LHF disciplinārās komisijas sēdes protokols Nr.10

Piektdien, 5.februārī norisinājās kārtējā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) Disciplinārās komisijas sēde, kurā tika izskatīti seši jautājumi.

1. Par Junioru Attīstības Hokeja Līgas (JAHL) 26. janvāra spēli nr. 89 starp komandām "IHS/Prizma” un "Zemgale Juniors", kurā spēlētājs nr. 15 Gusts Jegorovs " IHS/Prizma" komandas sastāvā saņēma 10+20 minūšu noraidījumu par uzbrukumu galvā un necieņu pret tiesnešiem. 

Izskatīja:

Disciplinārā Komisija (DK) iepazinās ar spēles protokola ziņojumu, “IHS/Prizma” iesniegumu un izskatīja video ar konkrēto epizodi, kā arī uzklausīja “IHS/Prizma” pārstāvja J.Jegorova un spēlētāja G.Jegorova paskaidrojumus par notikušo.

Nolēma:

1.1. Pamatojoties uz LHF Disciplināro Sodu Nolikuma (DSN) 2., 3. un 8. punktiem, piemērot G.Jegorovam 5 spēļu diskvalifikāciju;

1.2. Pamatojoties uz LHF DSN 26. punktu un Disciplinārās Komisijas (DK) 2019. gada 25. oktobra 4. sēdes lēmumu nr. 2.3., ņemot vērā regulārus disciplīnas pārkāpumus “IHS/Prizma” komandā, piemērot “IHS/Prizma” komandas galvenajam trenerim E.Lūsiņam 2 spēļu diskvalifikāciju;

1.3. Pamatojoties uz LHF DSN 9. un 26. punktiem, ņemot vērā regulārus disciplīnas pārkāpumus “IHS/Prizma” komandā, piemērot “IHS/Prizma” klubam 300 EUR naudas sodu.

 

2. Par JAHL 26. janvāra spēli nr. 91 starp komandām “Venta 2002” un “DLSS”, kurā spēlētājs nr. 2 “DLSS” komandas sastāvā piedalījās spēlē ar no pārejās komandas atšķirīgi noformētu uzvārdu uz spēles krekla, kā arī spēlētājs nr. 37 “DLSS” komandas sastāvā piedalījās spēlē ar no pārējās komandas atšķirīgu spēles kreklu, kā arī spēlētājs nr. 19 “Venta 2002” komandas sastāvā piedalījās spēlē ar mainītu spēlētāja pastāvīgo nr. 

Izskatīja:

Disciplinārā Komisija (DK) iepazinās ar spēles protokola ziņojumu un izskatīja “Venta 2002” iesniegto paskaidrojumu, kā arī uzklausīja “DLSS” pārstāvju K.Junkules un A.Tribuncova paskaidrojumus par notikušo.

Nolēma:

2.1.  Pamatojoties uz LHF DSN 16. un 26. punktiem, piemērot “DLSS” klubam 100 EUR naudas sodu;

2.2. Pamatojoties uz LHF DSN 16. un 26. punktiem, piemērot “Venta 2002” klubam 50 EUR naudas sodu un noteikt spēlētājam A.Kariņam turpmāk spēlēt ar 41. nr.

 

3. Par Optibet Hokeja Līgas (OHL) komandas “HK Olimp” publikācijām un izteikumiem interneta vietnēs un sociālajos tīklos.

Izskatīja:

Disciplinārā Komisija (DK) iepazinās ar publikācijām sociālajos tīklos un uzklausīja “HK Olimp” pārstāvja J.Agureikina paskaidrojumu par notikušo.

Nolēma:

3.1. Pamatojoties uz LHF DSN 24. un 26. punktiem, ņemot vērā, ka “HK Olimp” savā sociālā tīkla vietnē publicējis aizskarošus izteikumus par pretinieku komandas spēlētāju, saskaņā ar ko publiski tiek nomelnota LHF tiesnešu darba kvalitāte, izteikt “HK Olimp” brīdinājumu par pārkāpuma nepieļaujamību un norādīt, ka šādas dabas jautājumi jāizlemj LHF Tiesnešu Komisijā.

 

4. Par OHL 1. februāra spēli nr. 117 starp komandām “HK Dinaburga” un “HK Olimp”, kurā mājinieku klubs “HK Dinaburga” neizpildīja čempionāta nolikuma prasības – netika nodrošināta ātrās medicīniskās palīdzības klātbūtne - kā rezultātā spēli nevarēja aizvadīt.

Izskatīja:

Disciplinārā Komisija (DK) iepazinās ar spēles protokola ziņojumu un uzklausīja LHF Tiesnešu sektora vadītāja Ģ.Ūdra komentārus, kā arī uzklausīja “HK Dinaburga” pārstāvju K.Junkules, A.Tribuncova un R.Kurelasa paskaidrojumus par notikušo.

Nolēma: 

4.1. Pamatojoties uz LHF DSN 21. un 26. punktiem, kā arī OHL čempionāta nolikuma 6.8. un 6.9. punktiem, piemērot “HK Dinaburga” komandai tehnisko zaudējumu šajā spēlē ar rezultātu 0:W.

 

5. Par Latvijas Bērnu un Jaunatnes Čempionāta Hokejā U11 grupas 2. februāra spēli nr. 208 starp komandām "Ogre Juniors" un "HS Kurbads", kurā tablo defekta dēļ spēles laika konktrole tika veikta ar rokas hronometru. 

Izskatīja:

Disciplinārā Komisija (DK) iepazinās ar spēles protokola ziņojumu un uzklausīja “Ogre Juniors” pārstāvja P.Ostošova paskaidrojumu par notikušo.

Nolēma:

5.1. Pamatojoties uz LHF DSN 17. un 26. punktiem, ņemot vērā, ka LHF šosezon atļāvusi aizvadīt spēles Ogres ledus hallē un neatbilstība nav notikusi komandas vainas dēļ, piemērot “Ogre Juniors” klubam brīdinājumu par pārkāpuma nepieļaujamību;

5.2. Informēt LHF Valdi par situāciju Ogres ledus hallē. 

 

6. Par LBJČH 2. februāra spēlēm – U13 grupas nr. 207 starp komandām "BHC 37" un "HS Rīga 2009", un U11 grupas 2. februāra nr. 205 starp komandām "BHC 37" un "HK Venta 2002" - kuras norisinājās viena pēc otras ar mazāk kā 3 h starpību un tajās abās laukumā devies spēlētājs Marks Gusevs "BHC 37" komandu sastāvā.

Izskatīja:

Disciplinārā Komisija (DK) iepazinās ar spēles protokoliem.

Nolēma:

6.1. Pamatojoties uz LHF DSN 15., 21. un 26. punktiem, kā arī LBJČH čempionāta nolikuma 5.3. punktu, izteikt “BHC 37” komandas trenerim M.Jasam brīdinājumu par pārkāpuma nepieļaujamību un piemērot “BHC 37” klubam 50 EUR naudas sodu.