Latvijas izlase dramatiskā mačā piekāpjas Slovākijai

Latvijas hokeja valstsvienība pasaules čempionāta otrajā mačā, kurā pretī stājās Slovākijas izlase, atkal ielaida pirmajā minūtē, prata atspēlēties, tomēr piedzīvoja minimālu zaudējumu 1:2.

Šovakar treneri jau no spēles sākuma vārtos sūtīja Artūru Šilovu, kurš pirmajā mačā jau piektajā minūtē nomainīja Ivaru Punenovu. Taču svarīgi bija ne vien turēt drošībā vārtus, bet arī atrast veidus, kā iemest pirmo ripu, kam pirmajā mačā ar 60 minūtēm nepietika.

Pie vārtu guvuma pirmajā periodā tikt tomēr neizdevās, bet atkal sanāca ielaist jau pirmajā minūtē.... Slovāku pretuzbrukumā vārtu priekša tika aizmirsts Matūšs Sukels, kurš saņēma piespēli no aizvārtes un uzreiz to šāva mērķī - 0:1. Pēc ātri gūtajiem vārtiem slovāki pārliecinoši pārņēma iniciatīvu un, lai arī daudz bīstamu metienu nebija, pāris epizodēs Šilovam bija jāglābj. Labā ziņa - viena tradīcija gan tika lauzta un jau piektajā minūtē arī otrie vārti ielaisti netika.

Pamazām pretspēli izdevās noorganizēt arī Latvijai, tomēr karstāk joprojām klājās pie pašu vārtiem. Perioda vidū pie iespējas uzmest no iemetienu apļa bija Robertam Bukartam, kurš mērķēja tālajā stūrī, bet Stanislavs Škorvāneks ar kājsargu ripu atvairīja. Jau trešdaļas beigu gaļā no zonas vidus vienā pieskārienā meta Rūdolfs Balcers, bet arī šajā momentā uzvarētājs izrādījās vārtsargs.

Arī ceturtais šī čempionāta periods Latvijai noslēdzās sausā, turklāt slovāki bija tuvāk otrajiem vārtiem, nekā mēs pirmajiem. Šilovam bija jāglābj arī trešdaļas pēdējā minūtē, un mūsu vārtsargs to spēja.

Pēc pārtraukuma Latvija atsāka enerģiski un ātri tika pie pirmā vairākuma, kas gan faktiski tikai aizvadīts bez momentiem. Latvija uzbruka vairāk, nekā tas izdevās pirmajā periodā, tomēr darba vairāk joprojām bija Šilovam, jo slovāki uzbruka bīstamāk. Slovākija īsā laikā tika pie diviem izgājieniem pret vienu aizsargu, ko pārvērst vārtu guvumos mūsējie tomēr neļāva.

Drīz vien sekoja vēl viens vairākums, kas jau bija krietni bīstamāks un vārtu guvums bija pavisam tuvu – Jānis Jaks izkārtoja teicamu iespēju Ronaldam Ķēniņam, bet fantastiski ar nūju nospēlēja Škorvāneks, atvairot ripu, kas lidoju tukšā vārtu stūrī. Tomēr visu saslaucīt slovāku vārtsargam neizdevās. Rodrigo Ābols viduszonā apzaga sāncensi, nonāca aci pret aci ar Škorvāneku un ar plaukstas metienu pārspēja viņu - 1:1!

Vārtu guvums ļāva Latvijai pārņemt iniciatīvu, bija vēl momenti, bet rezultāts šajā periodā tomēr nemainījās. Trešās trešdaļas pirmā puse aizritēja abpusējos uzbrukumos, reizē neaizmirstot par aizsardzību, labi apzinoties, ka viens vārtu guvums var izšķirt šī mača likteni. Šilovs tiek galā ar izgājienu viens pret vienu, bet otros vārtos Škorvānekam jātiek galā ar tālākiem metieniem.

Diemžēl trešdaļas vidū Latvija vēlreiz nonāca zaudētājos - Šilovs tiek galā ar metienu no distances, bet pie atsistās ripas pirmais tiek Slovākijas kapteinis Mareks Hrivīks un raida to vārtos. Latvija enerģiski centās atspēlēties, veidoja momentus un arī tika pie vairākumiem. Pirmajā no tiem jau pašā sākumā teicama iespēja gūt vārtus bija Andrim Džeriņam, kurš tomēr netrāpīja tukšos vārtos, triecot ripu pret stabu.

Vairāk nekā minūti Latvija varēja spēlēt pret trim slovākiem, momenti tika veidoti, arī jau spēlējot ar tukšiem vārtiem, taču izraut neizšķirtu tā arī nesanāca. Pirmie vārti čempionātā gūti, bet līdz pirmajiem punktiem vēl jāpagaida.

Latvija – Slovākija 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Vārti: 0:44 Sukels (Cehlāriks) 0:1 , 36:51 Ābols 1:1, 50:04 Hrivīks (Kohs, Pāniks) 1:2
Soda minūtes: 2:10
Metieni: 29:28
Vārtsargi: Artūrs Šilovs - Stanislavs Škorvāneks
Galvenie tiesneši: Kristofers Holmss (SWE), Laiems Sivels (GBR)