Hārtlijs: Spēle pret Kanādu būs liels izaicinājums

FOTO: F64

Jau pēc nepilna mēneša, 4.februārī “Arēna Rīga” Latvijas hokeja valstsvienība aizvadīs pārbaudes maču pret Kanādas olimpisko izlasi. Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs sarunā ar LHF dalījās pārdomās par gaidāmo spēli un atzina, ka ne reizi nav vadījis kādu komandu spēlē pret Kanādas valstsvienību.

“Kanāda ir valsts ar ļoti bagātu hokeja kultūru,” atzina Hārtlijs. “Katru reizi, kad viņu hokejisti dodas laukumā - fani un arī paši spēlētāji ir saviļņoti. Kā zināms, kanādieši savu treniņnometni pirms olimpiskajām spēlēm aizvadīs tieši Rīgā. Latvijas faniem tas būs ļoti interesanti un mūsu hokejistiem -  liels gods spēkoties ar Kanādu.”

Latvijas izlases galvenais treneris uzskata, ka arī šī Kanādas komanda būs ļoti konkurētspējīga. “Vēl nesen Kanāda izcīnīja pārliecinošu uzvaru Špenglera kausā. Neskatoties uz to, ka olimpiskajās spēlēs nespēlēs NHL spēlētāji, ļoti daudzi augstas klases kanādiešu hokejisti spēlē arī Eiropā. Viņiem talantu pietiek visā pasaulē. Esmu pārliecināts, ka uz Rīgu brauks valstsvienība, kuru pārstāvēs lieliski hokejisti. Savukārt mēs šo maču izmantosim, lai gatavotos pasaules čempionātam Dānijā - mums tas būs labs pārbaudījums.”

Pēc Hārtlija domām šī cīņa būs noderīga, lai iegūtu pieredzi un salīdzinātu Latvijas varēšanu ar Kanādas olimpisko vienību. “Vienmēr, spēlējot pret tādām valstīm kā Kanāda, varam novērtēt, kas ir mūsu spēcīgās un vājās vietas. Domāju, ka gan mūsu pieredzējušākajiem, gan jaunajiem spēlētājiem tas būs liels izaicinājums.”

Interesanti, ka savas lielās trenera karjeras laikā Hārtlijs ne reizi nav vadījis komandu pret kādu Kanādas nacionālo izlasi. “Trenera lomā nekad neesmu aizvadījis spēles pret Kanādu - man tas būs interesanti. NHL strādāju līdzās šīs olimpiskās izlases galvenajam trenerim Villijam Dežardēnam, kā arī pazīstu gandrīz visus šīs izlases spēlētājus. Tomēr šobrīd esmu Latvijas izlases treneris un mans uzdevums ir sagatavot komandu, lai aizvadītu lielisku cīņu."

Kanādas izlase iepriekš pārbaudes spēles Rīgā aizvadījusi 2003. un 2005.gadā. Pirmajā reizē Latvija piekāpās ar 1:3, bet otrajā duelī tika piedzīvota neveiksme ar 3:5.

Biļetes uz spēli Latvija – Kanāda var iegādāties visās "BIĻEŠU SERVISS” tirdzniecības vietās un internetā (www.bilesuserviss.lv). Lētākā biļešu cena uz šo maču ir 8 eiro.