16. bullīšu sērijā "Prizma" līderu cīņā uzveic "MOGO"

FOTO: Guntis Lazdāns

Aleksejam Širokovam gūstot vārtus sešpadsmitajā pēcspēles metienu sērijā, otrdien "Prizma" "Optibet" hokeja līgas (OHL) spēlē ar rezultātu 3:2 (2:2, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) pārspēja "Mogo" spēlētājus un pārtrauca pretinieku desmit uzvaru sēriju.

Rezultāts tika atklāts jau pirmajā bīstamajā momentā, kad pēc pusotras spēlētas minūtes Kaspars Saulietis raidīja ripu tālajā vārtu stūrī. Bijušais izlases uzbrucējs līdz ar to punktus guvis četrās no piecām aizvadītajām spēlē. Arī turpinājumā labāka bija "Mogo" vienība, veidojot bīstamus momentus, tomēr "Prizma" komandu vilka vārtsargs Jānis Auziņš, ieskaitot arī Andra Sikšņa izgājienu pret viņu. Tiesa, 14. minūtē "Prizma" spēja panākt izlīdzinājumu - Agra Saviela kļūda pie zilās līnijas noveda pie Sergeja Pečuras izgājiena un rezultāts kļuva 1:1.

Savukārt pašās trešdaļas beigās komandas nepilnas minūtes laikā vēlreiz apmainījās ar vārtiem. Vispirms Rūdolfs Maslovskis pie tālā vārtu stabiņa atrada nepiesegtu Vladimiru Mamonovu, kurš ieraidīja ripu tukšos vārtos un izvirzīja vadībā "Mogo", bet īsu brīdi vēlāk "Prizma" vēlreiz panāca izlīdzinājumu, kad vairākumā Armands Bērziņš raidīja ripu gar vārtiem un 2:2 panāca Miks Lipsbergs, kurš izcēlās pret savu bijušo komandu.

Otrajā periodā bija labs un skatāms hokejs, kurā par momentu trūkumu nevarēja sūdzēties, tomēr vārti tajā gūti tā arī netika. Izšķirošajā periodā pārsvars laukumā piederēja "Mogo" komandai, bet pretinieku vārtos lieliski turpināja darboties Auziņš un pamatlaiks tā arī noslēdzās neizšķirti, vēlāk komandām negūstot vārtus arī pagarinājumā.

"Bullīšu" sērija sākās ar precīzu Mika Lipsberga raidījumu, bet otrajā sērijā Kārlis Ozoliņš panāca 1:1. Sestajā metienu sērijā vārtu guvumiem apmainījās Artjoms Pankevičs un Kristaps Riekstiņš, bet pēc tam notika ļoti saspringtas cīņas līdz pat 16. sērijai, kurā Aleksejs Širokovs pacietīgi apmānīja Henriju Anču un nodrošināja "Prizmai" panākumu.

OHL regulārā sezona, 30. oktobris

Prizma-Mogo 3:2 (2:2, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) 
Vārti: 01:32 Kaspars Saulietis (K.Lipsbergs, Bakanovs) 0:1, 13:19 Sergejs Pečura (M.Lipsbergs) 1:1, 18:53 Vladimirs Mamonovs (Maslovskis, J.Ozoliņš) 1:2, 19:48 Miks Lipsbergs (Bērziņš, Širokovs, vair.) 2:2, 65:00 Aleksejs Širokovs 3:2
Soda minūtes: 4:6
Metieni: 25:50
Vārtsargi: Jānis Auziņš - Henrijs Ančs