Optibet Baltijas Sieviešu Hokeja Čempionāta preses konference

Guntis Lazdāns

2020. gada 9. oktobrī Tirdzniecības centra Akropole 2.stāva kinoteātra Apollo LG OLED Lounge zonā norisinājās "Optibet" Baltijas Sieviešu Hokeja Čempionāta (Optibet Baltic Women’s Ice-hockey Championship) atklāšanai veltītā preses konference.

Konferenci atklāja Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols, kurš savā uzrunā izteica pateicību turnīra ģenerālsponsoram Optibet par veiksmīgo sadarbību, kā arī akcentēja, ka sieviešu klubiem ir izdevies tas, kas vēl līdz šim nav izdevies ar vīriešu klubiem – saorganizēt kopīgu Baltijas Līgu, kā arī pauda aicinājumu saglabāt pozitīvismu un šajos izaicinošajos apstākļos koncentrēties uz lietām, kuras mēs spējam ietekmēt, un darīt tās pēc iespējas labāk.

 

Neskatoties uz to, ka Lietuvas un Igaunijas hokeja federāciju pārstāvji nevarēja personīgi apmeklēt pasākumu, viņi bija iepriekš snieguši komentārus par sieviešu hokeja komandu dalību turnīrā.

 

Lietuvas hokeja federācijas ģenerālsekretārs Tomas Budrauskas izsakās šādi: “Optibet Baltijas sieviešu hokeja līga ļauj mums pulcēt visas spēcīgākās spēlētājas un palīdz viņām kļūt labākām, kā arī ceļ kopējo sieviešu hokeja līmeni Baltijas valstīs. Es ceru, ka triju Baltijas valstu cieša sadarbība padarīs hokeju par vispopulārāko sporta veidu reģionā.”

 

Igaunijas Hokeja federācijas ģenerālsekretāra Rainer Komi komentārs: “Gaidāmā sezona ir otrā sezona, kurā Igaunijas dāmas var spēlēt spēcīgā Latvijas līgā, kas palīdz paaugstināt mūsu spēlētāju līmeni. Mēs uzskatām, ka iesākumā tas ir ārkārtīgi svarīgi, jo tāpat kā Lietuva pagājušajā sezonā nokomplektēja savu sieviešu izlasi, arī mēs šosezon esam reģistrējuši Igaunijas sieviešu izlasi IIHF čempionātam. Baltijas sieviešu hokeja līga ir labākā vieta mūsu reģionā, kur spēlētājas var attīstīt savu talantu.”

 

Pasākuma turpinājumā uzstājas visu Latvijas sieviešu klubu - sieviešu hokeja klubs “Laima”, hokeja klubs “L&L”, sieviešu hokeja klubs “Lauvas/Prizma” un sieviešu hokeja komanda “Tukums” - pārstāvji, prezentējot savas komandas un definējot savus mērķus šai sezonai. Klubu pārstāvji pauda atzinību par to, cik svarīga ir iespēja hokejistēm spēlēt atbilstoši savam sagatavotības līmenim, jo lielāks komandu skaits dod iespēju dalīt komandas divās apakšgrupās, kā arī to, cik ļoti nozīmīgu lomu šis turnīrs spēlē kopējā sieviešu hokeja attīstības līmeņa celšanā un jaunu spēlētāju piesaistē.

 

Savu komentāru sniedza arī turnīra idejas autore Inguna Lukašēviča, kura uzsvēra, ka, ceļot Baltijas reģiona kopējo meistarības līmeni, pavērsies iespēja piesaistīt turnīram arī Skandināvijas klubus. Tāpat viņa atzina, ka dalība turnīrā un starptautisko spēļu pieredze palīdz labāk sagatavoties arī Baltijas valstu nacionālo izlašu kandidātēm, kas ar laiku ļaus izlasēm iegūt arvien augstākas vietas Pasaules rangā.

 

Optibet zīmola vadītāja Latvijā Zane Liepa norādīja, ka Optibet Baltijas Sieviešu hokeja čempionāta organizēšana un atpazīstamības audzēšana būs izaicinoša, taču Baltijas reģiona meistarsacīkšu koncepts sasaucās ar Optibet darbības virzieniem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, tādēļ organizācija būs maksimāli klāt esoša visos pasākumos, kas plānoti meistarsacīkšu ietvaros. Tāpat Optibet pārstāve aicināja būt optimistiem un turpināt iesākto darbu, lai sadarbība būtu abpusēji izdevīga un ar laiku turnīram iespējams varētu pievienoties arī komandas ārpus Baltijas valstīm.

 

Pasākuma noslēgumā uz skatuves tika aicināta arī tiesnešu sektora pārstāve Agnese Kārkliņa, kas izteica pateicību par pieredzi, kuru tiesneši var gūt OBWIC ietvaros, kas lieti noder gatavojoties uz nozīmīgiem starptautiskiem turnīriem. Vienlaikus tiesnese aicināja meitenes, kuras vēlas pamēģināt darboties tiesneša lomā, noteikti nebaidīties un pievienoties “trešajai” komandai uz laukuma.

 

Preses konferences noslēgumā tās dalībnieki vienojās kopīgā foto.

 

Vēlāk tajā pašā vakarā notika arī OBWIC atklāšanas spēle starp L&L Hope un Laima komandām, kuru ar svinīgo iemetienu atklāja Viesturs Koziols un Zane Liepa. Spēlē pārāka izrādījās pieredzējušā sieviešu hokeja komanda “Laima”, spēli noslēdzot ar rezultātu 2:3.