LHF disciplinārās komisijas sēdes protokols Nr.8

4.decembrī norisinājās Latvijas Hokeja federācijas (LHF) Disciplinārās komisijas sēde, kurā tika izskatīti pieci jautājumi.

1. Par 25. novembra OHL spēli nr. 46 starp komandām “HK Zemgale/LLU” un “HK Mogo”, kurā HK Mogo personāla pārstāvis Staņislavs Kravčenko pirms spēles saņēma 20 minūšu sodu par necieņu pret tiesnešiem.DK izskatīja iesaistīto pušu iesniegumus par konkrēto epizodi, kā arī uzklausīja abas iesaistītās puses klātienē. 

Nolēma:

1.1. Pamatojoties uz DSN 10. un 26. punktu, piemērot S.Kravčenko daļēju naudas sodu 100 EUR un brīdināt, ka jebkura izpausme par tiesnešu darbu no komandas oficiālajiem pārstāvjiem ir pieļaujama tikai noteiktā kārtībā, iesniedzot oficiālu iesniegumu LHF tiesnešu komisijā.

2. Par 20. novembra LBJČH spēli nr. 129 starp komandām “IHS/Pārdaugava” un “Mārupe”, kurā Mārupes spēlētājs nr. 18 Pēteris Purmalis neatļauti atradās laukumā laikā, kad bija jāizcieš noraidījums.

DK izskatīja “IHS/Pārdaugava” iesniegumu, kā arī uzklausīja tiesnešu sektora vadītāja Ģ.Ūdra komentārus par konkrēto spēli.

Nolēma:

2.1. Pamatojoties uz DSN 26. punktu, ņemot vērā, ka spēles tiesnešu un sekretāra pieļautā kļuda būtiski neietekmēja spēles gala iznākumu, izteikt spēles tiesnešiem uz sekretāram aizrādījumu par pieļauto neuzmanību spēles tiesāšanas laikā un nosūtīt spēles materiālus LHF tiesnešu komisijai iespējamai soda piemērošanai spēles tiesnešiem un sekretāram.

 

3. Par 3. decembra 1. līgas spēli nr. 34 starp komandām “Venta 2002” un “Daugavpils LDZ/Cargo”, kura nevarēja notikt, jo Ventspils ledus halles laukums nebija sagatavots atbilstoši čempionāta nolikuma prasībām.  

DK izvērtēja situāciju, ka “Daugavpils LDZ/Cargo” komanda jau bija ieradusies uz attiecīgo spēli, kad spēles tiesneši neilgi pirms spēles sākuma konstatējuši laukuma nepiemērotību spēles aizvadīšanai.

Nolēma:

3.1.  Pēc “Venta 2002” komandas lūguma, DK dod iespēju pārcelt šo spēli, abām komandām savstarpēji vienojoties. Ja vienošanās netiek panākta, 2018. gada 8. janvārī, jautājums tiks atkārtoti virzīts us DK un, pamatojoties uz DSN 21. punktu, kā arī uz 1. Līgas čempionāta nolikuma 13. sadaļu (Atbildība), “Venta 2002” komandai tiks piešķirts zaudējums attiecīgajā spēlē ar 0:W un soda nauda 142 EUR, kā arī LHF apstiprināta ar spēli saistīto izdevumu kompensācija pretinieku komandai.