BITE kļūst par Latvijas hokeja valstsvienību lielfanu

FOTO: Guntis Lazdāns

Pirmdien, 6.novembrī, atklājot Latvijas hokeja izlašu jauno sezonu, Latvijas Hokeja Federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis un mobilo sakaru operatora BITE vadītājs Latvijā Kaspars Buls svinīgi parakstīja sadarbības līgumu, tādējādi BITEI kļūstot Latvija hokeja valstsvienību lielfanu.

Pasākumā, kas norisinājās BITES birojā Rīgā, klātienē piedalījās arī LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols, Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs un hokejisti Māris Bičevskis un Rodrigo Ābols.

“Šobrīd Latvijas Hokeja federācijā ir aizsāktas jaunas, modernas iniciatīvas, kas sekmēs hokeja attīstību. Arī BITE Latvija sevi pozicionē kā inovatīvu un radošu kompāniju – tās ir mums līdzīgas vērtības un vīzija par nākotni, tāpēc esam gandarīti par sadarbības uzsākšanu. Mūsu mērķis ir uzvaras - sākot no mazajiem spēlētājiem līdz uzvarām Pasaules hokeja čempionātos, kuras ik pavasari sagaida plašais hokeja līdzjutēju pulks,” parakstot sadarbības līgumu uzsvēra Kalvītis.

Savstarpējā sadarbība tika atklāta ne tikai ar uzrunām un svinīgu līguma parakstīšanu, bet arī simbolisku kopīgu abu pušu pārstāvju, tai skaitā BITES hokeja komandas “Uriekstes pingvīni” un hokeja izlases spēlētāju metienu Latvijā izstrādātā un patentētā īpašā trenažiera "Hockey Revolution” vārtos.

Šo trenažieri LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols federācijas vārdā sadarbībā ar tā izstrādātāju un ražotāju, hokejistu Pēteri Suttu uzdāvināja mobilo sakaru operatoram, lai tā darbinieki, bet īpaši hokeja komandas “Uriekstes pingvīni” spēlētāji, vēl vairāk izjustu hokeja garu, attīstot hokeja prasmes.

“BITE ir straujāk augošais mobilo sakaru operators Latvijā un šajā izaugsmes ceļā mēs esam pārliecinājušies, ka panākumu atslēga ir nevis komandas lielumā, bet gan tās garā, neatlaidībā un vēlmē rūpēties un ieklausīties klientos. Tas ir BITES spēks. Mūsuprāt, arī hokeja īstais spēks slēpjas komandas vienotībā, kaislīgajā līdzjutēju atbalstā un kopējā ticībā uzvarai, nevis valstu lielumā, iedzīvotāju skaitā un slavenību spožumā. Un tas ir ļoti tuvu BITES vērtībām. Mēs ticam, ka kopīgiem spēkiem – izlase, līdzjutēji un BITE – sasniegsim arvien jaunus augstumus, tādēļ BITE lepojas, ka ir kļuvusi par Latvijas hokeja valstvienību lielfanu,” sacīja Buls.

Viņš arī piebilda, ka, izmantojot mūsdienu digitālos risinājumus cilvēki var piedzīvot, sajust un izdarīt vairāk. “Viņi savu cilvēkspēku var paplašināt un pastiprināt, liekot lietā BITES spēku - tehnoloģijas, resursus, zināšanas un cilvēkus, radot jaunu kustību #kopāspēks,” teica Buls.

Pēc Bula sacītā sadarbības līguma vērtība ir vairāk nekā 100 000 eiro. Taču plānotā sadarbība ar LHF būs ļoti daudzpusīga, tāpēc faktiskā summa būs ievērojami lielāka.

Tikmēr Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs gan informēja par hokeja izlases mērķiem jaunajā sezonā, gan uzsvēra komandas spēka nozīmi.

“Komandas spēks ir sadarbībā, spēlētājiem jābūt gan fiziski, gan mentāli spēcīgiem. Tas, pirmkārt, nozīmē radīt pareizo prāta stāvokli komandas spēlētājiem. Mēs strādāsim, lai uzvarētu, nevis piedalītos un būvēsim jaunu hokeja kultūru Latvijā. Spēlēsim tādu pašu hokeju kā hokeja lielvalstis. Šobrīd hokeja sistēma Latvijā tiek veidota ļoti veselīga, es redzu mīlestību pret hokeju, tāpēc ar savu darbu ceram piesaistīt plašajam hokeja līdzjutēju pulkam Latvijā arvien jaunus, jo to atbalsts komandai ir ļoti nozīmīgs," tā Hārtlijs.

Pasākuma noslēgumā klātesošos vēl ar muzikālo priekšnesumu un kopīgu sadarbības spēku pārsteidza muzikālais projekts “3 Live”.