Kalvītis par U-18 pasaules čempionātu: Ar lielām cerībām skatāmies uz šo turnīru

FOTO: Guntis Lazdāns

Otrdien, 26.martā, plkst.11:00, Olimpiskajā sporta centrā norisinājās Latvijas Hokeja federācijas (LHF) rīkota preses konference, kurā informēja par Latvijas U-18 izlases startu pasaules čempionāta elites divīzijā, kā arī pastāstīja par Atklātajiem fiziskās sagatavotības testiem.

Pasaules čempionāts U-18 elites grupā no 18. līdz 28.aprīlim norisināsies Zviedrijas pilsētās Ūmeo un Ērnšeldsvīkā. Oļega Sorokina vadītā komanda spēkosies vienā grupā ar Zviedriju, Krieviju, Slovākiju un ASV.

Preses konferenci iesāka Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis, kurš pastāstīja par U-18 izlases sagatavošanās posmu un novēlēja puišiem veiksmi turnīrā. “Noiets ir kārtējais posms Latvijas hokejā. Pēc divu gadu pārtraukuma esam atgriezušies elitē. Ar lielām cerībām skatāmies uz šo čempionātu, jo pagājušajā sezonā nostartējām ļoti veiksmīgi, izcīnot uzvaras visos piecos mačos pirmās divīzijas A turnīrā,” sacīja Kalvītis.

“Jāsaka, ka apakšgrupa mums ir ļoti spēcīga. Mūsu federācijas vēlme ir, lai komanda saglabā vietu elites divīzijā, taču, lai tā arī pacīnās par iespēju tikt ceturtdaļfinālā,” atzina LHF prezidents.

Savukārt Latvijas U-18 izlases galvenais treneris Oļegs Sorokins pastāstīja ar kādām cerībām viņš personīgi sagaida čempionātu. "Ar nepacietību gaidu pasaules čempionātu. Domāju, ka varam nosargāt vietu elites grupā un parādīt labu sniegumu. Ir svarīgi iegūt cieņu, lai katru gadu spēlētu ar lielajām hokeja valstīm.”

Kā atklāja Sorokins, tad viņa vēlme ir, lai mūsu U-18 izlases puišiem šis čempionāts kalpotu par lielo iespēju. "Es gribētu, lai puiši tiktu pamanīti un iekļauti Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā. Lai mums nākotnē būtu tādi puiši kā Teodors Bļugers un Rūdolfs Balcers, kas aizvada labas sezonas NHL.”

Tikmēr LHF sporta direktors Edgars Buncis informēja par Atklātajiem fiziskajiem sagatavotības testiem, kurus bija iespēja klātienē arī aplūkot masu mediju pārstāvjiem. Ar Atklātajiem fiziskās sagatavotības testu rezultātiem varēs iepazīties trešdien Latvijas Hokeja federācijas (LHF) oficiālajā mājaslapā.