Latvijas hokejistes aizvadīs draudzības spēli hokejā pret Kanādas bruņoto spēku pārstāvēm

Otrdien, 27. augustā plkst. 20:00 Daugavas ledus hallē Rīgā notiks draudzības spēle hokejā, kurā uz ledus nūjas krustos Latvijas hokejistes un Kanādas bruņoto spēku pārstāves no Latvijā dislocētā NATO karaspēka vienībām. Spēli rīko Kanādas vēstniecība Latvijā un Latvijas Hokeja federācija, un tā simboliski demonstrē sieviešu līderību ikvienā jomā, tostarp hokejā un militārajā sfērā. Sievietes ir vienlīdz spēcīgas līderes gan militārajā jomā, kas nepieciešamības gadījumā cīnīsies par mieru un vispārpieņemtām demokrātiskām vērtībām, gan spēcīgas hokejistes, kuras veiksmīgi spēlē ātrāko sporta spēli pasaulē – hokeju.

Kanādas bruņoto spēku komandā spēlēs pārstāves no Latvijā dislocētajām NATO karaspēka vienībām. Liela daļa no viņām hokeju ir spēlējušas jau no bērnības, bet dažas  ir trenējušās un spēlējušas gana augstā līmenī.

Kopš 2017. gada Kanādai ir vadošā loma NATO paplašinātās klātbūtnes nodrošināšanā Latvijā,  kas ar š.g. jūliju no kaujas grupas pakāpeniski pārtop par Baltijā pirmo NATO daudznacionālo brigādi, stiprinot NATO atturēšanas un aizsardzības spējas un ikviena Latvijas iedzīvotāja drošību.

Savukārt, Latvijas komandā uz šo spēli būs apvienotas spēlētājas no Latvijas sieviešu izlases un Latvijas U18 meiteņu izlases. Latvijas sieviešu izlase pavasarī pie pilnām tribīnēm aizvadīja veiksmīgu pasaules čempionātu 1. divīzijas B grupā Rīgā, un decembrī piedalīsies olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, bet Latvijas U18 meiteņu izlasei 2025. gada janvārī Rīgā būs jāpiedalās pasaules čempionāta 2. divīzijas A grupas turnīrā.

Hokeja spēle starp Kanādas bruņoto spēku un Latvijas sieviešu hokejistēm tiks aizvadīta 27. augustā plkst. 20:00 Daugavas ledus halles B laukumā (Augšiela 1, Latgales priekšpilsēta, Rīga). Spēles ilgums 3 periodi pa 10 minūtēm. Spēli var apmeklēt ikviens skatītājs

LHF Sporta direktora Edgara Bunča komentārs par spēli: “Sieviešu hokeja attīstība Latvijā mums ir bijusi viena no pēdējo gadu prioritātēm un tam tiks pievērsta liela uzmanība arī turpmāk. LHF šogad Rīgā sarīkoja sieviešu pasaules čempionātu 1. divīzijā B grupā, un nākošgad janvārī rīkos U18 meiteņu izlašu pasaules čempionātu 2. divīzijā A grupā. Šādas spēles ar Kanādas militārajām pārstāvēm ļoti labi parāda sieviešu nozīmīgo  lomu dažādās dzīves sfērās, tajā skaitā arī militārajā. Pats esmu zemessargs un zinu kā tas ir, taču, ja ir vēlme un mērķis, tad nekas nav neiespējams – gan hokeja laukumā, gan militārajā karjerā.”

Papildus informācija par šo spēli:

LHF Sieviešu sektora vadītāja Agnese Kārkliņa (22480252)

LHF projektu vadītājs Jānis Stepītis (20220530)