Tribuncovs: “Turnīru vērtēju pozitīvi”

Latvijas U23 izlase atgriezusies mājās pēc aizvadīta “Three Seas Cup” turnīra Polijā. Šajā turnīrā jaunizveidotajai Latvijas U23 izlasei bija jāspēkojas ar Lietuvas, Igaunijas un turnīra mājinieku Polijas pieaugušo izlasēm. Pirmajās divās spēlēs izdevās apspēlēt abas kaimiņvalstis Lietuvu un Igauniju ar attiecīgi 5:0 un 14:0. Pēdējā spēlē gan zaudējums mājiniekiem poļiem ar 1:4. Sarunājāmies ar mūsu komandas galveno treneri Atvaru Tribuncovu, kurš pastāstīja par šo spēļu rezultātiem, nozīmīgumu un arī ieguvumiem no gūtās pieredzes.

 

Kā vērtējiet aizvadīto Three Seas Cup turnīru Polijā un Latvijas U23 izlases sniegumu?

-Turnīru vērtēju ļoti pozitīvi, it sevišķi šādā laikā puišiem ir iespēja turpināt sezonu, apliecināt sevi un sasniegt savus mērķus, un labi nospelēt kopumā.  Tā ir izlase un visiem tas ir patīkami, arī mums, treneriem tai skaitā aizbraukt uz turnīru un aizvadīt pietiekami laba līmeņa spēles. Kopumā jāsaka, neskatoties uz to, ka komanda tika izveidota tik īsā laikā, es domāju, ka viss bija diezgan labi.

 

Cik nozīmīgs ir šāds turnīrs tuvāko Latvijas izlases spēlētāju rezervju un potenciālo dalībnieku kontekstā?

-Priekš puišiem tas ir ļoti labi. Ja es salīdzinu ar savu spēlētāja karjeras laiku, tad mums pirmajā izlasē bija noteikts spēlētāju skaits un tuvākās rezerves pat īsti neviens nezināja. Un tādi bija varbūt trīs vai četri spēlētāji. Tādēļ mūsdienās jaunajiem spēlētājiem, kā, piemēram, šobrīd 2000. - 2002. g. dz. tas ir neaizvietojami.  Kā jau iepriekš minēju, ir labi, ka spēlētājiem turpinās sezona un paši spēlētāji turpina darbu pie fiziskās kondīcijas, kas palīdz arī vieglāk uzsākt nākamo sezonu.

Un vēl ir tas, ka spēlētāji visu laiku ir izlases treneru redzeslokā un arī treneri var apzināties šīs te tuvākās rezerves. Kā arī tā ir iespēja jaunākajiem spēlētājiem, kā, piemēram, nākošgad tie varētu būt 2003. g. dz. vai jaunāki, kas izjutīs tās vēsmas un atmosfēru, kāda valda pieaugušo spēlētāju izlasē. Tas ir ļoti nozīmīgi.  

 

Vai spēļu rezultāti atbilst komandu patiesajiem spēkiem šajā turnīrā?

-Skatoties uz mums, tad varbūt lietuviešus mēs nedaudz pažēlojām, pirmajā spēlē vēl bijām nedaudz kautrīgi. Ar igauņiem varējām vēl. Uz pēdējo spēli mūs nedaudz izsita no ierindas brīvdiena pirms spēles ar poļiem. Varbūt tas saistīts ar kopējo pieredzes trūkumu. Kā arī pēc 14 gūtiem vārtiem iepriekšējā spēlē ir grūtāk savākties un tas mums uz pēdējo spēli neizdevās. Pret Polijas izlasi spēlējām viņu mājās, mums bija jauna komanda un arī vietējie tiesneši darīja savu darbu, bet par to nevēlos runāt. Kopumā jāsaka, ka, ja mēs ar Poliju tiktos vēlreiz tagad, tad rezultāts varētu būt mazliet citādāks nekā tas bija šoreiz.

 

Atskatoties kopumā uz izlases pavadīto laiku, ko vēl varētu piebilst?  

-Šis laiks vien jau ir liecinieks tam, ka ir jāizmanto šādas iespējas nesēdēt dīvānā, bet gan darīt savu iemīļoto darbu un aizbraukt kopā ar saviem vienaudžiem piedalīties turnīrā izlases sastāvā.

Un es atceros, kā bija manā hokejista karjeras laikā, kad, piemēram, nebija tik labi izdevusies sezona, bet bija iespēja atbraukt uz izlasi un kopā ar saviem vienaudžiem trenēties tādā līmenī, pavadīt laiku izlasē un sarunāties ar savējiem. Tā ir iespēja atkal uzlādēties nākošajai sezonai un tas ir ļoti svarīgi.

---

Vairāk info skaties, spiežot šeit 

Foto: Latgales laiks