Kurbads ledus hallē tiks veikts mēģinājums apvienot neapvienojamo - motosportu ar hokeju

Otrdien, 13. februārī Rīgā, Kurbads ledus hallē Baltijas labākais moto triāla braucējs un Eiropas čempionāta hard enduro sacensību otrās vietas ieguvējs Andris Grīnfelds veiks mēģinājumu vēl iepriekš neredzētam trikam – uz aizmugurējā riteņa apbraukt pilnu hokeja laukuma apli ar standarta enduro motociklu. Pasākums norisināsies Latvijas hokeja čempionāta spēles starp HK Kurbads un HK Zemgale/LLU komandām mača pārtraukumā. Spēles sākums plkst. 19.15.

Pasaulē ir veikti vairāki ātruma rekordi, dažādas sacensības, iestudētas lugas uz ledus, bet neviens vēl nav sevi pierādījis šādā moto un hokeja apvienojuma performancē. Tas būs šovs, kas skatītājiem dos iespēju vērot, kā var savienot ļoti tehnisku un sarežģītu motosporta veidu ar ātrāko komandas sporta spēli pasaulē.

Andris Grīnfelds: "Jūtos patīkami satraukts par gaidāmo mēģinājumu, esam ieguldījuši daudz darba treniņos un šīs performances sagatavošanas procesā kopumā, tāpēc visam vajadzētu izdoties. Atklāšu, ka skatītājiem ir paredzēts vēl viens iespaidīgs šova elements, bet sīkākas detaļas neatklāšu - būs jānāk skatīties klātienē!"

Trika veikšana noteikti būtu daudz vienkāršāka, ja tiktu izmantots triāla motocikls. Tomēr šo performanci var uzskatīt par Andra Grīnfelda iesvētīšanu hard enduro disciplīnā, jo šogad Andris startēs tieši šajā motosporta disciplīnā.

Biļetes uz Latvijas čempionāta spēli, kuras ietvaros norisināsies trika izpildīšana, nopērkamas bezrindas.lv. Biļetes nopērkamas arī uz vietas par 3 un 4 EUR. Pensionāriem, invalīdiem un bērniem līdz 14 gadu vecumam ieeja bez maksas.