Latvija izcīna Deutschland Cup 2020 kausu

Marco Leipold

Latvijas valstvienība finālspēlē ar rezultātu 3:2 pieveica Vācijas izlasi un izcīnīja kausu.

Latvijas izlase 8. novembrī pieveica Vācijas izlasi un izcīnīja “Deutschland Cup” kausu. Turnīrā kopumā tika aizvadītas trīs spēles, kurās izdevās izcīnīt divas uzvaras. Pirmajā spēlē Latvijas valstsvienība pieveica Vācijas U-23 komandu, otrajā spēlē piedzīvoja sauso zaudējumu pret Vācijas izlasi, bet finālspēlē, spēlējot pret to pašu komandu, izcīnīja uzvaru papildlaikā. Pēc turnīra savu komentāru sniedza komandas kapteinis Mārtiņš Karsums.

“Galvenais bija dabūt emocijas. Emocijas dabūjām, uzvarējām kausu. Protams, sākums, pret U-23, bija diezgan lēns - daži nebijām spēlējuši septiņus mēnešus. Dabūjām uzvaru pirmajā spēlē un tad nāca pretī lielā Vācijas izlase. Bija laba spēle, bet nerealizējām daudz momentus, Lazdiņš labi nospēlēja tāpēc liels paldies viņam. Šodien atkal sākums bija tāds palēns, varētu teikt, ka iemidzinājām viņus, tad izdevās gūt divus vārtus, tas bija labi. Ielaidām otros vārtus, kur viņiem veiksmīgi iekrita, bet kopumā visa komanda ir malači, izturējām līdz beigām un papildlaikā Frenks izvilka. Uz turnīru atbraukuši bija daudz jaunie hokejisti, kuri iepriekš nebija spēlējuši izlasē. Baigie malači spēlēja no pirmās minūtes līdz pēdējai. Protams, vārtsargi mums izglāba visas spēles. Arī Olimp maiņa visas trīs spēles bija uz tāda laba viļņa - veidoja daudz momentus un guva vārtus – viņi izskatījās vislabāk. Atzīmēt uzvaru baigi nesanāks, rīt 4:30 jāizbrauc no viesnīcas. Gribētu piebilst un teikt lielu paldies Latvijas Hokeja federācijai no bezdarbnieku klubiņa par to, ka paņēma mūs komandā, atļāva spēlēt turnīrā,” stāsta Mārtiņš.

Finālspēlē divus vārtus Latvijas komandas sastāvā guva Frenks Razgals un vienus Gatis Sprukts. Spēļu rezultāti – 4:2; 0:2; 3:2 PL. Foto: Marco Leipold