Lāčplēša dienā Latvija uzvar un triumfē turnīrā Norvēģijā!

Otro uzvaru divās dienās izcīnījusi Harija Vītoliņa vadītā Latvijas vīriešu hokeja izlase, kas šovakar Norvēģijas pilsētā Tronheimā ar rezultātu 3:2 pārspēja Dānijas jaunās paaudzes izlasi un garantēja pirmo vietu. Vakar Latvija ar 6:3 pārspēja mājiniekus. Sadarbībā ar Sportacentrs.com.

Ar vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Šveices čempionāta līdervienības "Geneve-Servette" uzbrucējs Deniss Smirnovs, un pa vārtiem guva arī čehs Mārtiņš Dzierkals un slovāks Filips Buncis.

Latvija jau pirmajās sekundēs trāpīja pa stabu, bet pirmajā minūtē izvirzījās vadībā tik un tā – pēc Smirnova piespēles pēkšņu izgājienu viens pret vienu realizēja Dzierkals (1:0).

15. minūtē izlīdzinājumu panāca Lūkass Bangs no Herningas komandas, pielabojot Dāvida Madsena metienu, taču jau divas minūtes vēlāk 

Otrajā periodā Latvija izturēja 40 sekundes trijatā, tad neizmantoja trīs vairākumus, turklāt trešajā vairākumā ielaida vārtus – dāņi nopelnīja soda metienu, un "SonderjyskE" spēlētājs Nikolajs Kristensens pārspēja Ēriku Vītolu (2:2).

Pie vārtiem vairākumā Latvija gan tika trešā perioda ievadā un jau trešo reizi izrāvās vadībā – pie vārtiem tika Buncis (3:2), reabilitējoties par nopelnīto soda metienu. Buncis pēcāk tika atzīts par Latvijas labāko spēlētāju šajā mačā.

Galotnē Latvija no vairākuma piecatā pret četriem nokļuva līdz mazākumam trijatā pret četriem. Latvija izturēja 84 sekundes un uzvaru nosargāja arī piecatā pret sešiem, kad sāncenši noņēma vārtsargu.

Latvijas izlases vārtus arī šovakar sargāja Vītols, un izmaiņu nebija arī aizsargu un uzbrucēju virknējumos.

Dānija – Latvija 2:3 (1:2, 1:0, 0:1).
Vārti: 0:49 Dzierkals (Smirnovs) 0:1, 14:37 Bangs (Madsens) , 16:54 Smirnovs (Tumānovs, Krastenbergs, vair.) 1:2, 39:07 Kristensens (s.m) 2:2, 42:57 Buncis (Zabusovs, vair.) 2:3.
Metieni: 18:28.
Soda minūtes: 20:16.
Vārtsargi: Matīass Seldrups - Ēriks Vītols.