LHF disciplinārās komisijas sēdes protokols Nr.11

Otrdien, 22.janvārī norisinājās Latvijas Hokeja federācijas (LHF) Disciplinārās komisijas sēde, kurā tika izskatīti četri jautājumi.

1. Par Optibet Hokeja Līgas (OHL) 5. janvāra un 12. janvāra spēlēm nr. 83 un 90, kurās mājinieku “HS Rīga” klubs nav nodrošinājusi LHF hokeja arēnu klasifikācijas nolikumam atbilstošas ģērbtuves spēles tiesnešiem.

Nolēma:

Brīdināt “HS Rīga” klubu, ka, sākot ar nākamo OHL mājas spēli, klubam ir pienākums nodrošināt tiesnešu ģērbtuves atbilstoši klasifikācijas nolikumam.

 

2. Par Latvijas Bērnu un Jaunatnes Čempionāta Hokejā (LBJČH) U17 grupas 12. janvāra spēli nr. 141 starp komandām “IHS/Prizma” un “HC Klaipeda”, kurā spēlētājs nr. 88 Anatolij Sedura “HC Klaipeda” komandas sastāvā saņēma 25 minūšu jeb spēles noraidījumu par speršanu, kā arī vairāki citi “HC Klaipeda” komandas spēlētāji saņēmuši lielos sodus, spēlē kopā nopelnot 110 soda minūtes.

Nolēma:

2.1. Pamatojoties uz Disciplināro Sodu Nolikumu (DSN) punktiem 1. un 14.1., piemērot A.Seduram 6 spēļu diskvalifikāciju;

2.2. Pamatojoties uz DSN punktiem 3. un 14.1., piemērot A. Palšauskam 4 spēļu diskvalifikāciju;

2.3. Pamatojoties uz DSN punktu 14.1., piemērot E.Noreikam 3 spēļu diskvalifikāciju;

 

3. Par OHL 16. janvāra spēli nr. 92 starp komandām “HK Kurbads” un “HS Rīga”, par kuru “HS Rīga” klubs iesniedzis iesniegumu LHF Disciplinārajai Komisijai (DK) ar lūgumu izskatīt atsevišķas spēles epizodes.

Nolēma:

3.1. “HS Rīga” iesniegumu nodot izskatīšanai LHF Tiesnešu Komitejai, jo jautājumi par tiesnešu darbību nav LHF DK kompetencē.

3.2. Pamatojoties uz OHL čempionāta nolikuma punktiem par protestu iesniegšanas kārtību  10.4. un 10.6., protesta izskatīšanas naudas summu attiecināt kā naudas sodu protesta iesniegšanas pārkāpumu rezultātā.

 

4. Par LBJČH klubu “Ogre Juniors”, “Daugava/Sāga”, “Daugavpils BJSS”, kā arī Junioru Attīstības Hokeja Līgas kluba “Mārupe/Ako”, čempionāta nolikumu pārkāpumiem, neiesūtot LHF savu mājas spēļu laikus nolikumā noteiktajā termiņā.

Nolēma:

4.1. Pamatojoties uz “Mārupe/Ako” un “Daugavpils BJSS” sniegtajiem paskaidrojumiem, piemērot abiem klubiem brīdinājumu.

4.2. Pamatojoties LBJČH nolikuma punktu 5.11.1., kā arī uz konkrētā pārkāpuma atkārtotību, klubiem “Ogre Juniors” un “Daugava/Sāga” netiks izmaksātas LHF paredzētās kompensācijas par attiecīgajām spēlēm: 1) 29. janvāra U15 A grupas spēle nr. 91 starp komandām “Ogre Juniors” un “Pārdaugava 08”, 2) 26. janvāra U17 A grupas spēle nr. 214 starp komandām “Daugava/Sāga” un “JLSS U-17”