Četri Latvijas hokejisti izvēlēti Kanādas junioru līgas draftā

Kanādas junioru līgu (CHL) draftā šovakar tika izvēlēti četri Latvijas hokejisti.

Kā pirmo ar 11. numuru "Barrie Colts" no Ontario līgas izraudzījās 18 gadus veco vārtsargu Artūru Šilovu, kurš nule tika draftēts arī Nacionālajā hokeja līgā, kad viņu izvēlējās Vankūveras "Canucks". Pagājušajā sezonā "Colts" nespēja kvalificēties izslēgšanas spēlēm, kaut gadu iepriekš kļuva par savas divīzijas čempioni.

Ar 18. numuru tika izvēlēts centra uzbrucējs Rūdolfs Polcs, kuru aizrunāja Kvebekas līgas komanda "Val-d'Or Foreurs". Pērn komanda sasniedza izslēgšanas cīņas, bet jau pirmajā kārtā zaudēja ar 3-4. U18 pasaules čempionātā Polcs piecos mačos izcēlās ar divām piespēlēm. Sezonas gaitā viņš spēlēja gan HK "Rīga" (17 punkti 53 mačos), gan HS "Rīga" (viens punkts četrās spēlēs).

Ar 33. numuru aizsargu Hariju Brantu izvēlējās "Chicoutimi Sagueneens" no Kvebekas līgas. Regulārajā čempionātā tā bija trešā spēcīgākā komanda Austrumu konferencē, bet cīņa par titulu beidzās "play-off" pirmajā kārtā. 17 gadus vecais aizsargs U18 čempionātā tika pie 1+0, bet HK "Rīga" sastāvā, būdams jaunākais spēlētājs, 49 spēlēs iekrāja 13 punktus.

Visbeidzot "Baie-Comeau Drakkar" no Kvebekas līgas ar 105. numuru izvēlējās uzbrucēju Raivi Kristiānu Ansonu. "Drakkar" pagājušajā sezonā ierindojās austrumu otrajā vietā, taču arī no tālākas cīņas izstājās jau pirmajā kārtā. Ansons bija rezultatīvākais U18 izlases uzbrucējs, izceļoties ar vārtiem un piespēli. HS "Rīga" rindās viņam 28 spēlēs 14 punkti Latvijas čempionātā.