LHF valdes sēdes 27. februāra lēmumi

27. februārī notika Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes sēde. Dienas kārtībā bija jautājumi par: - Latvijas U18 hokeja izlases dalību turnīrā Dānijā; - U18 gatavošanās pasaules čempionātam; - Latvijas hokeja valstsvienības gatavošanās pasaules čempionātam; Disciplinārās komisijas lēmuma apstrīdēšana.

Par Latvijas U18 hokeja izlases startu 4 nāciju turnīrā Dānijā LHF valdi informēja izlases galvenais treneris Igors Smirnovs. Treneris sacīja, ka trijās spēlēs tika izcīnīta viena uzvara (5:3) pār Norvēģiju un piedzīvoti divi zaudējumi pret Dāniju (2:4) un Austriju (0:2), kas kopvērtējumā deva otro vietu. Smirnovs atzina, ka turnīram Dānijā pietrūka vairāku pamatsastāva spēlētāju. Kopumā, kopš decembra tika pārbaudīti 46 jauniešu izlases vecuma hokejisti.

LHF valde apstiprināja Latvijas U18 hokeja izlases gatavošanās plānu pasaules čempionātam augstajā divīzijā, kas no 12. līdz 22. aprīlim norisināsies Slovākijas pilsētās Bratislavā un Spišska Nova Ves. Latvijas jauniešu izlases nometne paredzēta no 27. marta „Volvo SC” ledus hallē. Savukārt no 7. aprīļa tiks rīkota piecu dienu nometne Slovākijā, kur tiks aizvadītas divas pārbaudes spēles: 8. aprīlī ar Krievijas U18 hokeja izlasi un 10. aprīlī ar Trenčinas Dukla U18.

LHF valde tika informēta, ka Latvijas hokeja valstsvienība gatavošanos pasaules čempionātam uzsāks 6. martā „Volvo SC” ledus hallē. Nometnes ietvaros tiks aizvadītas 10 pārbaudes spēles. Pirmie pārbaudes mači ir paredzēti 1. un 2. aprīlī „Arēnā Rīga” ar Krievijas izlasi. Turpinājumā „Euro Hokey Challenge” turnīra ietvaros 7. un 8. aprīlī Daugavpilī Latvijas izlasei paredzētas divas spēles ar Baltkrieviju. 14. un 15. aprīlī izbraukumā pret Zviedriju, 21. un 22. aprīlī „Arēnā Rīga” ar Franciju. Pēdējās pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta tiks aizvadītas 30. aprīlī un 1. maijā izbraukumā pret Vāciju. Tuvākā laikā tiks publisks kandidātu saraksts pirmajam sagatavošanas posmam.

LHF valde atstāja spēkā LHF disciplinārās komisijas sēdes 22. februārī lēmumā 2. punktā piešķirto naudas sodu 142 EUR, novirzot to Edgaram Rozenbergam. Renē Rozenbergam tiek izteikts brīdinājums par trenera pilnvaru pārsniegšanu.