Veinbergam pirmie vārti izlasē, Latvija revanšējas Francijai

Latvijas hokeja izlase šovakar aizvadīja otro pārbaudes spēli pirms gaidāmā pasaules čempionāta hokejā. Komanda otro reizi divu dienu laikā sacentās ar Francijas izlasi un izcīnīja panākumu ar 3:2, revanšējoties par zaudējumu vakar. Pirmos vārtus izlases kreklā guva ''Zemgales''/LLU rindās spēlējošais uzbrucējs Klāvs Veinbergs, kurš tika atzīts arī par labāko spēlētāju Latvijas izlasē. Sadarbībā ar Sportacentrs.com.

Latvijas hokeja izlase šovakar aizvadīja otro pārbaudes spēli pirms gaidāmā pasaules čempionāta hokejā. Komanda otro reizi divu dienu laikā sacentās ar Francijas izlasi un izcīnīja panākumu ar 3:2, revanšējoties par zaudējumu vakar. Pirmos vārtus izlases kreklā guva ''Zemgales''/LLU rindās spēlējošais uzbrucējs Klāvs Veinbergs, kurš tika atzīts arī par labāko spēlētāju Latvijas izlasē.

Rezultatīvākie ar vienu vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli bija Mārtiņš Dzierkalsun Sandis Smons.

Vārtu drošība šoreiz tika uzticēta 20 gadus jaunajam Ērikam Vītolam. ''Zemgales''/LLU mūris un Latvijas čempions aizvadīja trešo spēli izlasē un tajā atvairīja 17 no 19 francūžu izpildītajiem metieniem.

Abas izlases maču iesāka mierīgi un izteiktu vārtu gūšanas iespēju bija maz. Mājinieki izdarīja piecus metienus, kamēr latvieši vienpadsmit. Latvijas hokejisti trešdaļas izskaņā nerealizēja skaitlisko vairākumu un pirmais periods noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu.

Latvijai otrā periodā sākumā bija vēl viena iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, taču arī tā netika izmantota. Trešdaļas vidū gan vārtus pretuzbrukumā pēc Sanda Smonaun Edgara Kuldas piespēlēm guva Klāvs Veinbergs.

Nepilnas četras minūtes vēlāk Mārtiņš Dzierkals Latvijas pārsvaru jau dubultoja. Hokejists izslidoja vienatnē pret Francijas vārtsargu un meta precīzi pēc Patrika Ozolapiespēles.

Trešā perioda piektajā minūtē savus pirmos vārtus guva mājinieki, izmantojot skaitlisko vairākumu. Otro dienu pēc kārtas precīzs bija Morēns Buvē.

Pēc nepilnām desmit minūtēm gan divu vārtu pārsvaru atjaunoja Sandis Smons, izmantojot skaitlisko vairākumu.

9 sekundes pirms pamatlaika beigām mājinieki vienus vārtus atguva, taču ar to bija par maz, lai pacīnītos par uzvaru.

Latvijas izlasei atlikušas vēl četras pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta hokejā. Nākamā tiks aizvadīta 30. aprīlī, kad Latvijas hokeja izlase viesosies Veinfeldenē pie spēcīgās Šveices.

Francija - Latvija 2:3 (0:0, 0:2, 2:1)
Vārti: 28:19 Veinbergs (E.Kulda, Smons) 0:1, 31:49 Dzierkals (Ozols) 0:2, 44:16 Buvē (Galets, Leklērs) 1:2, 53:19 Smons (Dzierkals) 1:3, 59:41 Čakiašvili (Fabrē) 2:3