"Kurbads" otrajā mačā piekāpjas "Yunost", izšķirošā cīņa paredzēta svētdien

Latvijas čempioni „Kurbads” kluba hokejisti sestdien aizvadīja IIHF Kontinentālā kausa izcīņas pusfināla turnīra otro spēli, mērojoties spēkiem ar Baltkrievijas klubu „Yunost” no Minskas. Atšķirībā no turnīra pirmās spēles, kad ar 8:4 tika pieveikta Dānijas „Rungsted” vienība, šoreiz „Kurbads” piekāpās sāncenšiem ar 2:4 un svētdien izšķirošajā spēlē par iekļūšanu sacensību finālturnīrā tiksies ar latviešu vārtsarga Ervīna Muštukova pārstāvēto Šefildas „Steelers” no Lielbritānijas.

Par mača favorīti uzskatītā „Yunost” komanda maču sāka aktīvāk, turklāt jau ceturtajā minūtē „Kurbads” rindās divu minūšu noraidījumu nopelnīja Gatis Gricinskis. Šajā minūtēs darba netrūka Latvijas čempionu vārtsargam Uldim Čalpam, taču vārtus viņš nosargāja. Arī turpinājumā pārsvars piederēja baltkrieviem, taču tas nebija nospiedošs, Latvijas vienībai uzmanīgi un prasmīgi spēlējot aizsardzībā un atbildot ar pretuzbrukumiem. Pirmās trešdaļas vidū „Kurbadam” bija iespēja spēlēt piecatā pret trijiem, taču tā netika izmantota. Arī minskiešiem uzbrukumu noslēdzošajā fāzē neveicās, pirmajai trešdaļai beidzoties ar bezvārtu neizšķirti.

Otrās trešdaļas sākumā „Kurbads” atkal palika skaitliskajā mazākumā, „Yunost” hokejistiem aktīvi uzbrūkot. Vienā epizodē Čalpa tikai brīnumainā kārtā glāba Latvijas čempionus pēc vairākiem sāncenšu atkārtotajiem metieniem no tuvās distances. Baltkrievi arvien ilgāk uzturējās „Kurbada” aizsardzības zonā, bet arī „Kurbads” drīzumā sarīkoja pretuzbrukumu divatā pret vienu aizsargu, metiena pozīcijā izvirzot Jāni Spruktu, kurš duelī ar Minskas vienības vārtsargu Dmitriju Miļčakovu tomēr zaudēja.

Otrā perioda vidū „Yunost” tomēr atklāja rezultātu. Pāvels Razvadovskis ar piespēli „nogrieza” „Kurbada” aizsargus, ripu vārtu priekšā saņemot Aleksandram Kogaļevam, kuram atlika tikai trāpīt tukšajā vārtu stūrī, panākot 1:0 par labu Baltkrievijas klubam. Neilgi pēc zaudētajiem vārtiem sekoja Mārtiņa Giptera noraidījums, kuru Latvijas čempioni izturēja, bet 37. minūtē panāca izlīdzinājumu, precīzi metot Tomam Blukam – 1:1! Aleksandra Macijevska trenētās vienības prieki gan bijuši ļoti neilgi, jo jau pēc nepilnas minūtes Maksims Parfejevecs atkal vadībā izvirzīja „Yunost” (1:2).

Arī spēles trešais periods sācies ar „Yunost” hokejistu pārsvaru un nepilnas sešas minūtes pēc cīņas atsākšanas savus otros vārtus spēlē guva Parfejevecs, panākot 3:1 par labu baltkrieviem. Septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām skaitlisko vairākumu realizēja Aleksejs Jefimenko (1:4). „Kurbads” vienus vārtus atguva, izceļoties Edgaram Brancim (2:4), taču izvairīties no zaudējuma nespēja.

Svētdien Aleksandra Macijevska trenētā komanda turnīra izšķirošajā spēlē tiksies ar latviešu vārtsarga Ervīna Muštukova pārstāvēto Lielbritānijas klubu Šefildas „Steelers”.

Kontinentālais kauss, D grupa, 18. novembris

"Kurbads" – Minskas "Yunost" 2:4 (0:0, 1:2, 1:2)
Vārti: 31:07 Kogaļovs (Razvadovskis, Kazakevičs) 0:1, 35:47 Bluks (Valters) 1:1, 36:33 Parfejevecs (Turkins, Goroško) 1:2, 45:24 Turkins (Šeļegs, Parfejevecs) 1:3, 52:57 Jefimenko (Korso, Turkins, vair.) 1:4, 54:45 Brancis (Rēdlihs, Remiņš) 2:4
Metieni: 22:31
Soda minūtes: 12:6
Vārtsargi: Uldis Čalpa – Dmitrijs Miļčakovs