Par godu Latvijas hokeja izlases sasniegumiem Rīgas sirdī atklāts lielformāta foto objekts – hokeja vārtsargs

Ceturtdien, 15. jūnijā, Brīvības pieminekļa pakājē, piedaloties kuplam skaitam interesentu, svinīgi atklāts lielformāta foto objekts – hokeja vārtsargs, ko dekorāciju kompānija “December Design” radījusi par godu Latvijas hokeja izlases sasniegumiem, izcīnot bronzas medaļu pasaules hokeja čempionātā.

Svinīgajā objekta atklāšanas pasākumā piedalījās bronzas medaļas ieguvēji – hokejisti Rihards Bukarts un Mārtiņš Dzierkals, Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs, pasaules čempionāta orgkomitejas vadītājs Edgars Buncis, Rīgas mēra Mārtiņa Staķa biroja vadītāja Evija Celma, December Design” komanda un kupls skaits rīdzinieku un pilsētas viesu. Atklāšanas pasākumu vadīja atraktīvais TV raidījumu vadītājs Aivis Ceriņš.

Spontāni piešķirtajai brīvdienai bija viens labs pienesums, ko jūs šodien redzat šeit. Šīs emocijas un mūsu izlases fantastiskais panākums mūsu nacionālo pašapziņu pacēla vēl nebijušos augstumos. Arī mūsu kompānija December Design” gribēja pateikt lielu paldies Latvijas Hokeja federācijai, hokeja komandai, un visiem, kuri strādāja, lai šis viss notiktu. Mēs zinām, ka aiz gigantiskiem panākumiem slēpjas gigantisks darbs. Šis ir mūsu mazais paldies – par godu hokejam veidota instalācija, objekts, kas jums – gan Rīgai, gan Rīgas tūristiem – atgādinās, ka uzvara ir mūsu,” atklāšanā teica December Design” dibinātājs un dizainers Kristaps Štobis.

Liels paldies visas hokeja saimes vārdā par to, ka jūs nebeidzat pagarināt šo svētku sajūtu. Šodien, atrodoties šeit, mani pārņem dažādas emocijas. Pirmkārt, tā ir liela pateicība un, protams, arī lepnums par to, kas šeit drīz atklāsies. Tas, ko jūs šeit drīz redzēsiet nav tikai atgādinājums par mūsu hokeja izlases vēsturisko panākumu un bronzas medaļu, tas nav tikai atgādinājums par mūsu lieliskajiem spēlētajiem un vārtsargu Arturu Šilovu, tas ir kas krietni, krietni vairāk. Šis objekts kalpos katram kā iedvesma un motivācija nebaidīties sev nākotnē uzlikt visaugstākos mērķus, pat nevis tikai nebaidīties, bet arī noticēt, ka mēs un jūs varat tos sasniegt. Šis objekts ļoti labi parāda un pierāda, ko mēs kā nācija varam sasniegt brīdī, kad esam sadevušies rokās un vienoti. Paldies idejas autoram Kristapam un December Design” uzņēmumam, kā arī Rīgas domei, kas ļāva šo objektu  pilsētas centrā uzstādīt,” atklāšanā uzsvēra Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs.

Atklāšanas pasākumā klātesošos uzrunāja arī  hokejisti Rihards Bukarts un Mārtiņš Dzierkals: Paldies visiem, kuri šeit atnākuši, neskatoties uz to, ka ir darba diena, tas ir ļoti patīkami. Joprojām mums ir grūti noticēt un aptvert to, kas ir noticis. Pavisam nesen mūs sagaidīja pie Brīvības pieminekļa, kur bija pārpildīts ar cilvēkiem, un šobrīd mēs esam šeit un cenšamies arī jums atdot kaut ko atpakaļ.” Ikvienam klātesošajam bija iespēja tikt arī pie hokejistu autogrāfiem un kopā nofotografēties. 

Ikviens interesents no šodienas aicināts iet uz Bastejkalna parku un novērtēt lielformāta foto objektu klātienē, iemūžinot to fotogrāfijās un daloties sociālajos tīklos, tādējādi turpinot dzīvot fantastiskajās uzvaras emocijās. 

Foto objekts – hokeja vārtsargs – izgatavots no metāla, ir vairāk nekā divus metrus augsts un trīs metrus plats. Objektā iestrādātas LED gaismas līnijas un citi dekoratīvi elementi, lai tas tumsā spīdētu un priecētu apkārtējos arīdiennakts tumšajā laikā. Projekts tapis sadarbībā ar Latvijas Hokeja federāciju.