Pirms pārbaudes spēles pret Šveici iemūžinās Artūra Irbes numuru

Ceturtdien pirms nākamās pārbaudes spēles pret Šveici "Arēnā Rīga" tiks iemūžināts Latvijas hokeja leģendas Artūra Irbes krekls ar pirmo numuru.

"Nebūtu hokeja, nebūtu arī tāda pasākuma. Nebūtu līdzjutēju, nebūtu tādas ažiotāžas. Un nebūtu cilvēku, kuri man palīdzēja spert pirmos soļus hokejā un iemīlēt sportu – īpaši hokeju -, tad noteikti nekas tāds nevarētu notikt. Tā ka šie varētu būt svētki ļoti daudziem," sarunā ar Sportacentrs.com sacīja Artūrs Irbe. "Kopš manas pēdējās spēles izlasē apritējis jau vairāk nekā desmit gadu, un šī būs laba iespēja pabūt kopā un papriecāties ar pārējiem, kuri devuši savu ieguldījumu. Un zināmā mērā pateikt viņiem paldies."

Rīt Latvijas Hokeja federācija rīkot preses konferenci, kurā gan informēs par izlases aktualitātēm, gan arī izklāstīs par Latvijas mūra Irbes numura iemūžināšanas ceremoniju. Preses konferencē piedalīsies Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis, Latvijas nacionālās valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs, izlases vārtsargs Kristers Gudļevskis un uzbrucējs Roberts Bukarts.

Nacionālajā hokeja līgā Irbe pārstāvējis tādas komandas kā Sanhosē "Sharks", Dalasas "Stars", Vankūveras "Canucks" un Karolīnas "Hurricanes", regulārajā sezonā piedaloties 568 mačos, bet Stenlija kausā – 51. Divu NHL Zvaigžņu spēļu dalībnieks Irbe Latvijas izlasi pārstāvējis deviņos pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs.

Irbe, kuram februārī apritēja 51 gads, Nacionālajā hokeja līgā ir strādājis arī kā Vašingtonas "Capitals" un Bufalo "Sabres" vārtsargu treneris, bet pagājušā gada augustā viņš kļuva par Latvijas čempionvienības "Kurbada" vārtsargu treneri. Savulaik Irbe pārstāvēja arī PSRS izlasi, tās rindās kļūstot par 1989. un 1990. gada pasaules čempionu. 2010. gadā Irbe tika uzņemts Starptautiskās ledus hokeja federācijas (IIHF) Slavas zālē.

Latvijas izlases pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta

Spēle Datums Vieta Rez.
Norvēģija - Latvija 6. aprīlis Haldena 3:2
Norvēģija - Latvija 7. aprīlis Haldena 6:2
Latvija - Somija 11. aprīlis Rīga 0:3
Latvija - Somija 12. aprīlis Rīga 0:5
Slovākija - Latvija 20. aprīlis Mihalovce 1:4
Slovākija - Latvija 21. aprīlis Poprada 1:4
Latvija - Šveice 26. aprīlis Rīga  
Latvija - Šveice 27. aprīlis Rīga  
Latvija - Kanāda 1. maijs Rīga

Avots:Sportacentrs.com