LHF valde atbalsta Pāreju komisijas iesniegumu

Pēc pāreju komisijas iesnieguma un lūguma, Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde pirmdien, 10.septembrī lēmusi par pārejas maksas piemērošanu pēc pāreju termiņa beigām Latvijas bērnu un jaunatnes čempionātā (LBJČH).

Šāds lūgums LHF valdē no Pāreju komisijas tika pieņemts, jo ļoti daudz pāreju karšu gan iepriekš, gan šajā pirmssezonā tiek iesniegtas pēc noteiktā pāreju termiņa beigām (pāreju periods LBJČH noslēdzās pirms nepilniem diviem mēnešiem – 15.jūlijā).

Lai nākotnē izvairītos no šādiem nepamatotiem karšu iesniegšanas termiņa kavējumiem un noteikumu pārkāpumiem, LHF valde lēmusi visas novēloti iesniegtās pāreju kartes aplikt ar papildus samaksu.

LHF valde lēmusi: 1) Klubiem, sporta skolām vai komandām, kas vēlās nokārtot spēlētāja pāreju uz savu klubu, sporta skolu vai komandu pēc pārejas perioda beigām, bez pamatota un dokumentāli pierādāma iemesla (piemēram iepriekšēja kluba/komandas likvidācija vai neiekļūšana komandas pamatsastāvā pēc pārejas perioda beigām), papildus pārejas maksai noteikt spēlētāja pārejas izskatīšanas maksu EUR 150,- apmērā.

2) Klubiem, sporta skolām vai komandām, kas vēlās nokārtot spēlētāja pāreju uz savu klubu, sporta skolu vai komandu pēc pārejas perioda beigām, ar pamatotu un dokumentāli pierādāmu iemeslu (piemēram iepriekšēja kluba/komandas likvidācija vai neiekļūšana komandas pamatsastāvā pēc pārejas perioda beigām), papildus pārejas maksai noteikt spēlētāja pārejas izskatīšanas maksu EUR 150,- apmērā vai spēlētāja diskvalifikāciju uz trim spēlēm, pēc spēlētāja jaunajā kluba izvēles.

Komentējot situāciju LHF ģenerālsekretārs un Pāreju komisijas vadītājs Viesturs Koziols norāda, ka galvenais cēlonis šādai termiņu neievērošanai ir klubu nepietiekamā komunikācija savā starpā, kā rezultātā vecāki netiek savlaicīgi informēti. Lai bērniem nebūtu jācieš, vai vispār aizliegums pielaist pie sacensībām, tika pieņemts šāds lēmums, kas, cerams, disciplinēs klubus un veicinās komunikāciju ar vecākiem.

“Esošās pārejas nolikums neparedz iespējas pēc pāreju beigām izskatīt pāreju pieprasījumus,” sacīja Koziols. “Ja mēs pieturamies pie esošā nolikuma, tad šie bērni spēlēt nemaz nedrīkst. Pāreju komisija griezās pie LHF valdes ar lūgumu veikt grozījumus noteikumu izmaiņās. Tā kā lielākā daļa klubu godprātīgi ir ievērojuši pāreju termiņu beigas, valde nolēma šos ārpus kārtas iesniegumus aplikt ar 150 eiro lielu maksu vai trīs spēļu izlaišanu.”