HS "Kurbads" turpina darbu cerībā uz klātienes treniņu atsākšanos

Šajā izaicinājumiem pilnajā laikā, kad dažādi valstī noteiktie ierobežojumi neļauj aizvadīt pilnvērtīgus treniņus bērniem sporta skolās, uz nelielu sarunu aicinājām Hokeja Skolas “Kurbads” direktoru Tomu Bluku. Šajā intervijā aprunājāmies par veidiem, kā izdodas sadzīvot ar noteiktajiem ierobežojumiem, neierastajiem treniņu apstākļiem un cerībām nākotnei.

Toms Bluks - HS "Kurbads" direktors

 

Sakarā ar COVID-19 ierobežojumiem jau vairākus mēnešus kā aizliegti grupu treniņi iekštelpās, bet Jūs esiet centušies rast zināmu risinājumu un uzbuvējuši āra laukumu līdzīgi, kā dažās citās hokeja skolās un klubos. Vai variet pastāstīt kā tas izdevās?

Halles īpašumā bija vēl vieni hokeja laukuma borti, kuri bija paredzēti otras ledus halles laukumam. Sakarā ar ieilgušajiem ierobežojumiem, izlēmām būvēt āra laukumu, lai puiši papildus zoom treniņiem, varētu atgriezties uz slidām. Protams, pieredze mums nebija diez ko liela, bet kopīgiem spēkiem mums tas izdevās.

 

Kā kopumā Jūsu komandas pavada šo ierobežojumu pilno laiku un vai izdodas regulāri treniņi un uzturēt kluba audzēkņus vēlamā kondīcijā?

Visa Kurbads hokeja skola turpina trenēties gan attālināti ar tiešsaistes Zoom treniņiem, gan aizvadot sausos treniņus blakus ledus hallei, trenējoties mazās grupās, ievērojot visus drošības noteikumus. Vēl audzēkņiem tiek sastādītas individuālās treniņu programmas, kuras var pildīt mājas apstākļos. Protams, šādos ierobežojumu apstākļos ir grūti noturēt labu fizisko formu un motivāciju trenēties, bet mēs no hokeja skolas puses darām visu, lai vismaz audzēkņu fiziskā forma paliek labā līmenī.

 

Vai tas ir morāli izaicinoši turpināt uzturēt hokeja skolas darbību un trenēties, nezinot kad un vai normāli treniņi un sacensības varēs turpināties?

Protams, ir ļoti grūti. Puiši ir ļoti noilgojušies pēc pilnvērtīgiem klātienes treniņiem, spēlēm un emocijām tajās. Daudziem puišiem tuvojas izlašu vecums un viņiem noteikti ir nepieciešams kvalitatīvs treniņu process, kuru šajos ierobežojumu apstākļos nevaram pilnvērtīgi sniegt. Tomēr, ir jārespektē valdības lēmumi gan mums, gan visiem pārējiem klubiem, lai mēs visi kopā varētu pēc iespējas ātrāk atgriezties pilnvērtīgā treniņu procesā.

 

Redzam, ka esiet aktīvi arī sociālajos tīklos un cenšaties uzturēt pozitīvu garu šādā veidā. Kā Jūs vērtējat savu aktivitāti šajā ziņā un vai cilvēkiem ir interese un tie novērtē ieguldīto darbu?

Esam aktīvi sociālājos tīklos, jo mums patīk interesants saturs un ņemam piemēru no citām sporta skolām ārpus valsts un arī profesionāliem klubiem. Mums ir treneri un audzēkņi ar kuriem lepojamies un ar kuru labajiem darbiem gribam dalīties, tā ir galvenā motivācija. Gribētos, lai arī federācija novērtētu sporta skolu mārketinga aktivitātes un ar tām dalītos savos sociālajos tīklos, jo tas palīdzētu aktualizēt hokeju starp bērniem un parādītu reālas skolas, kur iespējams trenēties un ieskatīties to ikdienā.

 

Ko Jūs sagaidāt no šī pavasara un kādi būtu hokeja skolas mērķi šīs sezonas izskaņā?

Ļoti ceram, ka tomēr drīzumā varēsim pilnvērtīgi atsākt klātienes treniņus. Būtu lieliski, ja atļautu komandām pabeigt iesākto čempionātu, jo puišiem ir nepieciešama spēļu prakse. Esam gatavi pagarināt hokeja sezonu kaut visu vasaru, lai audzēkņi varētu atgūt iekavēto. Sagaidām arī atbalstu audzēkņu vecākiem, jo šī situācija ir ietekmējusi arī viņu finanses, varbūt ir iespēja izskatīt samazināt pārēju maksas vai palielināt līdzfinansējumu sporta skolām, lai finanses nevarētu būt iemesls kāpēc bērni pēc šī pārtraukuma nevarētu atgriezties sportā.