Sestdien startēs Optibet Hokeja līgas čempionāts

Rītdien, 9. septembrī jaunatklātajā "Kurbads" ledus hallē tiks dots start 82. Latvijas čempionātam hokejā - Optibet hokeja līgai (OHL). Pirmajā spēlē tiksies čempione "Kurbads" un vicečempione "Mogo", mača sākums plkst. 16:00, tiešraidi piedāvās Sportacentrs.com portāls. 

Turnīrā piedalīsies sešas komandas - "Kurbads", "Mogo", "Zemgale/LLU", "Liepāja", "Rīga" un "Prizma", savukārt iepriekšējā čempionāta vājākā vienība "Pārdaugava" apvienojās ar "Jūrmalas SS" un startēs pirmajā līgā. Katra vienība aizvadīs 30 spēles sacensību pirmajā posmā, kas nozīmē sešus mačus pret katru no komandām - trīs mājās un trīs izbraukumā. Pēdējās regulārā čempionāta spēles notiks 21. februārī. Vēl viens jauninājums spēļu kalendārā attiecās uz spēļu dienām, proti, OHL mači tiks aizvadīti trešdienās un sestdienās (ar dažiem izņēmumiem).  

Šogad izmaiņas skarušas arī izslēgšanas spēļu formātu - cīņu par medaļām turpinās četras regulārā čempionāta labākās vienības, izspēlējot pusfināla sērijas līdz četrām uzvarām. Pusfinālu uzvarētāji tiks finālā, kur cīnīsies par zeltu, savukārt trešo vietu ieņems tā komanda, ieņems augstāku pozīciju regulārajā turnīrā. Čempionāta uzvarētājkomanda saņem ne tikai čempionu kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā. 

Katra komanda drīkst pieteikt čempionātam 30 spēlētājus. Papildus šīm skaitlim ir iespējams piesaistīt vēl 11 hokejistus, ja viņi dzimuši no 1998. līdz 2001. Gadam. Parēju periods beidzās 15. Janvārī - pēc šī datuma pieteikumā jābūt 30 spēlētājiem neatkarīgi no viņu vecuma. Ja komanda piesaista ārzemniekus, tad viņu skaits nedrīkst pārsniegt piecus. 

Jāatzīmē, ka no 10. līdz 12. novembrim Klaipēdā un no 16. līdz 18. februārim Latvijā notiks hokeja sacensību "Crowns Baltic Challenge Cup" posmi, kuros kopā ar Lietuvas un Igaunijas valstsvienībām piedalīsies OHL izlase Valērija Kuļibabas vadībā.  

OHL turnīra tabula, statistika un kalendāri ir pieejami šeit: https://lhf.lv/lv/subtournament/245.