Spēlē un mācies augstskolā Valmierā

Mācību gadam noslēdzoties, ilgi gaidītā vasara ir pienākusi, bet netiek aizmirsti arī nākotnes plāni. Valmieras hokeja klubs piedāvā visa vecuma jauniešiem nodarboties ar ātrāko komandas sporta veidu pasaulē. Uzsāksi mācību gaitas vidusskolā vai arī tikko pabeidzi vidusskolu - Valmiera ir tava iespēju pilsēta, kurā turpināt apgūt mācības un pilnveidot sevi hokeja laukumā.

Gaidāmajā sezonā Latvijas 1. līgas vietā tiks izveidota jaunatnes attīstības līga (junioru līga) , kurā spēlēs hokejisti, kuri dzimuši no 2001.- 1998. gadam (2002. dz.g. ar vecāku atļaujām), kā arī trīs 1997. un 1996. gadā dzimuši spēlētāji un vēl trīs – bez vecuma ierobežojuma. Hokeja klubs aicina pievienoties spēlētājus, kuri dzimuši 1998. gadā vai jaunākus.

Valmieras hokeja klubs aicina pievienoties arī jaunos censoņus vecuma grupā no U9 līdz U15. Katru gadu tiek uzņemti debitanti no piecu gadu vecuma sākuma sagatavošanas grupā.

Valmierā ir iespēja arī attīstīties zināšanu jomā, šeit ir vairākas prestižas vidusskolas un viena augstskola. Savā jomā Vidzemes Augstskola ir viena no vadošajām Latvijā. Izglītības iespējas ir plašas, kā arī hokejisti par attiecīgu samaksu var dzīvot kopmītnēs.

"Valmieras hokeja klubs aicina studēt gribošus hokejistus pievienoties kluba junioru attīstības līgas komandai - Valmieras HK/BSS/ViA. Klubs sadarbībā ar Vidzemes Augstskolu realizē unikālu iespēju trenēties un spēlēt hokeju augstā līmenī, kā arī studēt bez maksas (sekmīgu studiju gadījumā) plaša profila programmās," aicina Valmieras HK treneris Jānis Lauris.

Treniņu apstākļi Vidzemes Olimpiskajā centrā hokejistiem ir nodrošināti augstākajā līmenī. Vidzemes Olimpiskais centrs ir viens no modernākajiem sporta centriem Latvijā. Pirms sezonas katrai komandai tiek organizētas fiziskās sagatavotības nometne. VHK bērni piedalās starptautiskos turnīros Latvijā, kā arī ārzemēs.

Hokejistu iespējas Vidzemes Olimpiskajā centrā:

  • treniņi uz ledus;
  • trenažieru zāle.

Iespējas Valmieras hokeja klubā:

  • vairāki sausie un ledus treniņi nedēļā;
  • izbraukumu spēlēs Valmieras pilsētas dome bez maksas nodrošina autobusu;
  • mācīties un spēlēt hokeju Valmierā ir ļoti izdevīgi, jo treniņu izmaksas ir minimālas;
  • hokeju iespējams spēlēt arī Vidzemes atklātajā čempionātā no 14.gadu vecuma un pievienoties tiesnešu komandai;
  • Valmierā viss ir kompakti, vajadzīgā vieta sasniedzama aizejot, braucot ar riteni vai sabiedrisko transportu.

Pērnā gada vasarā "Valmieras HK" noslēdza  līgumu ar “Vidzemes Augstskolu”, kurā abas puses apņēmās sadarboties, lai nodrošinātu veiksmīgu kluba darbību, sportisko sniegumu un izglītotu studēt gribošos hokejistus. Šobrīd, pēc aizvadīta gandrīz pilna gada kopš līguma slēgšanas, savstarpējā sadarbība ir attīstījusies veiksmīgi.

Sadarbības forma:

  • ViA nodrošina iespēju studēt “Valmieras HK/BSS/ViA” hokejistiem, to darot augstskolas koledžas un bakalaura līmeņu programmās, kam tiek piešķirta 100% atlaide studiju maksai;
  • tiek veikta abpusēju organizāciju popularizēšana;
  • studenti tiek iesaistīti kluba mārketinga aktivitātēs.

Šobrīd iespēju studēt Vidzemes Augstskolas nodrošinātajās budžeta vietās izmanto divi komandas dalībnieki. Nesen savu ieguldījumu sadarbības veicināšanā sniegusi Vidzemes Augstskola, piešķirot līdzfinansējumu, kas ticis novirzīts jaunu treniņkreklu iegādei.

Ko piedāvā Vidzemes Augstskola?

Vidzemes Augstskola ir reģionāla mēroga valsts finansēta augstskola, kurā iespējams iegūt izglītību koledžas, bakalaura, maģistra un doktorantūras līmeņa studiju programmās. Mūsu kluba sadarbības forma nosaka, ka kluba hokejisti var saņemt 100% atlaidi studiju maksai.

https://www.youtube.com/watch?v=D0b-Ic8dt04

Plašāka informācija par studiju iespējām Vidzemes Augstskolā pieejama mājaslapā - ŠEIT

Ja esi ieinteresēts nākamajā sezonā pievienoties “Valmieras HK/BSS/ViA” komandai, sazinies ar mūsu kluba galveno treneri Jāni Lauri – 29111097.