Latvijas hokeja izlase viesojas pie prezidenta Rīgas pilī

FOTO: LETA/Ieva Čīka

Trešdien, 24.maijā Latvijas nacionālās valstsvienības hokejisti, treneri un Latvijas Hokeja federācijas (LHF) vadība viesojās Rīgas pilī pie Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa.

Valsts prezidents izteica atzinību Latvijas izlasei par pozitīvām pārmaiņām un saliedētību, kas raksturoja komandas sniegumu trenera Boba Hārtlija vadībā.

Svinīgās ceremonijas laikā Latvijas valstsvienības kapteinis Kaspars Daugaviņš pasniedza prezidentam Vējonim izlases kreklu ar viņa uzvārdu un pirmo numuru.

Savukārt Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols dāvāja Valsts prezidentam valstsvienības kopbildi no pasaules čempionāta Ķelnē, bet LHF prezidents Aigars Kalvītis pateicās par uzņemšanu Rīgas pilī. 

Boba Hārtlija vadītā Latvijas komanda šogad izcīnīja desmito pozīciju pasaules meistarsacīkstēs. Izšķirošajā septītajā apakšgrupas cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā mūsu hokejisti ar 3:4 pēcspēles metienos piekāpās mājiniekiem Vācijai. Izcīnītā desmitā vieta turnīrā Latvijai bija labākais rezultāts kopš 2012.gada čempionāta Stokholmā.