"Mogo" atspēlējas no 0:2 un pagarinājumā izcīna trešo Latvijas kausu

FOTO: Guntis Lazdāns

Trešo gadu pēc kārtas Latvijas kausu ieguvusi "Mogo", kas pagarinājumā ar 3:2 pieveica "Kurbadu". Pēc pirmās trešdaļas "Kurbads" atradās vadībā ar divu ripu pārsvaru, taču nespēja to nosargāt. Izšķirošo ripu iemeta Vladimirs Mamonovs, kurš izmantoja Alekseja Širokova piespēli no aizvārtes.

"Mogo" hokejistiem spēles ievads izvērtās sarežģīts – divi noraidījumu, lielais mazākums un nonākšana iedzinējos. Rezultātu atklāja Juris Upītis, kurš "Kurbada" rindas papildināja tikai pirms neilga laika. Pēc viņa piespēles izcelties nespēja Mārtiņš Cipulis, bet atlēkusī ripa nonāca uz Upīša nūjas, turklāt viņa priekšā bija tukši vārti – 1:0.

Pirmās trešdaļas beigās Latvijas čempioniem izdevās pārsvaru dubultot, turklāt to paveica ceturtais virknējums. Pēc tālas piespēles Deivids Sarkanis trāpīja pa pārliktni, bet mirkli vēlāk Jānis Straupe cīņā par atlēkušo ripu apsteidza pretinieku vārtsargu Henriju Anču, panākdams 2:0. Momenti bija arī "Mogo", bet kliboja realizācija.

Sarkanis neizmantoja vēl vienu iespēju – izgājienā vienatnē pret vārtsargu viņam neizdevās ieslidināt ripu starp Anča kājsargiem. "Kurbads" spēlēja labāk, bet iešāva sev kājā. Nesavaldījās Mārtiņš Porejs, kurš iesita Mikam Lipsbergam, lai gan ripa atradās citā zonā. Tiesneši momentu pamanīja, aizsargam piešķirot 5+20 soda minūtes.

Ilgajā vairākumā "Mogo" samazināja deficītu. Skaistu pauzi ieturēja Mārtiņš Jakovļevs, kurš noguldīja pretinieku un nonāca metiena pozīcijā. Ripa lidoja garām vārtiem, bet trāpīja Jurim Ziemiņam pa kāju un atrada ceļu pretinieku vārtos – 1:2. Pavērsiens Latvijas kausa glabātājiem bija kā malks svaiga gaisa.

Noslēdzošās trešdaļas sākumā "Mogo" panāca izlīdzinājumu. Pretinieku zonā izdevās uzvarēt iemetienā, ripu savāca Ziemiņš, kurš slidoja aiz vārtiem un izdarīja negaidītu metienu, vēl atrodoties aiz vārtu līnijas. "Kurbada" vārtsargs Uldis Čalpa nebija piesedzis tuvo stūri un kapitulēja otro reizi desmit minūšu laikā – 2:2. Spēle sākās no jauna.

Pamatlaika beigās "Kurbadam" vairākumu atnesa Gata Gricinska individuālais reids, bet divu minūšu laikā nokārtot uzvaru neizdevās. Par neizmantotajām iespējām nācās atcerēties 70. minūtē, kad "Mogo" nodrošināja Latvijas kausu – 3:2. Aleksejs Širokovs ieguva ripu aiz pretinieku vārtiem un nogādāja to līdz Vladimiram Mamonovam, kura metiens atnesa komandai titulu.

Mogo – Kurbads 3:2 (0:2, 1:0, 1:0, 1:0)

Vārti: 2:04 Upītis (Cipulis, Bluks, vair.) 0:1, 16:04 Straupe (Zembergs) 0:2, 32:46 Ziemiņš (Jakovļevs, K. Lipsbergs, vair.) 1:2, 42:04 Ziemiņš 2:2, 69:15 Mamonovs (Ozoliņš, Širokovs) 3:2
Vārtsargi: Henrijs Ančs – Uldis Čalpa

Latvijas kausa izcīņas fināli

Gads Kausa ieguvēja Fināliste Rezultāts
2016 Mogo Kurbads 4:3
2017 Mogo Kurbads 3:2
2018 Mogo Kurbads 3:2

AVOTS: Sportacentrs.com

Related articles