LHF disciplinārās komisijas sēdes protokols Nr.4

Ceturtdien, 24.oktobrī norisinājās kārtējā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) Disciplinārās komisijas sēde, kurā tika izskatīti septiņi jautājumi.

1. Par Optibet Hokeja Līgas (OHL) 17. oktobra spēli nr. 37 starp komandām "HS Rīga" un "HK Liepāja", kurā nebija iespējams apskatīt video gola atkārtojumu no vārtu augšas, jo kameras bija aizsvīdušas, kā arī praktiski nebija redzams laukuma marķējums un iemetiena punkti.

Izskatīja: LHF Disciplinārā Komisija iepazinās ar spēles protokola ziņojumu, kā arī uzklausīja “HS Rīga” menedžera R.Freiberga paskaidrojumu par notikušo.

Nolēma:

1. Pamatojoties uz LHF Disciplināro Sodu Nolikuma (DSN) 17. un 26. punktiem, ņemot vērā “HS Rīga” pārstāvja paskaidrojumus, ieteikt “HS Rīga” vadībai lūgt LHF atbalstu jautājuma risināsanai ar Rīgas Domi, lai nepieļautu “HS Rīgas” halles tiesību anulēšanu rīkot LHF čempionāta spēles.

 

2. Par Junioru Attīstības Hokeja Līgas (JAHL) 16. oktobra spēli nr. 33 starp komandām "Pārdaugava/Prizma" un "HS Rīga 2003", kurā spēlētājs nr. 19 Matīss Bīriņš “HS Rīga 2003” komandas sastāvā saņēma 25 minūšu jeb spēles noraidījumu par speršanu.

Izskatīja: LHF Disciplinārā Komisija iepazinās ar spēles protokola ziņojumu, kā arī uzklausīja “HS Rīga” menedžera R.Freiberga paskaidrojumu par notikušo un izskatīja attiecīgās spēles epizodes video materiālu.

Nolēma:

2. Pamatojoties uz LHF DSN 1. un 14.1. punktiem, piemērot M.Bīriņam 6 spēļu diskvalifikāciju JAHL čempionātā, kuru izciešanas laikā spēlētājs nedrīkst piedalīties nevienā citā čempionātā.

2.1. Informēt LHF Valdi, ka nepieciešams pievērst uzmanību LHF Treneru padomei par pēdējā laikā spēlētāju un komandu ievērojamu disciplīnas kritumu.

2.3. Informēt LHF Treneru padomi, ka šādās situācijās sodi tiks piemēroti arī treneriem, kuri nespēj nodrošināt spēlētāju disciplīnu.

 

3. Par JAHL 20. oktobra spēli nr. 27 starp komandām "LSSS/HK Liepāja" un "Pārdaugava/Prizma", kurā spēlētājs nr. 69 Ņikita Šaburovs “Pārdaugava/Prizma” komandas sastāvā saņēma 25 minūšu jeb spēles noraidījumu par speršanu.

Izskatīja: LHF Disciplinārā Komisija iepazinās ar spēles protokola ziņojumu, kā arī uzklausīja “Pārdaugava/Prizma” galvenā trenera  G.Bāliņa paskaidrojumu par notikušo.

Nolēma:

3.1. Pamatojoties uz LHF DSN 1. un 14.1. punktiem, piemērot Ņ.Šaburovam 6 spēļu diskvalifikāciju JAHL čempionātā, kuru izciešanas laikā spēlētājs nedrīkst piedalīties nevienā citā čempionātā.

3.2. Informēt LHF Valdi, ka nepieciešams pievērst uzmanību LHF Treneru padomei par pēdējā laikā spēlētāju un komandu ievērojamu disciplīnas kritumu.

3.4. Informēt LHF Treneru padomi, ka šādās situācijās sodi tiks piemēroti arī treneriem, kuri nespēj nodrošināt spēlētāju disciplīnu.

