LHF rīkoto Vecāku asambleju apmeklē interesenti ļoti kuplā skaitā

FOTO: Mārtiņš Aiše

Ceturtdien, 2.novembrī, plkst. 18:00, AS “Latvijas Gāze” sporta zālē “Tornis” norisinājās Latvijas Hokeja federācijas (LHF) rīkotā Vecāku asambleja.

Pasākumam reģistrējās vairāk nekā 200 hokejistu vecāku, bet šo asambleju klātienē vēroja aptuveni 150 cilvēki.

Vecāku asambleju atklāja LHF prezidents Aigars Kalvītis, kurš pastāstīja par LHF darbību, sasniegumiem un ieskicēja nākotnes plānus. Hokeja federācijas prezidents savā uzrunā uzsvēra, ka lieliski sportisti un hokejisti izaug pateicoties stiprām ģimenēm.

“Es esmu tēvs diviem hokejistiem un vienam futbolistam. Tādēļ ļoti labi apzinos, ka vecākiem ir milzīga loma sportistu nākotnes veidošanā. Bez vecāku palīdzības mums ir grūti sasniegt augstus rezultātus. Mūsu priekšā ir daudz izaicinājumu, tādēļ vēlamies ar jums rast kopīgu dialogu, lai Latvijā attīstītu hokeju. Ļoti ceru, ka mums tas izdosies,” sacīja Kalvītis.

Pēc A.Kalvīša uzstāšanās klātesošos uzrunāja valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs. “Labdien, liels draugs,” latviski vecākus sveicināja kanādiešu speciālists. “Šis pasākums ir liels solis hokeja attīstībai Latvijā. Mēs esam sanākuši šeit, lai kopīgi strādātu. Šobrīd Latvijā mēģinām ieviest jauno hokeja vilni. LHF jaunā federācija ir paveikusi fantastisku darbu, esmu pārliecināts, ka kopīgiem spēkiem mums izdosies panākt pozitīvas izmaiņas Latvijas hokeja saimniecībā.”

“Ne visi bērni izaugs par NHL spēlētājiem. Tomēr tas ir lieliski, ja jūsu dēls kļūs par labu ķirurgu vai ugunsdzēsēju. Bērniem hokejs ir jāizbauda, tas nevar viņiem būt kā pienākums,” norādīja pieredzējušais treneris.

Pēc Hārtlija emocionālās uzrunas ar savām prezentācijām uzstājās fizioterapeits Ēriks Visockis, kā arī psihologs Artūrs Piļkēvičs, kuri dalījās ar vērtīgiem praktiskiem padomiem jauno sportistu vecākiem.

Pasākuma beigās katram vecākam tika izdalīta LHF speciāli veidota rokasgrāmata.