Latvijas izlase emociju bagātā mačā piekāpjas Šveicei

Gatavojoties pasaules čempionātam hokejā Latvijas izlase bez apslimušā galvenā trenera Harija Vītoliņa ar rezultātu 2:5 piekāpās pārbaudes spēlē Šveicei. Latvijas valstsvienībā vārtus guva Jānis Jaks un Nikolajs Jeļisejevs.

Ērikam Vītolam Latvijas valstsvienības rindās spēle Cīrihē nesākās veiksmīgi. Septiņu minūšu laikā Latvijas komandas vārtos divreiz lidoja ripa. Vispirms latvieši netika līdzi pretinieku iegājienam mūsu komandas aizsardzības zonā, ļaujot Vītola vārtos lidot spēcīgi mestai ripai. Savukārt otros vārtus latvieši zaudēja pēc ļoti labas Šveices komandas izspēles uz tukšiem vārtiem.

Spēle uz brīdi palika ar vienu galveno tiesnesi, jo viens no soģiem saņēma sitienu pa seju, ciešot arbitra zobiem. Kamēr tiesnesis saņēma medicīnisko palīdzību, duelis starp Latvijas un Šveices vienībām turpinājās ar vienu soģi laukumā.

Pirmajā periodā Latvijas valstsvienība nonāca iedzinējos jau ar 0:3, pēc tam, kad no zilās līnijas izdarīto uzmetienu pielaboja Kalvins Tirkaufs, liekot ripai iesprukt zem Vītola ķērājcimda.

No cīņas izkrita Miks Indrašis, kurš cieta sadursmē un ar sāpju grimasi pameta laukumu, spēlē vairs neatgriežoties.

Otrajā spēles trešdaļā Latvijas izlasei bija virkne ar skaitliskajiem vairākumiem, kurus pozitīvā rezultātā izdevās pārvērst piecas minūtes līdz perioda izskaņai. Šveices vārtsargam neizdevās noreaģēt uz Jāņa Jaka metienu no zilās līnijas, ripai lidojot vārtos un rezultātam kļūstot 1:3.

Trešās trešdaļas ceturtajā minūtē Nikolajs Jeļisejevs meistarīgi ievilka ripu vārtu priekšā un raidīja to pretinieku cietoksnī, atgriežot Latvijas izlasi cīņā par uzvaru - 2:3. Arī otros vārtus Latvijas izlase guva skaitliskajā pārsvarā.

Spēles izskaņā pacīnīties par rezultāta izlīdzināšanu Latvijas izlasei liedza Kiljans Motē, kurš tika pie no Artūra Kuldas atlekušās ripas un raidīja to vārtos. Vītols ripu nedaudz aizskāra, bet ne pietiekami, lai glābtu komandu no vārtu zaudējuma. Vēl spēles pēdējā sekundē ripa ielidoja tukšajos Latvijas vārtos, liekot piekāpties ar 2:5.

Rīt komandas spēkosies pulksten 16:30.

Šveice - Latvija 5:2 (3:0, 0:1, 2:1)

Vārti: 3:00 Egli (Ambīls) 1:0, 6:22 Korvi (Delemons) 2:0, 14:48 Tirkaufs (Lefels vair.) 3:0, 34:40 Jaks (Ķēniņš, Ri. Bukarts vair.) 3:1, 43:56 Jeļisejevs (Smirnovs, Jaks) 3:2, 56:43 Motē (Alatalo, Riats vair.) 4:2, 59:59 Le Kultrs 5:2
Metieni: 40 - 22
Soda minūtes: 14 - 14
Vārtsargi: Sandro Ešlimanns - Ēriks Vītols