 

4. Par Latvijas Bērnu un Jaunatnes Čempionāta Hokejā (LBJČH) U17 grupas 19. oktobra spēli nr. 38 starp komandām “HS Kurbads” un “Jūrmalas SS/EVHS”, kurā spēlētājs nr. 13 Kristofers Jānis Krūmiņs “Jūrmalas SS/EVHS” komandas sastāvā saņēma 2+10 un 5+20 minūšu noraidījumus par rupjību, kā arī abām komandām kopsummā šajā spēlē piešķirtas 198 soda minūtes.

Izskatīja: LHF Disciplinārā Komisija iepazinās ar spēles protokola ziņojumu, kā arī uzklausīja “Jūrmalas SS/EVHS” galvenā trenera E.Vasiļjeva, kā arī menedžeres I.Krūmiņas un LHF Vecāku Padomes pārstāvja J.Nazarenko paskaidrojumus par notikušo.

Nolēma:

4.1. Pamatojoties uz LHF DSN 2. punktu, piemērot K.J. Krūmiņam 1 spēles diskvalifikāciju.

4.2. Informēt LHF Valdi, ka nepieciešams pievērst uzmanību LHF Treneru padomei par pēdējā laikā spēlētāju un komandu ievērojamu disciplīnas kritumu.

4.3. Informēt LHF Treneru padomi, ka šādās situācijās sodi tiks piemēroti arī treneriem, kuri nespēj nodrošināt spēlētāju disciplīnu.

4.4. Informēt “Jūrmalas SS/EVHS”, ka jautājumos par tiesnešu darbu spēlēs, kluba vadībai iespējams vērsties LHF Tiesnešu komisijā.

 

5. Par LBJČH U13 grupas 19. oktobra spēli nr. 34 starp komandām “HS Rīga 2008” un “Mārupes HS”, kurā spēlētājs nr. 22 Edgars Mironovs “Mārupes HS” komandas sastāvā saņēma 25 minūšu jeb spēles noraidījumu par speršanu.

Izskatīja: LHF Disciplinārā Komisija iepazinās ar spēles protokola ziņojumu, kā arī telefoniski uzklausīja “Mārupes HS” vadītāja R.Bukarta paskaidrojumu par notikušo.

Nolēma:

5.1. Pamatojoties uz LHF DSN 1. un 14.1. punktiem, piemērot E.Mironovam 6 spēļu diskvalifikāciju.

5.2. Informēt LHF Valdi, ka nepieciešams pievērst uzmanību LHF Treneru padomei par pēdējā laikā spēlētāju un komandu ievērojamu disciplīnas kritumu.

5.3. Informēt LHF Treneru padomi, ka šādās situācijās sodi tiks piemēroti arī treneriem, kuri nespēj nodrošināt spēlētāju disciplīnu.

 

6. Par LBJČH U11 grupas 20. oktobra spēli nr. 45 starp komandām “Prizma/Pārdaugava U10” un “Valmieras HK”, kurā mājinieku komanda nebija nodrošinājusi uz spēli interneta pieslēgumu.

Izskatīja: LHF Disciplinārā Komisija iepazinās ar spēles protokola ziņojumu.

Nolēma:

6. Pamatojoties uz LHF DSN 21. punktu un LBJČH čempionāta nolikuma 6.17. punktu, izteikt  “Prizma/Pārdaugava U10” klubam brīdinājumu par pārkāpuma nepieļaujamību un noteikt sakārtot šo jautājumu līdz 31.10.2019.

 

7. Par LBJČH U17 grupas 22. oktobra spēli nr. 51 starp komandām “DLSS” un “Baltie Vilki”, kurā spēles sākums aizkavējās par 20 minūtēm medicīnas personāla klāt neesamības dēļ.

Izskatīja: LHF Disciplinārā Komisija iepazinās ar spēles protokola ziņojumu, kā arī “DLSS” iesniegumu.

Nolēma:

7.1. Pamatojoties uz LHF DSN 21. punktu un LBJČH čempionāta nolikuma 6.5. punktu, ņemot vērā paskaidrojumā minēto un to, ka pretinieku komandai nav bijušas pretenzijas par aizkavējumu, izteikt “DLSS” klubam brīdinājumu par pārkāpuma nepieļaujamību.