spiest atbraucājam no Imantas Ērikam Miļunam roku. 3:2 papildlaikā “Prizmas” labā. Pēc pāris dienām jau “Volvo” hallē “Mogo/RSU” pārliecinoši revanšējas – 5:1, bet! Vēl visas septiņas Latvijas/Baltijas čempionāta komandas nav aizvadījušas pa trim spēlēm, bet nav vairs nevienas, kas nebūtu kodušas zaudējuma rūgtajā ābolā...

Raugoties ar skatu visā sešu apļu pamatturnīrā, “Mogo” un “Zemgale” izskatās kā reālākie pretendenti uz līdera godu, taču “Prizma” jau pierādījusi, ka pārsteigumi var būt. Pirms čempionāta Miļuns runāja, ka bijusi pat opcija šogad nepiedalīties virslīgas turnīrā... Ne tikai “Prizmai” vien tas ir svarīgs jautājums. Re, “Kurbads” pēc atgriešanās tomēr atkal paņēma pauzi. Finanšu neesamības dēļ... Taču, ja tavā hallē/sporta skolā nav pieaugušo komandas, tad kam gan jaunie censoņi lai līdzinās? Uzreiz Teodoram Bļugeram vai Uvim Balinskim? Bez parauga pašu hallē? Var jau būt arī tāds modelis, bet tad tas koks ar medni galotnē ir nesamērīgi augstu.

Atgriežoties pie Miļuna. It kā uz neko necerot, Ēriks savā komandā pieņēmis vairākus bijušos kurbadiešus (Jekimovs, Cipruss, D. Straupe, Bīriņš, Grekovs), no vairākiem iespējamiem importa vārtsargiem izvēlējies mums praktiski nezināmo Maršalu Mērfiju (NCAA III), un “Prizma” pirmo pārsteigumu jau sarūpējusi. Jā, droši vien “Mogo” nebija gatavojušies tik nopietnai cīņai, taču mums par vienu intrigu vairāk: vai “Prizma” arī kādā no atlikušajiem mačiem pret “Mogo” spēs viņiem iekost?

Par “Mogo” un “Zemgales” pretstāvi jau rakstīju. Pēc 0:2 Šmerlī Arta Ābola brigāde pamatīgi nopērusi Tallinas “Panter” (7:1) un Elektrēnu “Energiju” (8:1). Vēl vienu intrigu gaidu “Panter” un Rīgas hokeja skolas mačos – Tallinā 3:2 un 2:1 (OT) panteru labā, tātad Oļega Sorokina U-18 izlases bāzes klubs ir ar ambīcijām. Šobrīd šķiet, ka notiks nopietna cīņa par 3. vietu. Lietuva, pazaudējusi “Kaunas City”, spēkus laikam koncentrējusi Elektrēnos, lai gan ar lietuviešiem vismaz hokejā nekad nekas nav skaidrs. 

No šīs nedēļas piecām spēlēm man intriģējošākais šķiet sestdienas mačs Tallinā – “Panter” pret “Prizmu”. Un gaidu, kuru no trim vārtsargiem (Ančs, Mežsargs, Milbergs) “Mogo” liks vārtos nākamajā spēlē.      

Jānis MATULIS