Jelgavnieki "izslēdz" "Mogo" un pirmo reizi vēsturē spēlēs Latvijas čempionāta finālā!

FOTO: Guntis Lazdāns

„Optibet” Latvijas hokeja Virslīgas finālā pirmoreiz iekļuvusi Jelgavas komanda „Zemgale/LLU”, kas šovakar ar 5:2 pieveica regulārās sezonas uzvarētāju „Mogo”, uzvarot arī visā pusfināla sērijā (4:2). Par titulu „Zemgale/LLU” sacentīsies ar „Kurbadu”.

2015. gada Latvijas čempione un pagājušās sezonas fināliste „Mogo” pārliecinoši aizvadīja regulāru sezonu, taču pusfināla sērijā izgāzās, pirmajās divās spēlēs pret „Zemgali” ielaižot 13 vārtus un nonākot iedzinējos 0:2. „Mogo” pēc tam atguvās, taču šodienas spēli sagaidīja jau bez atkāpšanās ceļā, proti, derēja tikai uzvara, kuru neizdevās iegūt.

Pirmajā periodā „Mogo” gan bija ļoti tuvu rezultāta atklāšanai, radot vairākus bīstamus uzbrukumus, bet „Zemgales” vārtos nekļūdīgi nospēlēja vārtsargs Reinis Petkus. Otrajā periodā vairākkārt glābt spiests bija jau „Mogo” vārtsargs Renārs Kazanovs, taču 38. minūtē viņš tika pārspēts – par to parūpējās šīs sērijas varonis Ivans Ribčiks, gūstot savus astotos vārtus sešās spēlēs.

Trešā perioda sākumā „Mogo” panāca neizšķirtu, kad individuāli pretinieku aizsardzību apspēlēja Edgars Kurmis, tiekot pie metiena no pašas vārtu priekšas. Bet nepagāja ne 20 sekundes, kad „Zemgale” jau atkal atgriezās vadībā. Pavirši aiz saviem vārtiem nospēlēja „Mogo” pārstāvis Krists Apsītis, ripa tika pārtverta un „Mogo” vārtos to nogādāja Artjoms Ogorodņikovs.

46. minūtē „Zemgale” savu pārsvaru nostiprināja ar realizētu vairākumu, no uzbrukuma zonas vidus precīzi trāpot Kristapam Legzdiņam. „Mogo” nepadevās, un Rūdolfs Prūsis vienus vārtus atguva, taču 53. minūtē Prūsis lielā mērā arī savas komandas izredzes „noraka” – viņš aiz pretinieku vārtiem ar asu spēka paņēmienu ietrieca apmalē Kristapu Jākobsonu ar seju pa priekšu. Prūsis saņēma lielo 5+20 sodu, un šajā laikā „Zemgale” palielināja pārsvaru līdz 4:2, turklāt, spēlējot vairākumā līdz 57. minūtei, nedeva iespējas pretiniekiem uzbrukt. Pašās beigās „Mogo” arī vairs neradīja milzīgus atspēlēšanās draudus, un Jākobsons iemeta ripu tukšos vārtos.

„Zemgale/LLU”, kas regulārajā sezonā ieņēma ceturto vietu un ieguva par 27 punktiem mazāk nekā „Mogo”, līdz ar to pirmo reizi Latvijas hokeja vēsturē parūpējusies par to, ka finālsērijā piedalīsies Jelgavas komanda. Finālā „Zemgale” sacentīsies ar „Kurbadu”, pašreizējo čempionvienību, kas regulārajā sezonā ieguva trešo vietu, bet pusfinālā piecos mačos tika galā ar „Liepāju/Optibet”.

”Zemgale/LLU”-”Mogo” 5:2 (0:0, 1:0, 4:1)

Vārti: 37:32 Ribčiks (Zeilis, Rancevs) 1:0, 42:38 Kurmis (Begovs, Bullītis) 1:1, 42:58 Ogorodņikovs (Adeļsons) 2:1, 45:17 Legzdiņš (Aploks, Ribčiks) 3:1, 51:52 Prūsis 3:2, 54:36 Adeļsons (Grundmanis) 4:2, 59:02 Jākobsons (t.v.) 5:2
Vārtsargi: Reinis Petkus – Renārs Kazanovs

Mogo – Zemgale/LLU

1. spēle 2. spēle 3. spēle 4. spēle 5. spēle 6. spēle sērijā
2:10 2:3 PL 3:1 6:4 3:4 2:4 2:4

AVOTS: Sportacentrs.com 

Related articles