Mārupes halles atklāšanas svētki

Foto: Mārtiņš Aiše

Mārupes ledus hallē (Kantora ielā 128) svētdien, 29.janvārī, notika Mārupes Hokeja savienības Bērnu un jauniešu hokeja skolas atklāšanas svētki. Pasākumā piedalījās arī Latvijas Hokeja federācijas vadība, Rīgas «Dinamo» spēlētāji, Mārupes domes vadība, halles īpašnieki.

Pašlaik hokeja spēli skolā var apgūt 70 bērni, bet nākotnē plānots trenēties jau 250 jaunajiem hokejistiem. Skolas mērķis ir tuvāko piecu gadu laikā izveidot un uzbūvēt pilnu hokeja skolas piramīdu no pašiem mazākajiem censoņiem līdz virslīgas komandai. Skola plāno piedalīties Latvijas hokeja meistarsacīkstēs visās vecuma grupās - meistarības, iemaņu un pārliecības uzlabošanas nolūkā līdz U-14 vecumam, bet līdz U-18 vecumam uzvaras motivācijas ieguvei.

Skolas pārstāvji uzsver, ka hokeja skolā bērni mācīsies pie izciliem treneriem, jo sadarbībai piekrituši Juris Opuļskis, kurš Latvijas hokeja izlasē aizvadījis 98 spēles, un Rodrigo Laviņš, kuram Latvijas izlasē ir 230 spēles. Abiem kādreizējiem sportistiem ir A kategorijas trenera sertifikāts un augstākā profesionālā pedagoga izglītība ar ievirzi hokejā.