Koziols: Daugaviņš ar savu attieksmi allaž ir bijis paraugs citiem

FOTO: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas Hokeja federācija (LHF) respektē hokejista Kaspara Daugaviņa lēmumu veselības problēmu dēļ nespēlēt Latvijas izlasē pasaules čempionātā, reizē arī augstu vērtējot viņa līdzšinējo devumu valstsvienībai, komandas kapteiņa atteikumu šopavasar doties talkā izlasei komentēja LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

Viens no valsts labākajiem uzbrucējiem Daugaviņš šīs sezonas laikā iedzīvojies vairākās veselības likstās, kas viņam tagad jāizlabo, tāpēc pasaules čempionātā viņš piedalīties nevarēs. Ceturtdien uzbrucējam ieplānota operācija rokai, kam ņems ārā dzelžus, ko tur ielika pērn pēc kaula lūzuma. Jau pērn planētas meistarsacīkstēs viņš spēlēja ar līdz galam neizārstētu savainojumu.

«Ar Kasparu jau iepriekš bijām izrunājuši situāciju, šodien tikāmies vēlreiz un viņš paziņoja savu lēmumu, ko LHF pilnībā respektē. Mēs viņam esam pateicīgi, jo iepriekšējos gadus viņš allaž bijis ierindā un komandai devis ļoti daudz,» sacīja Koziols.

«Arī šoreiz mums nebija nekādu šaubu, ka Kaspars, ja vien patiešām varētu, spēlētu. Pērn, kad viņam arī bija iemesls atteikt, viņš uzreiz pateica: kā sadzīs izoperētā roka, tā uzreiz būs ierindā.»

LHF ģenerālsekretārs pauda, ka LHF ir pateicīga izlases ilggadējam kapteinim.

«Mums jāsaka liels paldies viņam, jo viņš ar savu attieksmi allaž ir bijis paraugs citiem. Domāju, Daugaviņš vēl daudzus gadus būs viens no mūsu līderiem. Tāpat šosezon, lai arī viņš nebūs uz ledus, Kaspars komandai sniegs morālu atbalstu, kaut vai tiekoties ar puišiem un uzmundrinot. Viņš joprojām ir komandas daļa un paraugs,» uzsvēra Koziols.

AVOTS: LETA