Nedēļas nogalē aizvadīts Talantu Izcilības programmas sezonas otrais posms

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 3. un 4. februārī, Daugavas ledus hallē norisinājās Talantu Izcilības programmas (TIP) sezonas otrais posms.

Sestdienas un svētdienas TIP posms bija veltīts U-13, U-14 un U-15 vecuma grupām. Hokejisti ne tikai devās uz ledus un piedalījās fiziskajās treniņos, bet arī vēroja video teoriju par metienu un nūjas tehniku. 

Kamēr jaunie hokejisti centās uzkrāt zināšanas, TIP programmas sportistu vecākiem tika stāstīts par relatīvo enerģijas deficītu sportā, vecāku atbalstu rezultātu sasniegšanā, balansu sportā un mācībās, kā arī “izdegšanu”. Ar šīm lekcijām uzstājās sporta ārste Laila Ušacka un psihologs Paula Bramane. 

“Šajā posmā bija daudz jauno sportistu, kuri TIP programmā piedalījās pirmo reizi, jo klubi bija deleģējuši jau citus hokejistus. Līdz ar to paplašinājās kopējais TIP spēlētāju loks, kas piedalījušies programmā. Varēja manīt, ka hokejisti, kuri piedalījās TIP jau atkārtoti, labāk orientējās un varēja labāk izpildīt treneru prasības. Puiši un meitenes bija ļoti motivēti sevi parādīt, lai jau martā piedalītos sezonas noslēguma pasākumā. Vadoties no pirmā posma pieredzes, kad uz pasākumu ieradās ļoti liels skaits vecāku, arī šoreiz bijām patīkami pārsteigti par milzīgo interesi. Jāuzslavē lektori par profesionālajām, aizrautīgām un interesantām lekcijām. Spriežot pēc vecāku reakcijas, sapulces tika aizvadītas ar lielu pievienoto vērtību. Liels paldies pasniedzējiem, dalībniekiem, vecākiem un treneriem,” sacīja TIP programmas vadītājs Toms Broks. 

Abās dienās treniņus vadīja Latvijas nacionālās izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš, kuram palīdzēja Lauris Dārziņš, Edgars Masaļskis, slidošanas un nūjas tehnikas treneris Edgars Lipsbergs, video treneris Pēteris Groms, kā arī treneru palīgi no U-13, U-14 un U-15 vecuma grupām. 

TIP finālu posmu plānots aizvadīt 14. un 15. martā (skolēnu brīvlaiks). Noslēdzošajā posmā dalībniekus sagaida aizraujoša programma. Uz tikšanos jau pavisam drīz!

FOTO no pirmās dienas pasākuma: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.711198767792546&type=3

FOTO no otrās dienas pasākuma: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.711385567773866&type=3