Jelgavnieki svin uzvaru arī pār "Prizma" komandu

FOTO: Guntis Lazdāns

„Optibet” hokeja līgā līdervienība „Prizma” šodien savā laukumā Volvo Sporta centrā uzņēma „Zemgali/LLU”, pret kuru cieta zaudējumu ar 2:3.

„Prizmas” vienībai šis bija tikai piektais zaudējums pamatlaikā šosezon un tikai otrais kopš 20. oktobra. Kopš tā laika „Prizma” bija pratusi uzvarēt 11 no nākamajām 12 spēlēm, kamēr „Zemgalei” tagad izdevies izcīnīt ceturto uzvaru pēc kārtas, turklāt rindiņā apspēlētas visas galvenās sāncenses – „Kurbads”, „Mogo” un tagad arī „Prizma”.

Šodienas mačā Jelgavas komandai vadību izdevās pārņemt 15. minūtē, kad tika realizēts komandas otrais vairākums. Ar vārtu guvumu par to parūpējās Rustams Begovs. Zemgalei otrā perioda 22. sekundē izdevās dubultot savu pārsvaru, izceļoties Valentīnam Feoktistovam, savukārt perioda vidū „Zemgale” izturēja mazākumu un drīz pēc tā beigām panāca 3:0 – vārtus guva Raivis Kurņigins, bet savu otro punktu šodienas mačā nopelnīja Begovs.

„Prizmai” drīz sanāca atvērt savu rēķinu – starpību samazināja pieredzējušais Aleksejs Širokovs, turklāt šajā vārtu guvumā rezultatīvu piespēli nopelnīja arī vārtsargs Jānis Auziņš. Vēl tuvāk „Prizmai” izdevās tikt 44. minūtē, kad Krists Apsītis panāca 2:3. Sekoja asa un noteikumu pārkāpumiem bagāta spēle, kurā vārti vairs netika gūti. Pašas mača beigas „Prizma” aizvadīja divu vīru vairākumā, jo „Zemgales” noraidījuma laikā noņēma savu vārtsargu, bet tas no zaudējuma neļāva izvairīties.

Par labāko šajā mačā „Prizmas” sastāvā tika atzīts Apsītis, kamēr „Zemgales” rindās šis gods tika piešķirts Feoktistovam.

”Prizma”-”Zemgale/LLU” 2:3 (0:1, 1:2, 1:0)

Vārti: 14:50 Begovs (Popovs) (vair.) 0:1, 20:22 Feoktistovs (Ribčiks) 0:2, 30:43 Kurņigins (Miezis, Begovs) 0:3, 32:22 A. Širokovs (Auziņš) 1:3, 43:09 Apsītis (M. Lipsbergs) 2:3
Metieni: 38:41
Vārtsargi: Jānis Auziņš – Rihards Cimermanis