Latvijas hokeja čempionāta klubu sanāksme

Ceturtdien, 3.augustā Latvijas Hokeja federācija (LHF) organizēja sanāksmi Latvijas virslīgas čempionāta virslīgas klubiem, kurā tika izrunātas aktualitātes saistībā ar 2017./2018.gada sezonu.

Nākamā gada augstākās līgas čempionātā piedalīties sešas komandas: HK “Kurbads”, HK “Mogo”, HK “Liepāja/Optibet”, HK “Zemgale/LLU”, HK “Prizma” un HS “Rīga”.

Sapulcē tika nolemts, ka 2017./2018.gada sezonas regulārais čempionāts sāksies 6.septembrī. Katra komanda kopumā aizvadīs 30 spēles regulārajā čempionātā, bet izslēgšanas mačos iekļūst četras labākās vienības, kas pusfinālā un finālā spēkosies līdz četrām uzvarām.

Ceturtdienas sanāksmē dalībnieki aktīvi diskutēja par Latvijas kausa izcīņu. Latvijas augstākā čempionāta klubu vadītāji un LHF kopīgi nolēma, ka sākotnēji pirmās līgas komandas izspēlēs kvalifikāciju un divas vienības iegūs ceļazīmi uz piedalīšanos Latvijas kausa izcīņas ¼ finālā. Ceturtdaļfināli sāksies 27.septembrī, bet pusfināli un fināls notiks decembrī.

Šajā sanāksmē tika uzrunāti arī pirmās līgas klubi, kas savu dalību sacensībās solīja iesniegt līdz noteiktā termiņa beigām - 7.augustam.

Latvijas virslīgas čempionāts no nākamās sezonas iemantos jaunu ģenerālsponsoru, kura vārdā tiks nosaukta arī līga. Par vienošanos un līgas prezentāciju LHF ziņos jau nākamajā nedēļā.