Hokeja intrigas Baltijas mērogā

8. septembrī ar divu pagājušās sezonas Latvijas/OHL čempionāta finālistu – “Zemgales” un “Mogo” spēli Jelgavā tiks dots starts nu jau pilnvērtīgajā Baltijas čempionātā. Ko skatītājiem gaidīt hokeja laukumos?

Oi! Intrigu bez gala. Cik stiprs pēc divu gadu pauzes Latvijā būs šā brīža Igaunijas čempions “Kurbads”? Vai kluba saimnieks Andis Pikāns būs apmierināts ar cīņu par trijnieku, vai arī Rumbulā derīga būs tikai 1. vieta? Vai Artis Ābols spēs ar novājināto “Zemgali” radīt konkurenci “Mogo” un “Kurbadam”? Vai “Prizma” turpinās pavasara ieskrējienu un jau ar pirmajām spēlēm vāks punktus turnīra tabulā? Vai spēlējošais “Mogo” ģenerālmenedžeris Elviss Želubovskis galvenā trenera Ģirta Ankipāna virsvadībā atgriezīs jaunību Gintam Meijam? Vai arī pēc šīs sezonas Baltijas čempionāta labākais aizsargs būs Krišjānis Rēdlihs? Vai visi pieci Latvijas klubi tiks “play-off”? Vai HS “Rīgai” pietiks jaudas Latvijai un somu U-18 līgai? 

Vai nespēlējot vienā maiņā un vienā komandā abi Ozoliņi – Kārlis un Artūrs atkal būs rezultatīvākie čempionāta spēlētāji? Vai Tallinas “Panter” mājas spēļu cena (5-12 eiro) būs adekvāta? Vai vasarā ar labākajiem lietuviešu uzbrucējiem pastiprinātā Elektrēnu “Airwell Energija” atgriezīsies sābru hokeja varas tronī? Vai “Kaunas City” ukraiņu speciālista Sergeja Vitera vadībā un ar duci leģionāru spēs izrādīt konkurenci Latvijas grandiem? Vai Viļņas “7BET-Hockey Punks” realizēs savu sapni – 32 spēļu regulāro čempionātu pabeigt vismaz otrajā vietā Lietuvas klubu konkurencē? Kā Baltijas mērogos jutīsies un izskatīsies Igaunijas vicečempioni Tallinas “Panter”? 

Intrigu vairāk nekā hokeja haļļu Latvijā! Lai saspringta un ar kvalitatīvu hokeju bagāta sezona! Kā tas pienāktos 2023. gada pasaules bronzas izlases mājās.        

Jānis MATULIS