"Mogo" vētraina atspēlēšanās un neizšķirts sērijā, "Kurbadam" trešā uzvara

FOTO: Guntis Lazdāns

Latvijas hokeja čempionāta pusfinālos šovakar aizvadītas ceturtās kārtas spēles, un regulārās sezonas uzvarētāja „Mogo”, lai arī vēl 48. minūtē atradās iedzinējos ar 1:3, spēja izcīnīt uzvaru pār „Zemgali/LLU” ar 6:4, panākot sērijā neizšķirtu. Savukārt „Kurbads” ar 5:3 pieveica „Liepāju/Optibet”, nonākot vienas uzvaras attālumā no fināla. Šajā mačā ar "hat-trick" izcēlās Aleksandrs Galkins.

„Mogo” pirmajās divās spēlēs savā laukumā bija piedzīvojusi izgāšanos, zaudējot abos mačos pret „Zemgali/LLU”. Pirmajā spēlē pretinieku laukumā „Mogo” izdevās uzvarēt un izvairīties no nokļūšanas bezdibeņa malā, bet ļoti tuvu tam „Mogo” bija arī šodien.

Spēles sākumā abas komandas apmainījās vārtu guvumiem, bet pēc tam „Zemgalei” divreiz nācās spēlēt mazākumā, kas gan nelika mainīties spēles rezultātam. Savukārt otrajā periodā „Zemgale” izcēlās ar diviem vārtu guvumiem, kad precīzi bija Kristaps Millers un Artūrs Āboliņš.

„Mogo” līdz ar to pēdējo periodu sagaidīja ar 1:3 un pesimistiskām noskaņām par sērijas gaitu. „Mogo” arī neizdevās izmantot savu pirmo iespēju vairākumā trešajā periodā, taču tad sekoja vētrainu uzbrukumu sērija, kurā „Mogo” sešu minūšu intervālā guva piecus vārtus un pilnībā pārņēma iniciatīvu, panākot 6:3. "Zemgale" gan drīz vien vienus vārtus atguva, kad precīzs bija Ričards Bernhards, taču centieni sasmelt izlieto ūdeni tomēr bija nesekmīgi, un "Mogo" panāca neizšķirtu sērijā.

Savukārt otrajā pusfinālā rezultāts sērijā kļuvis 3:1 „Kurbada” labā. „Liepāja/Optibet” gan ļoti veiksmīgi iesāka spēli, izvirzoties vadībā 2:0, taču pirmā perioda izskaņā pēc Edgara Homjakova rupja pārkāpuma izcēlās asumi. Homjakovs tikmēr saņēma lielo 5+20 sodu.

Lielais vairākums palīdzēja „Kurbadam” vienus vārtus atgūt, bet 36. minūtē arī panākt neizšķirtu. Abas reizes vairākumu realizēja Aleksandrs Galkins. Trešā perioda sākumā liepājniekiem vēlreiz izvirzījās vadībā, šoreiz vārtus gūstot Egilam Kalnam, taču tie izrādījās Liepājas pēdējie vārti šajā mačā.

Pavisam drīz Galkins noformēja sev „hat-trick”, panākot neizšķirtu 3:3, kam sekoja vēl viens trieciens Liepājai Mārtiņa Cipuļa vārtu guvuma izskatā. „Kurbads” pēc tam izturēja divus sarežģītus mazākumus, bet 59. minūtē intrigu mazināja Jānis Sprukts, panākot 5:3.

Optibet hokeja līgas pusfinālu sērijas

Pāris 1. spēle 2. spēle 3. spēle 4.spēle Summā
Mogo - Zemgale/LLU 2:10 2:3 P 3:1 6:4 2-2
Liepāja/Optibet - Kurbads 5:2 3:5 1:6 3:5 1-3

AVOTS: Sportacentrs.com

 

Related articles